آخرین وضعیت ساخت ماهوارههای ایرانی
رئیس پژوهشگاه فضایی آخرین وضعیت ساخت ماهوارههای ایرانی را تشریح کرد.
خبرگزاری فارس: حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی در نشست خبری که صبح امروز در محل پژوهشگاه برگزار شد، گفت: در پژوهشگاه فضایی به مناسبت هفته جهانی فضا رویداد پارک های گردشگری فضا پایه را برگزار می کنیم که تمرکز بر اقتصاد فضا دارد.
وی ادامه داد: توسعه کارآفرینی، ایجاد اشتغال و رشد اقتصاد است و ۱۸۰ ایده پرداز، ایده های خود را در این رویداد مطرح می کنند و سه ایده پرداز برتر نیز توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت می شوند.
صمیمی تصریح کرد: وجود ریشه های قوی این حوزه در دانشگاهها موجب میشود تا از ظرفیت دانشگاهها نیز استفاده کنیم.
وی ادامه داد: ۲۰ قرارداد دانشگاهی با ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان و با بخش خصوصی هم همکاری داشتیم سهم بهش خصوصی در فعالیت های این پژوهشگاه ۳۵ درصد است و پژوهشگاه نیمی از پروژه های خود را برون سپاری کرده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی گفت: علاوه بر این، نیازهای دانشی خودمان را به دانشگاه ها ارجاع می دهیم و الزامات خودمان را در قالب درخت علم و فناوری فضایی به دانشگاهها ابلاغ کردیم و تاکنون با ۱۲ دانشگاه معتبر قرارداد داریم و بیش از ۲۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی هم با ما همکاری دارند.
وی ادامه داد: زیرساخت های ازمایشگاهی قوی برای ماهواره ها اهمیت ویژه دارد و در هفته گذشته آزمایشگاهی را در شیراز افتتاح کردیم و همین آزمایشگاه تاکنون به ۳۸ درخواست از نهادها به بهترین نحو پاسخ داده است.
صمیمی گفت: در حال حاضر تست های مورد نیاز ماهواره ظفر نیز توسط آزمایشگاهها انجام شده است.
وی گفت:پرداخت خسارت به مزارع کشاورزی در حادثه سیل اخیر را با پایش ماهواره ای انجام گرفت و با مستندات گزارشی را از استان گلستان به صورت پایلوت ارائه کردیم و پس از پذیرش این روش، با بازدید میدانی نتایج مستندات صحت ازمایی شد
رئیس پژوهشگاه فضایی در ادامه گفت: استفاده از فناوری فضایی به همراه راه اندازی سامانه ای توسط وزارت کشور، موجب صرفه جویی در بودجه دیده شده در سیل اخیر شد
وی گفت:همچنین با سازمان برنامه و بودجه در حوزه خرید تضمینی گندم نیز همکاری داریم. به زودی فراخوانی برای شماسایی شرکت های فعال در این حوزه منتشر می کنیم .
صمیمی گفت: در توسعه ماهواره های مخابراتی ما از ناهید ۱ شروع کردیم و به ماهواره ژئو ختم می شود، ماهواره سنجشی پارس یک شروع کردیم ولی ارتقا پیدا می کند
وی گفت: ماهواره ناهید ۲ یک ماهواره عملیاتی است و در سال اینده این ماهواره را تحویل می دهیم، همچنین ماهواره پارس یک را تا پایان سال تحویل سازمان فضایی می دهیم.
رئیس پژوهشگاه فضایی گفت:کمیته تجاری سازی را تشکیل دادیم و در حال مذاکره هستیم تا مسیر جدیدی را در ایجاد اشتغال و کارافرینی باز کنیم.
وی اضافه کرد: ۱۳ ثبت اختراع در سال گذشته داشتیم و در ۶ ماه اول سال نیز ۶ ثبت اختراع داشتیم.
صمیمی گفت: همچنین رونمایی از محصولات پژوهشگاه در حوزه پیشرانش داریم چرا که به دلیل تحریم، این محصولات به دست ما نمی رسید که ما توانستیم این محصولات را تولید کنیم.
وی ادامه داد: رادیو سوند محصولی است که تولید شده و سالی ۱۰ هزار عدد مورد استفاده سازمان هواشناسی است، با وجود مکاتبات چندباره با این سازمان هنوز این سازمان برای استفاده از این محصول اقدام نکرده است و ما همچنان منتظریم تا این سازمان با ما همکاری کند.
صمیمی گفت: رادیو سوند ابزاری برای پایش جو است و برای پیش بینی اب وهوایی نیز کاربرد دارد، موضوع طراحی و ساخت ماهواره و در مدار قرار گرفتن آن متولیان جداگانه دارد. وقتی ماهواره ای طراحی و تست شد تحویل وزارت دفاع می شود تا برای پرتاب در مدار قرار بگیرد.
وی گفت: امسال اپراتورهای مخابراتی ارتباط دهی مناسبی را در مرزها تامین کردند و نیازی به بالن فضایی توسط پژوهشگاه نیست.
وی تصریح کرد: حوزه فضایی از ابتدای فعالیت هایش همیشه در تحریم بوده و ما با روش ها و فنونی که تحریم ها را دور بزنیم ، آشنا هستیم اما بهتر است که بازیگران اصلی بخش فضایی کشور باهم همکاری کنند و الگوی مشارکت علمی را تدوین کنند و قدم بعدی برای ساخت ماهواره سنجشی گام برداریم. ساخت ماهواره مشارکتی برای مدیریت اعتبارات را پیشنهاد دادم. این کار موجب کاهش هزینه و تسریع در انجام پروژه ها می شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی در ادامه بیان کرد: ما با پلیس مبارزه با مواد مخدر تفاهم نامه ای برای ارائه اموزش به پرسنل و راه اندازی مرکز سنجش از دور به امضا رساندیم.
وی گفت: ماموریت اعزام فضانورد ماموریت سازمان فضایی است و برنامه خود را در این ایده تنظیم می کند.
صمیمی خاطر نشان کرد: ما لشکری از جوانان غیور ومتخصص داریم که عقب نشینی نمیکنیم و نگاه ما به آینده روشن است و این تحریم ها در یک فشار حداکثری به جامعه اعمال می شود ولی یک فرصت برای عزم و اراده جوانان است و ما می توانیم.
نظر کاربران
تكنولوژي كه منجرب رفاه حال مردم نشود ارزشي ندارد
كره شمالي هم خيلي چيزا داره درست ميكند
پاسخ ها
احسنت
یه خورده از مزایای ماهواره بخون بفهم چی هست
تماما خدماتی هست
کل خطوط ارتباطی تلفن و اینترنت و تلویزیون با سرعت بالا میتونه با یک ماهواره انجام داد هواشناسی و نقشه برداری. عکس برداری
اسم اینو بذارید نیلوفر