شاید چین به درگیری نظامی با تایوان متوسل شود
وزیر امور خارجه تایوان گفت، اگر افول در دومین اقتصاد بزرگ جهان در بحبوحه جنگ تجاری، مشروعیت حزب کمونیست چین را تهدید کند، پکن ممکن است برای منحرف کردن فشارهای داخلی به درگیری نظامی با تایوان متوسل شود.
ایسنا: وزیر امور خارجه تایوان گفت، اگر افول در دومین اقتصاد بزرگ جهان در بحبوحه جنگ تجاری، مشروعیت حزب کمونیست چین را تهدید کند، پکن ممکن است برای منحرف کردن فشارهای داخلی به درگیری نظامی با تایوان متوسل شود.
به نقل از خبرگزاری رویترز، با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری تایوان در ژانویه، چین اقدام به طرح دوباره "اتحاد مجدد" با تایوانی کرده است که استان شورشی خودش محسوب میکند و معدود متحدان دیپلماتیک آن را تحریک کرده و پرواز بمبافکنها در اطراف آن را به امری معمول بدل کرده است.
در بحبوحه جنگ تجاری چین با ایالات متحده، جوزف وو، وزیر امور خارجه تایوان در مصاحبهای با رویترز توجهات را به افول اقتصادی چین جلب کرد. وو چهارشنبه گفت: "اگر ثبات داخلی یک مسئله بسیار جدی است، یا کند شدن رشد اقتصادی به یک مسئله بسیار جدی برای مقابله از سوی رهبران ارشد تبدیل شده است، به همین علت ما باید بسیار مراقب باشیم. ما باید خود را برای بدترین وضعیت آماده کنیم... درگیری نظامی."
وزیر خارجه تایوان گفت، وضعیت اقتصادی چین در حال حاضر "خوب" است، اما از سایر کشورها خواسته است تا مراقب آنچه که او به عنوان مشکلاتی در آنجا میبیند، نظیر بیکاری و نارضایتی مردم، باشند. وو با اشاره به رئیسجمهوری چین گفت: "شاید شی جینپینگ خود مشروعیت خود را زیر سؤال برده باشد زیرا نتوانسته است اقتصاد چین را در حال رشد نگه دارد. این عاملی است که ممکن است باعث شود رهبران چین تصمیم بگیرند که یک اقدام خارجی را برای منحرف کردن توجه داخلی انجام دهند."
وو گفت، تجاوز نظامی رو به رشد چین در این منطقه به یک منبع تنش "بسیار جدی" تبدیل شده و بسیاری از کشورها را تحت تأثیر قرار داده است، اما افزود که تایوان تا حد ممکن برای برقراری صلح در این تنگه تلاش میکند. او افزود: "مطمئناً امیدواریم که تایوان و چین بتوانند با هم زندگی مسالمتآمیزی داشته باشند، اما میبینیم که مشکلات ناشی از چین هم وجود دارد و سعی خواهیم کرد با آن مقابله کنیم."
وزیر خارجه تایوان همچنین درباره اعتراضات هنگکنگ هم گفت: "مردم متوجه شدهاند که فرمول یک کشور، دو سیستم برای هنگکنگ ایرادی دارد... مردم تایوان نمیخواهند در موقعیت مشابهی قرار بگیرند. ما قول میدهیم به مردم هنگکنگ در تلاششان برای کسب آزادی و دموکراسی کمک کنیم. اگر لازم باشد، تایوان کمکهایی ارائه میکند."
او جزئیات بیشتری ارائه نکرد اما گفت، تایوان در این اعتراضات دخالتی نخواهد کرد. وزیر خارجه تایوان که شغلش را سختترین پست وزارتی در جهان توصیف کرد، گفت: پنج کشور در روابطشان تجدیدنظر کردند و به سمت چین رفتند. گلایه آنها همچنین موجب شد تا بسیاری از شرکتهای جهانی هم توصیفهای خودشان از تایوان را تغییر دهند. اذعان به اینکه تایوان بخشی از چین است، در ازای کسب فضای دیپلماتیک، امری کاملا غیر قابل قبول است. دیپلماسی تایوان نباید تحتالشعاع چین قرار بگیرد.
نظر کاربران
چنانچه چین دست از پا خطا کند با حمله نظامی روبرو میشود
پاسخ ها
زیر متنت اسمتو بنویس بدونیم رییس کدوم کشور بزرگی