داریوش ارجمند: تحت تأثیر دو «علی» هستم
بازیگر نقش مالک اشتر از اینکه در همه زندگی تحت تأثیر دو «علی» بوده است، علی خامنهای و علی شریعتی سخن گفت.
روزنامه جوان: داریوش ارجمند، بازیگر نامآشنای سینما و تلویزیون در گفتگو با پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی پیرامون آشناییاش با افکار رهبر انقلاب، شخص دکتر شریعتی و مبارزه وی با فضای شبهروشنفکری حاکم بر دانشگاهها میگوید: در دهه ۴۰ در دانشگاهها و فضای روشنفکری [در میان برخی دانشجویان]دیدگاهی وجود داشت که مثلاً هر کس عمامه سرش دارد عقبمانده است، اما دکتر شریعتی به این موضوع اعتقاد نداشت و میگفت در مسجد کرامت، روحانی جوانی است به نام سیدعلی خامنهای، بروید پای صحبتش بنشینید.
این سینماگر پیشکسوت عنوان میکند: من شاگرد اول کلاس مرحوم دکتر شریعتی بودم و در دانشگاه مشهد کار هنری میکردم. دکتر شریعتی میگفت فکر نکنید هر کس عبا و عمامه دارد فناتیک است. من در همه زندگیام تحت تاثیر دو «علی» بودهام؛ علی خامنهای و علی شریعتی، البته همچنان هم همینطور است.
بازیگر نقش ماندگار مالک اشتر در رابطه با فعالیت هنریاش در آن دوران اظهار میدارد: اولین نمایش درباره صحابی پیامبر (ص) در تاریخ تئاتر ایران را من در مشهد روی صحنه بردم که نمایش ابوذر بود. در آن نمایش با دکتر شریعتی هم مشورت کردم. قبل از اجرای نمایش ابوذر، دکتر شریعتی یک سخنرانی داشت: «ابوذر طوفانی که در ربذه خاموش شد.» بعد از اینکه نمایش تمام شد، [دکتر شریعتی]آمد بالای صحنه و گفت تمام عقدههای من ریخت. کاری که دانشگاه الازهر نتوانست انجام دهد شماها انجام دادید. بعد از نمایش ابوذر، دکتر شریعتی پشت کتاب «امام علی مشعلی و دژی» که به من هدیه داد نوشته بود: «به برادرم داریوش که از رنگ و طرح و نور در ابوذر کلمه ساخته بود و خود در متن بازی حضور داشت.»
ارجمند در ادامه تأکید میکند: دکتر شریعتی روزگارش را میشناخت و به اعتقاد من یک روشنفکر حقیقی بود نه از این روشنفکرهای قلابی که فقط این عنوان را یدک میکشند. شریعتی مقتدایش علی بن ابیطالب (ع) بود و تنها اسمی که وقتی میشنید لبهایش به لرزه میافتاد نام حضرت زینب (س) بود. همانطور که قبرش هم الان در کنار مزار حضرت زینب (س) است. به نظر من مهمترین ستونهای اندیشهاش «بازگشت به خویش» است که هنوز هم به آن نیازمندیم. او میگفت از اسلام درست دفاع کنید و خودش هم صادقانه و با وجدان بیدار، بدون تعصب و با استدلال از مکتب اسلام دفاع میکرد.
این بازیگر سرشناس سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه درود و سلام میفرستم به روح امام خمینی (ره) که انقلاب را به ثمر رساند، میافزاید: سلام و درود میفرستم به آقای خامنهای، تنها مردی که امروز در مقابل استکبار ایستاده و با شجاعت به نخستوزیر ژاپن میگوید، من برای این آقا نه پیغام میفرستم و نه پیغامش را قبول میکنم. شما در تاریخ ایران کسی را دیدهاید که در برابر یک ابرقدرت اینطور با شجاعت حرف بزند؟ من که رشتهام تاریخ است ندیدهام، به جز امام خمینی (ره) که گفت امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، البته به نظر من امام ناشناس آمد و ناشناس رفت و هنوز کسی نتوانسته ایشان را درست بشناسد. به خاطر همین است که هنوز هم آقا دارند توصیه میکنند که این مرد [امام]را بشناسید. الان هم آقای خامنهای همان راه امام را با شدت و حدّت بیشتری دارد میرود و این از اعتقاد و ایمان راسخش برمیآید.
ارجمند با تأکید بر اینکه شریعتی در زمینههای گوناگون صاحبنظر بود، خاطر نشان میکند: جملهای که راجع به امام حسین (ع) و کربلا گفته به نظر من دیگر کسی نمیتواند مثل آن را بگوید: «آنها که رفتند کاری حسینی کردند، آنها که ماندند باید کاری زینبی کنند اگر نه، یزیدیاند.» این حرف واقعاً یک نبوغ است. حرف سادهای نیست. یا جمله او راجع به شهید که در آن زمان که من دانشجو بودم روزنامه لوموند تیترش کرد: «شهید قلب تاریخ است» بعد آن را تفسیر کرده بود، میگفت، زنده ماندن تن به قلب است و قلب به خون زنده است.
نظر کاربران
دمت گرم اقای ارجمند ممنون..دقیقا همینطور است که میگید
بهبه،به به،،چقدر مدیریت بهشون و کلماتشو میاد،فتاد
تو هم !!!!
پاسخ ها
از اولم چاپلوس بود
اگه نه که چطور دوام میاورد...
عالی عالی
امیدوارم همیشه تندرست وسلامت باشید افتاد
داریوش ارجمند چقدر دوست داشتنی شده است.
احسنت به این بصیرت
نه سرورم با اینکه هنر پیشه خوب و قابل قبولی هستی منتهی بیسوادی ، تو فقط بفکر جیبت هستی همین و گناه هم نمیکنی فقط دروغ نگو!
پاسخ ها
اشتباه مثبت زدم
درودبرداریوش ارجمند نابغه بی بدیل تاریخ ایران
افتاد
پاسخ ها
نابغه ندیدی
فقطتحت تاثیر جهت باد و فرصت هاست
تا کور شود آن که نتوان دید......
من تحت تاثیر یک علی هستم
اونم مولام حضرت علی است