پیشبینیِ ۷۰میلیونی برای بازسازی هر خانه در زلزله
یکی از مدیران ارشد بنیاد مسکن که هم اکنون در منطقه زلزله زده شمال غرب کشور حضور دارد میگوید برای بازسازی هر واحد تخریب شده در منطقه، پیشنهاد شده است ۷۰ میلیون تومان به صورت وام و کمک بلاعوض در نظر گرفته شود.
خبرآنلاین: یکی از مدیران ارشد بنیاد مسکن که هم اکنون در منطقه زلزله زده شمال غرب کشور حضور دارد می گوید برای بازسازی هر واحد تخریب شده در منطقه، پیشنهاد شده است ۷۰ میلیون تومان به صورت وام و کمک بلاعوض در نظر گرفته شود. مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن درباره اسکان ۸۰۰ خانوار زلزله زده در کانکس در شهر سرپل ذهاب هم توضیح داد.
مجید جودی، مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن ضمن اعلام آخرین وضعیت ارزیابی خسارات مناطق زلزله زده شمال غرب درباره حضور برخی زلزله زدگان سرپل ذهاب در کانتکس توضیح داد.
در ادامه گفتگوی ما با مدیرکل بازسازی بنیاد مسکن که هم اکنون در روستاهای توابع شهر سراب در استان آذربایجان شرقی مشغول ارزیابی خسارات مناطق زلزله است را می خوانید:
آخرین ارزیابی ها در زلزله اخیر چه میزان خسارات وارده را نشان می دهد؟
در حال حاضر بنیاد مسکن با بسیج ۲۰ اکیپ بررسی و ارزیابی خسارات زلزله بامداد جمعه، در منطقه مشغول به کار است. آخرین ارزیابی های ما نشان می دهد بیش از ۳ هزار واحد مسکونی به صورت کامل تخریب شده است و نیاز به بازسازی دارد و ۱۵۰۰ واحد هم آسیب دیده و نیاز به مرمت دارد.
منطقه به شدت سردسیر است و به خاطر اسکان اضطراری در چادرهای هلال احمر، گزارشها نشان می دهد مردم و به خصوص کودکان دچار بیماری، به خصوص سرماخوردگی شده اد. اخیرا هم گزارش دو فوتی بر اثر گازگرفتگی در چادر را داشتیم. زمستان هم در پیش است و نمی شود کار احداث واحدهای مسکونی را شروع کرد. در این شرایط سخت چه اقداماتی را انجام خواهید داد؟
همکاران ما از ساعات ابتدایی زلزله، کار آواربرداری را آغاز کرده اند. تا این لحظه هم تقریبا تمام ارزیابی ها انجام شده و امیدواریم با پیشنهادی که به دولت داده ایم، اعتبارات نوسازی و بازسازی مناطق زلزله زده تصویب شود تا کار احداث را هم هر چه زودتر آغاز کنیم. امیدواریم دولت محترم امروز اعتبارات پیشنهادی بازسازی مناطق زلزله زده را مصوب کند، هر چند بنیاد مسکن منتظر تصویب این اعتبارات نمانده و کارها را آغاز کرده است. همانطور که اشاره کردید منطقه بسیار سردسیر است و شهرستان سراب از سردترین مناطق کشور به شمار می رود. الان با توجه به اسکان اضطراری زلزله زدگان در چادر، طبیعی است بیماریهایی مانند سرماخوردگی شیوع پیدا کند. ما برای اینکه بتوانیم هر چه سریعتر سازه های مسکونی را برای مردم مهیا کنیم، تصمیم داریم به جای استقرار کانکس، اتاقکهای ۱۲ متری را در حیاط منازل تخریب شده علم کنیم. این اتاقکها با سازه های سبک دائمی ساخته می شود و پس از اینکه خانه به صورت کامل نوسازی شد، به عنوان اتاق یا انباری در حیاط قابل استفاده است.
الان موقعیت در مناطق زلزله زده، بسیار بی ثبات است و با بارش اولین برف، وضعیت بحرانی خواهد شد. احداث اتاقکهای ۱۲ متری از چه زمانی آغاز می شود؟
از امروز همزمان با تشکیل پرونده توسط زلزله زدگان در بنیاد مسکن، ساخت این اتاقکها آغاز شده است و امیدواریم بتوانیم تا قبل از برودت بیشتر هوا و بارشهای سالانه، اسکان زلزله زدگان در اتاقها را ساماندهی کنیم.
در اخبار داشتیم که آقای تابش، رئیس بنیاد مسکن اعلام کرده است به خاطر افزایش قیمت مصالح، بازسازی معمول مناطق روستایی تا ۷۰ میلیون تومان برای هر واحد هزینه دارد. با توجه به قدرت پایین اقتصادی مردم، این افزایش هزینه ساخت چطور از سوی بنیاد مسکن تامین می شود؟
بله، برآورها حاکی از حداقل نیاز به ۷۰ میلیون تومان اعتبار برای نوسازی هر منزل دارد. پیشنهاد ما به هیات محترم دولت این است که از این مبلغ به صورت وام با بهره پایین و بازپرداخت طولانی مدت ۵۵ میلیون تومان اختصاص داده شود و ۱۵ میلیون تومان هم به صورت بلاعوض از سوی بنیاد مسکن در اختیار زلزله زدگان قرار گیرد. همچنین در صورتی که کسانی مایل بودند در خانه های دیگر به صورت اجاره نشینی مستقر شوند یا در منزل اقوام ساکن شوند، ۱۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض کمک کنیم. امیدواریم امروز هیات محترم دولت با پیشنهاد ما برای اختصاص بودجه برای نوسازی موافقت کند.
آقای جودی، اخباری از استقرار برخی زلزله زدگان منطقه غرب، شهر سرپل ذهاب در کانکس ها بعد از دو سال داریم. مشاهدات میدانی ما هم تایید می کند که کانکس ها هنوز در شهر به پا هستند و ظاهرا روند اسکان مردم، آنطور که پیش بینی می شد، انجام نشد. چرا این اتفاق افتاده است؟
در شهر سرپل ذهاب، حدود ۴ هزار واحد تخریبی در زلزله داشتیم که گزارشهای ما نشان می دهد تاکنون ۵ هزار واحد نوسازی کامل شده و به بهره برداری رسیده است. واقعیت این است شاید حدود ۸۰۰ کانکس در شهر وجود داریم که خانوارها در آن زندگی می کنند. کسانی که در کانکس زندگی می کنند همگی مستاجر بوده اند. آنها نه مایلند به خانه های قبلی برگردند و نه توان دارند خانه جدیدی برای خود احداث کنند. مشکل اینجاست که مقامات استانی راجع به دادن زمین مجانی قول به این مستاجران داده بودند که این کار عملی نشده است و آنها به امید همان زمین مجانی در کانکس زندگی می کنند. در شهر سرپل ذهاب هیچ مالکی که خانه اش نیاز به نوسازی داشت، در کانکس زندگی نمی کند. همگی کسانی که مالک بودند و خانه هایشان تخریب شد، تماما خانه ها را نوسازی کرده اند و به محل زندگی خود بازگشته اند.
نظر کاربران
لطفا این وام که داده میشود .تنفس ان را زیاد کنید.لا اقل امید رو در دل مردم خفه نمیکنید.اجرتون با خدا
بابا برید از ژاپن و چین یه مدیر بیارید تا این کارا رو مدیریت بکنه
آزموده را آزمودن خطاست!!!!
چندبار از روش بنویس!!!!
بابا بلایای طبیعی دیگه رو خدا خودش کمک کنه نیاد والا مردم بدبخت میشن