گزارش بانک مرکزی؛ ۱۹میلیارد دلار چه شد؟
بانک مرکزی درپی دستور روز گذشته رییسجمهوری، میزان ارز تامین شده برای واردات در پنج ماهه اول پارسال و لیست کالاها و میزان اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای آنها را اعلام کرد که بر اساس این گزارش، معادل ۱۹.۳ میلیارد دلار به نرخ هر دلار ۴۲۰۰ تومان تامین شده که بیش از ۹ میلیارد آن برای کالاهای اساسی، دارو، مصارف درمانی، دانشجویی، مسافرتی بوده است.
خبرآنلاین: بانک مرکزی برحسب دستور رییس جمهوری در مورد عملکرد تأمین ارز بابت واردات کالاهای مورد نیاز کشور و همچنین وضعیت رفع تعهدات ارزی واردکنندگان در پنج ماهه اول سال ۱۳۹۷ اعلام کرد که میزان ارز تأمین شده برای واردکنندگان توسط بانکهای عامل بنا به ثبت سفارشهای صورت گرفته توسط وزارتخانههای "صنعت، معدن و تجارت"، "جهاد کشاورزی" و "بهداشت درمان و آموزش پزشکی"در دوره یاد شده معادل ۱۹.۳ میلیارد دلار با نرخ هر دلار ۴۲۰۰ تومان بوده است.
بر اساس این گزارش، از این مبلغ معادل ۱۷.۳ میلیارد دلار از منابع بانک مرکزی به بانکهای عامل فروخته شده و معادل دو میلیارد دلار از محل ارز حاصل از صادرات غیرنفتی تأمین شده است.
طبق اعلام بانک مرکزی، معادل ۷.۳ میلیارد دلار از تأمین ارز صورت گرفته توسط این بانک بابت واردات کالاهای اساسی، ضروری، دارو و تجهیزات پزشکی بوده است که لیست آن بدین شرح است:
سایر تأمین ارز صورت گرفته بابت واردات بخشهای صنعتی کشور از قبیل مواد اولیه، تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز کشور بر مبنای ثبت سفارشهای صورت گرفته توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در چهار قلم عمده نیز به شرح زیر بوده است:
طبق این گزارش بانک مرکزی، بابت مصارف درمانی، دانشجویی، مسافرتی و سایر مصارف خدماتی معادل ۱.۸۵۰ میلیارد دلار تأمین ارز صورت گرفته است.
وضعیت رفع تعهد ارزی واردکنندگان بر مبنای اسناد ارائه شده حاکی از ترخیص کالا از گمرک جمهوری اسلامی ایران یا سایر اسناد مربوطه در سامانه رفع تعهد ارزی بانک مرکزی به شرح زیر بوده است:
- معادل ۱۷.۸ میلیارد دلار رفع تعهد صورت گرفته است که بر مبنای اسناد ثبت شده در سامانه یادشده به معنای واردات کالا و انجام خدمات مربوط است.
- معادل ۱.۲ میلیارد دلار پروندهای مربوط به واردکنندگان توسط بانکهای عامل براساس ضوابط و مقررات، به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده که تحت رسیدگی آن سازمان قرار دارند.
مابقی نیز توسط بانکهای عامل بنابر ضوابط، تحت پیگیری قرار دارند که درصورت احراز تخلف واردکنندگان، بنابر ضوابط و مقررات، بانکهای عامل مکلفند مراتب را به سازمان تعزیرات حکومتی و درصورت نیاز به سایر مراجع ذی صلاح ارجاع دهند.
در این گزارش اعلام شده که بانک مرکزی با عملیاتی کردن ویرایش جدید سامانه رفع تعهد ارزی کشور در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ در شبکه بانکی کشور، وضعیت رفع تعهد ارزی کلیه واردکنندگان را به صورت سیستمی کنترل و در صورتی که واردکنندهای در مهلت مقرر نسبت به ایفای تعهدات خود اقدام نکنند، تا زمان رفع تعهد ارزی خود، امکان اخذ مجوز تخصیص جهت واردات را نخواهد داشت.
نظر کاربران
بقیشم بین فک و فامیلهاتون تقسیم شده الا برکت الله
این گزارش چقدر آبکی و کلی بود کجای این گزارش تخلفات رو مشخص کرده.اگه همین گزارش رو نمیدادی سنگینتر بودی.
پاسخ ها
بهتره دوستانیکه ۱۸ میلیارد دلارو مدتیست توی بوق دارن لیست تخلفات رو حداقل همینطور کلی ارائه بدن.
مبلغ ۱۹ هزار میلیارد پول بیت المال گم نشده حسابهای اقا زاده ها را چک کنید
نمیدونم چرا همش ساختگی به نظرم میاد؟ انگار از دیروز تا حالا نشستن و جفت و جورش کردن اون هم بد جوری جفت و جور! رقم ادعایی قوه قضاییه تمیز حساب شده و در اومده!
جدول بالا ذرت و حبوبات و جو و ...نمي توانيم توليد كنيم؟
کی بود ,کی بود,ما نبودیم.از سنگ پا چه خبر?
بقیه راولش کن...یک سایر کدها ویک سایراقلام توی لیسته که ازهمه اقلام بیشتره ولی معلوم نیست چه هستندوکجارفتند.
پول خورده اخر حسابه چیزی نیست همش ۸میلیارد دولاره چیزی نیست پوله کرایه ماشین وبستنی واب معدنی گرفتن توراه خوردن طرف داره برای ۸۰میلیون نفر دوندگی میکنه نباید یه ابی بگیره بخوره اما چکار بکنه یه بطری اب توکشورهای دیگه گرونه هردونه ۸میلیارد دولاره حساب میکنن