کتیبههایی ۱۰۰۰ساله در فهرست شش اثر ملی
معاون میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به ثبت شش اثر از این استان در فهرست آثار منقول کشور، اعلام کرد: دو کتیبه از این آثار متعلق به دورههای ۴۶۹ و ۵۷۰ هجری قمری است.
خبرگزاری ایسنا: معاون میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به ثبت شش اثر از این استان در فهرست آثار منقول کشور، اعلام کرد: دو کتیبه از این آثار متعلق به دورههای ۴۶۹ و ۵۷۰ هجری قمری است.
«علی اصغر صمدیان» از ثبت شش اثر منقول استان یزد در فهرست آثار ملی خبر داد و در رابطه با ویژگیهای این آثار اظهار کرد: کتیبههای مسجد قدمگاه یکی از این آثار محسوب میشود که شامل دو سنگ قبر قدیمی است که یکی از این سنگ قبرها به آیه آل عمران مزین شده و سنگ قبر دیگر نیز به نام متوفی «احمدبن ترک» آراسته شده است.
وی یکی دیگر از این آثار ثبت شده را سپر چرمی ذکر و تصریح کرد: این اثر که در حال حاضر در موزه مردمشناسی شهرستان مهریز نگهداری میشود، متعلق به دوره صفویه و جزو ابزارهای جنگی مربوط به این دوره است.
این مسئول آراسته شدن این سپر به دعای نادعلی و آیات قرآن، چرم دستساز دارای اشکال هندسی و چهار میخ را از ویژگیهای آن عنوان کرد.
معاون میراث استان با اشاره به ثبت ملی شمشیری با غلاف مربوط به دوره افشاریه نیز تصریح کرد: این اثر دارای تزئینات هندسی و گیاهی است که با تکنیک ریختهگری ساخته شده است و اکنون نیز در موزه شهرستان تفت نگهداری میشود.
وی در مورد سنگ یادبود ملابهرام ابن سرخاب دل به عنوان یکی از دیگر آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی، گفت: این سنگ که متعلق به سال 1160 هجری قمری است با تکنیک حجاری ساخته و ایجاد شده است.
این مسئول با اشاره به قدمت کتیبههای مسجد قدمگاه، اظهار کرد: این دو کتیبه متعلق به دورههای 469 و 570 هجری قمری است که دارای تزئینات طرح محراب و گیاهی است که یکی از این کتیبهها سنگ قبر شخصی به نام «احمدبن ترک» است.
صمدیان، قدمت شیپور برنجی در میان این آثار ثبتی را متعلق به دوره قاجار خواند و در مورد آن نیز گفت: این شیپور در مراسمهای مذهبی و تعزیه ماه محرم مورد استفاده قرار میگرفته است.
ارسال نظر