قالیباف؛ کاندیدای همیشه در صحنهی انتخابات
در ماههای منتهی به انتخابات اسفندماه مجلس، رایزنیهای سیاسی بالا میگیرد و افراد، جناحها و احزاب سیاسی تلاش میکنند تا هر کدام فاتح کارزار انتخابات شوند. محمدباقر قالیباف هم یکی از این چهرههاست گاهبیگاه در صحنههای سیاسی کسور جولان میدهد اما موفقیتی به دست نمیآورد.
روزنامه همدلی: در ماههای منتهی به انتخابات اسفندماه مجلس، رایزنیهای سیاسی بالا میگیرد و افراد، جناحها و احزاب سیاسی تلاش میکنند تا هر کدام فاتح کارزار انتخابات شوند. محمدباقر قالیباف هم یکی از این چهرههاست گاهبیگاه در صحنههای سیاسی کسور جولان میدهد اما موفقیتی به دست نمیآورد.
بعد از گذشت بیش از دو سال از آخرین انتخاباتی که قالیباف در آن کاندیدا شده بود، به نظر میسد بازهم دست به کار شده و برای آنچه تحت عنوان «نواصولگرایی» در سر میپروراند نه منتظر رخصت اصولگرایان شده نه در او عزمی دیده میشود که دنبالهرو تصمیمات و فرمانهایی باشد که از درون اردوگاه اصولگرایی صادر میشود.
هرچه به انتخابات نزدیک میشویم اصرار قالیباف بر عملیاتی کردن ایدههایش در قالب دو کلید واژه«نو اصولگرایی» و «مجلس نو» بیشتر از قبل میشود. او تا به امروز چندینبار خطاب به جوانان اصولگرا نامههای سرگشاده نوشته و بارها از تریبونهای مختلف تلاش کرده نگاهها و تحلیلها را به سمت خود و این دو کلیدواژه بچرخاند. تلاشی که به نظر نمیرسد چندان موفقیتآمیز بوده باشد.
با این وجود قالیباف گویی قرار نیست پا پس بکشد و مانند انتخابات ۹۶ نظارهگر لحظه آخر انتخابات شود. حضور در سه دوره انتخابات ریاست جمهوری و بیتوجهی یا رها کردن لحظه آخری او توسط اصولگرایان، گویی قالیباف را متقاعد کرده است که نمیتواند روی حمایت رفقای اصولگرایش چندان حسابی باز کند. شاید از همین روست که او به فکر افتاده است تا جایگاه و پایگاهی در میان نسل جوان اصولگرایان دست و پا کند. خاصه آن که قالیباف با وجود تلاشهای چندین باره هنوز نتوانسته است تشکیلات حزبی منسجم و پرنفوذی را ساماندهی کند و ضعف حمایت حزبی و تشکیلاتی را همچنان حس میکند.
ایدههای انتخاباتی او در کنار دیدارهایش با چهرههای سیاسی سبب شده گمانههای مختلفی درباره شهردار اسبق تهران آن هم در دمادم انتخابات مجلس یازدهم مطرح شود. برخی تحرکات او را تلاش برای تکیه زدن بر یکی از کرسیهای لیدری اصولگرایان میدانند و برخی دیگر معتقدند او بدش نمیآید خودش لباس نمایندگی مجلس را بر تن کند.
سرلیستی قالیباف گمانهزنی است
قالیباف ظاهرا بر سر سه راهی قرار دارد اما به نظر میرسد آینده او را باید از زبان نزدیکانش شنید. در جدیدترین اظهارنظر در مورد شرکت کردن قالیباف در انتخابات مجلس و آینده سیاسی او، مهدی چمران، عضو جمنا در پاسخ به این سوال که با توجه به این که قالیباف در فراخوانی، تمامی کسانی را که احساس میکنند، توانایی حضور در انتخابات به عنوان کاندیدا را دارند، دعوت به ثبت نام در یک سامانه کرده است، آیا احتمال دارد که او لیستی مستقل برای انتخابات بدهد گفت: «بنده چنین برداشتی ندارم. چراکه ایشان یکی از محورهای اصلی جلسات شورای ائتلاف به حساب میآید و بعید به نظر میرسد که ایشان بخواهد فعالیت مستقلی داشته باشد.» چمران در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه گفته میشود در صورت کاندیداتوری قالیباف، وی ممکن است سرلیست نیروهای انقلاب باشد، گفت: «فعلا هیچ چیز قطعی نیست و همه آنچه در این باره شنیده میشود، گمانهزنی است.»
پیش ازاین نیز حسین قربانزاده چهره نزدیک به او با بیان اینکه بعید میدانم قالیباف به دنبال ایجاد حزب و تشکل خاصی باشد، گفت: «نامه اخیر آقای قالیباف، خطاب به جوانان اصولگرا بود و هرگز به معنای ایجاد یک جریان سومی در کنار جریان موجود نبود. این نامه تلنگری بود که مشکلات و ایرادات جریان اصولگرا اصلاح شود و جوانان هم به عنوان موتور محرک این موضوع هستند. بنده شخصا با توجه به شناختی که از ایشان دارم بعید میدانم که به دنبال ایجاد حزب و لیدری یک جریان باشد.» قربانزاده با بیان اینکه قالیباف پس از انتخابات اخیر و خروج از شهرداری تهران همواره به عنوان یک سیاستمدار در عرصه حضور خواهد داشت، افزود: «قالیباف دارای نظر و رای است و نامه اخیر ایشان هم نشان داد که او همچنان در صحنه حضور دارد و به دنبال اصلاح جریان اصولگرایی است.»
قالیباف در انتخابات مجلس حضور پیدا نمیکند
هفته گذشته هم مرتضی طلایی، فعال سیاسی اصولگرا درباره اینکه او سرلیست اصولگرایان در انتخابات مجلس خواهد بود، گفته است که: «خبر ندارم. پیش بینی من این است که آقای قالیباف در انتخابات مجلس حضور پیدا نمیکند.» فارغ از حرف و حدیثهایی که درباره کاندیدا شدن قالیباف در انتخابات اسفندماه شنیده میشود، به نظر میرسد کنشها و واکنشهای او بیشتر این پالس را به بدنه جریان اصولگرا میدهد که سردار میخواهد در جمع بزرگان و به اصطلاح لیدرهای اصولگرا جایی برای خود دست و پا کند. او که در انتخابات گذشته مجبور شد با تصمیم همان بزرگان ردای کاندیداتوری را از تن بدر کند و در گوشهای نظارهگر رقابت رئیسی و روحانی باشد، این بار تلاش دارد تا قبل از رسیدن به انتخاباتی دیگر تکلیف خود با برادران اصولگرایش را روشن کند. یا او را در جمع لیدرها بپذیرند یا مسیر لیدری تک رو را در پیش گیرد.
این گمانه وقتی تقویت میشود که محمدرضا باهنر هم بر آن مهر تایید میزند و درباره تلاش قالیباف، جلیلی و حدادعادل میگوید: «آنها میخواهند در یک مجموعه لیدری باشند و حضور داشته باشند. اگر کسی فکر کند میتواند به تنهایی یک شخص حقیقی کاریزماتیک باشد، تحلیل اشتباهی کرده است. برای همین است که این چهرههایی که شما نام بردید همه شان در جلسه شورای وحدت میآیند، حتی آقای قالیباف با آن بیانیهای که داده بود ولی بازهم من تردید ندارم که در جلسات وحدت خواهد ماند.»
دیدار جنجالی با احمدینژاد
در این میان ۱۲ مردادماه بود که خبر«قالیباف به دیدار محمود احمدینژاد رفت» در فضای رسانهای پیچید و سیل گمانهزنیها را به دنبال داشت. محسن پیرهادی چهره نزدیک به قالیباف توضیحاتی درباره دیدار شهردار اسبق تهران با احمدینژاد منتشر کرد. پیرهادی در توئیتی کنایهآمیز نوشت: «خبر دیدار آقایان قالیباف و احمدینژاد مربوط به اواخر فروردین است. گویا آقای احمدی نژاد چند جلسه مجمع نیامده بودند، آقای قالیباف پیگیری کردند و متوجه شدند ایشان بیمارند و با جمعی از دوستان به عیادت ایشان رفتند.»
هرچند دیدار دو شهردار اسبق تهران و صحبتهای آنها حول محور انتخابات در موج انکار یک طرف و تائید طرف دیگر حسابی گیر کرد اما برخی خبرهای جسته و گریخته همچنان بر این مهم اصرار دارد که قالیباف و احمدی نژاد بدشان نمیآید که تقسیم کار انتخاباتی بین خودشان داشته باشند. تقسیم کاری که براساس آن بدنه رای احمدینژاد در صورت لزوم به کمک قالیباف بیاید و برخی احمدینژادیها نیز در لیست همراهان انتخاباتی قالیباف جا خوش کنند. معاملهای که هرچند اطرافیان قالیباف آن را انکار میکنند ولی سکوت احمدینژادیها احتمالات درباره جدی بودن آن را همچنان زنده نگه داشته است.
قالیباف در تلاشهایش برای ساختن نمای جدیدی از خود در بین اصولگرایان، بیپروا به قدیمیترهای جریان راست میتازد و از عهدشکنیهای راستگرایان جوانتر انتقاد میکند. انتقاداتی که باعث شده برخی تحلیلگران به این نتیجه برسند که هدف قالیباف در تحرکات جدید سیاسیاش تنها تلاشی برای قرار گرفتن در جایگاه لیدری نیست بلکه ممکن است او خودش هوس کاندیداتوری بهارستان به سرش زده باشد و حالا که کرسی ریاست پاستور نصیبش نشده کرسی ریاست بهارستان را فتح کند.
سرنوشت سردار اصولگرا چه میشود؟
باید این نکته مهم هم توجه کرد که هر چند او بارها از تریبونهای مختلف تلاش کرده نگاهها و تحلیلها را به سمت خود و دو کلیدواژه «نواصولگرایی» و«مجلس نو» بچرخاند اما واقعیت این است که این چهره هم از دل اندیشه اصولگرایی سنتیخارج شده است. باید منتظر ماند و دید که سرنوشت سردار اصولگرا چه میشود.
نظر کاربران
انشالله آقای قالیباف موفق می شوند.
پاسخ ها
بله اگر موفق شود همانگونه که در جریان هستین ۹۰۰۰ خانه شهرداری به صورت رایگان به فامیل و آقایان اهدا شده
این ۹۰۰۰ خانه بالای ۹ میلیون خانه خواهد رسید.
قالیباف کاندیدای همیشه اول از آخر.
خجالت هم خوب چیزیه به خدا
رای بی رای .مگر ادم دیوانه باشه که رای بده.
پاسخ ها
بله دیوانگان رای دادند به این دولت
وانشاالله عقلا و صالحین در این انتخابات اجازه نخواهند داد کاندیدای دیوانگان بیاد بالا
عقلا دکتر قالیباف انقلابی و جهادی و ولایی
آقای قالیباف بخاطر نداشتن کارنامه مناسب مدیریتی و نداشتن محبوبیت و مقبولیت هیچ شانسِ برنده شدن در انتخابات را ندارد تا بحال هم اگر منصبی داشته از طریق انتخاب مردم نبوده است بنظر میرسد شرط عقل آنست که خود را در متر آزمون دیگری قرار ندهد و اندک آبروی خود را به حراج نگذارد و شایسته تر آنست که افراد دیگر هم با طناب او در چاه نروند
پاسخ ها
اطلاعات نداری اظهار نظر نکن
برو از بزرگترات بپرس بهت میکن دکتر قالیباف کیه
رای دادن یعنی خیانت
برو بابا دیگه هیچکه قبولت نداره!!!!!!
اخه کی به تورای میده
مامانم گفته تا رئیس جمهور نشدی تو خونه راهت نمیدم !
یعنی کشور ما غیراز نبوی . ناطق .قالیباف کسی نداره واقعا که
شهردار بود کم حق مردم خورد بیاد کاندیداهم بشه پرو
سنگ پا
قالیباف اصولگرا نیست ، او بازنده همیشگی انتخاباته ، واقعا مردم به یک نفر چند بار باید بفهمونند که رای نداری نیاااااا ؟؟؟؟؟ افتضحاتی که در شهرداری تهران بوجود آورد هزاران میلیارد تومان بدهی و بیچاره کردن دهها شرکت ،و افتضاحاتش در حوزه معماری و شهرسازی ، تا دهها سال بر دوش مردم تهران سنگینی میکنه
به سنگ پای قزوین گفته برو کنار دارم میام خخخ
ایشان در بین دیگران و همتراز با رئیسی فعالترین برای کارهای اجرابی است و این را نشان داده .
استرالیا چه خبر؟؟؟؟؟؟؟
همیشه در صحنه
سلام اقا گناه دارد بهش رای بدید تا کشور را کلا خراب کنه الان رو هوا هستیم اون هم عقده اش وا میشه
آرزو به دل نمیره