۹۱۲۸۳۷
۳ نظر
۵۰۱۱
۳ نظر
۵۰۱۱
پ

پُشت‌پرده تمایل عربستان به آتش‌بس در یمن

روزنامه لبنانی الاخبار به نقل از منابع آگاه، پشت پرده اخبار مربوط به تمایل ریاض به آتش‌بس جزئی در جنگ یمن را فاش کرد و تشریح کرد که چه شد که حمله به آرامکو انجام شد.

خبرگزاری فارس: روزنامه لبنانی الاخبار در یادداشتی با عنوان «حقایقی از تلاش آمریکا برای جدا کردن یمن از محور مقاومت/ هیچ مذاکراتی بدون اطمینان از متوقف شدن تجاوز وجود ندارد... و امارات عربی متحده در تیررس است» پشت پرده موافقت عربستان با آتش‌بس جزیی در یمن را فاش کرد.

الاخبار از پروژه ویژه ایالات متحده برای منزوی ساختن ایران در منطقه خلیج فارس خبر داد و گفت: واشنگتن از عربستان سعودی و امارات عربی متحده خواسته است که راه حل‌های جزئی برای آتش بس در یمن را بپذیرند تا جبهه یمن در برابر هر گونه نفوذ ایران قفل شود بدون اینکه به انصار الله اجازه داده شود قدرت خود را تقویت کند.

الاخبار نوشت: پیشنهاد اصلی فرستاده‌های آمریکایی به عربستان سعودی روز بعد از حمله انصار الله به تاسیسات آرامکو بر اساس ارزیابی کیفی این عملیات نظامی صورت گرفته است به این دلیل که متهم کردن ایران به مقصر بودن در حمله آرامکو برای بستن پرونده کافی نیست. زیرا این عملیات توسط ایران انجام نشده است، حتی اگر اسلحه‌ها ایرانی باشند و عملیات انصارالله حتی اگر با حمایت مشاوران ایرانی انجام شده باشد به معنای این است که متوقف کردن این نوع عملیات نیاز به تغییر در استراتژی سیاسی یا به راه انداختن جنگی گسترده دارد.

این روزنامه افزود: براساس ساز و کار مستقیمی که توسط تیم رئیس جمهور دونالد ترامپ به تصویب رسیده است، سعودی ‌ها و همچنین امارات عربی متحده درک کردند که واشنگتن به دلیل فقدان ضمانت پیروزی یا تغییر اساسی در موازنه قدرت از تشدید عملیات نظامی پشتیبانی نمی‌کند. بنابراین آمریکا از تقویت قدرت دفاعی عربستان حمایت خواهد کرد اما از انتقال به یک استراتژی جدید با عنوان «کشیدن کارت یمن از دست ایران و محور مقاومت» حمایت می‌کند.

پُشت‌پرده تمایل عربستان به آتش‌بس در یمن

الاخبار به نقل از یک منبع آگاه خود آورده است: ماه‌هاست که طرف‌های ائتلاف متجاوز علیه یمن تلاش می‌کنند عربستان سعودی را به تدوین استراتژی برای خروج از جنگ ترغیب کنند، در حالی که به دنبال دستاوردهای سیاسی برای سرپوش گذاشتن بر یک تصمیم به این بزرگی هستند. آمریکایی‌ها بدون اینکه انتظار موافقتی از ریاض داشته باشند از طریق عمان پیام‌هایی به انصارالله ارسال کردند. جلساتی در مسقط با هدف فراهم آوردن بستری برای تماس مستقیم بین نمایندگان ایالات متحده و مقامات انصارالله برگزار شد.

این روزنامه لبنانی آورده است: حوثی‌ها که به منظور متوقف کردن تجاوز [نظامی] اصل گزینه گفت‌وگو را رد نمی‌کنند، به طرف عمانی گفتند که آنها به دنبال گرفتن عکس از دیدار با مقامات آمریکایی نیستند و هر گونه تماس فقط به دلیل تماس اتفاق نمی‌افتد.

یمنی‌ها شرط خود را در دو بخش تعریف کردند: 1- رفع محاصره اقتصادی و انسانی در یمن با راه انداری مجدد فرودگاه صنعا و استفاده بی قید و شرط از بندر الحدیده و اجازه دادن برای ورود همه اشکال کمک‌های بشردوستانه و پزشکی و انتقال مجروحان به خارج از یمن. این حداقل چیزی است که حوثی‌ها در ازای پذیرش تماس مستقیم با واسطه ایالات متحده مطرح می‌کنند. 2- آتش بس جامع و آغاز اقدامات عملی برای متوقف کردن تجاوز به یمن در ازای قطع عملیات نظامی توسط آنها در عمق عربستان سعودی است.

این منبع ادامه داد: «آمریکایی‌ها فهمیدند که به بهانه آتش بس امکان مانور سیاسی وجود ندارد. از همین رو با سعودی‌ها در مورد امکان آغاز مراحل عملی آتش بس صحبت کردند. اما رهبری عربستان سعودی تصور کرد که می‌تواند واقعیت موجود در زمین را عوض کند در حالی که درگیری‌ها در مرز و بقیه جبهه‌ها به نتیجه‌ای نرسید و آتش بحران در جنوب شعله ور شد.

وی افزود: در این میان امارات به دنبال باز کردن راهی بود که به آن امکان خروج تدریجی از جنگ را می‌داد. اماراتی‌ها چندین بار به تهران رفتند و برای سازماندهی خروج خود به روشی که حتی اگر از نظر سیاسی هم شده حضورشان حفظ شود درخواست کمک کردند. آنها به صراحت می‌گفتند که می‌خواهند نفوذ بزرگشان در عدن حفظ شود. پاسخ ایران این بود که امارات باید گام‌های عملی بردارد و مستقیماً به سمت انصارالله حرکت کند تا به توافق برسد.

الاخبار افزود: ابوظبی از عقب نشینی نیروهای خود از سواحل غربی یمن خبر داد و سپس سیستم موشکی پاتریوت را در مأرب برچید. پیش از اینکه از گروه خود در جنوب بخواهد عملیات کنترل کامل بر عدن و سایر مناطق جنوبی را آغاز کند. این امر سعودی‌ها را برانگیخت و امارات را خائن قلمداد کرد. چنین شرایطی مستلزم مداخله آمریکا بود تا مانع اقدام امارات شود، به این دلیل که خروج امارات به معنای پایان ائتلاف ایجاد شده برای تجاوز به یمن و اعلام شکست در برابر حوثی‌ها بود.

این روزنامه نوشت: علاوه بر این ، امارات عربی متحده به ایرانی‌ها گفت که در موقعیت برقراری ارتباط مستقیم با حوثی‌ها نیست و در حال حاضر هرگز چنین اقدامی را صورت نخواهد داد. در عمل، میانجیگری امارات عربی متحده شکست خورد، اولین تلاش آمریکا هم شکست خورد و تلاش‌های عربستان سعودی برای انجام نبردهای بزرگ هم پیروز نشد.

الاخبار ادامه داد: راه حل دیگر طرف‌های متجاوز علیه یمن تشدید عملیات‌های نظامی کور و محکم کردن محاصره در مناطق شمالی با توقیف کشتی‌های حامل نفت و مواد غذایی به سمت الحدیده بود که انصارالله را به تصمیمی برای تسریع در پاسخ‌های مربوطه سوق داد.

منبع الاخبار آورده است: در یک لحظه مناسب منطقه‌ای، در شرایطی که آمریکا ایران و کشورها و نیروهای محور مقاومت را تحریم کرده است، عملیات آرامکو به وقوع پیوست. این کار به روشی انجام شد که حامل پیام‌هایی بزرگ بود. ایالات متحده اولین طرفی بود که جزئیات این پیام‌ها را دریافت کرد. این روند منجر به ایجاد تغییرات مهمی در همه طرف‌ها شده و درهای جدید را باز کرد.

این منبع افزود: آمریکایی‌ها می‌گویند حمله به آرامکو نشان دهنده اعتراض حوثی‌ها به تلاش‌های ناموفق برای متوقف کردن جنگ علیه آنها است و نشان دهنده یک واکنش واضح و سخت ایران نسبت به برنامه تحریم‌های موجود است. آمریکایی‌ها دریافتند که در سایه تصمیم بزرگ مبنی بر عدم درگیری نظامی بزرگ با ایران و متحدانش در منطقه راه حل جایگزین ایجاد راهبردی است که هدف اصلی از آن ممانعت از استفاده ایران از جبهه یمن در چارچوب تقابل آن با ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج (فارس) است.

به گفته این منبع، آمریکایی‌ها دریافتند که این کار با سرد کردن جبهه جنگ یمن انجام می‌شود. به این ترتیب بهانه موجود جنگ را از دست ایران خارج کرده و مانع از آن می‌شود که حملات بزرگ‌تری علیه عربستان سعودی یا علیه اهداف نفتی در جهان انجام شود. بخصوص که ایالات متحده اطلاعاتی را هم درباره احتمال حمله به تانکرهای نفتی در دریای سرخ و دریای عرب به بهانه پاسخ به محاصره یمن دریافت کرده است.

این منبع افزود: آمریکایی‌ها پس از عملیات بزرگ ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در نجران که منجر به تسلیم بیش از دو هزار نیروی سعودی (از جمله 25 افسر و سرباز سعودی) شد از واقعیت جبهه‌های موجود در زمین استفاده کردند. بخصوص که چند گردان از نیروهای یمنی هم در برابر نیروهای انصار الله تسلیم شدند و برخی دیگر در اعتراض به درگیری‌های جنوب بین نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی و نیروهای وفادار به امارات عربی متحده از ادامه حضور در جبهه‌های نبرد امتناع کردند. آمریکایی‌ها با مقامات در مسقط تماس گرفتند و از آنها خواستند نظر حوثی‌ها را برای دستیابی به توافق جویا شوند.

این منابع افزود: سران انصارالله پس از رایزنی با متحدانشان تصمیم گرفتند ابتکاری را آماده کنند که هدف از آن گرفتن همه کارت‌های مانور از دست دشمن و سرمایه گذاری روی حملاتی منحصر به فرد برای پایان دادن به جنگ است. بر اساس این طرح حملات موشکی و پهپادی علیه عربستان متوقف می‌شود، اما عربستان هم باید درباره صنعا و فرودگاه والحدیده به خواسته‌های انصار الله عمل کند و راه را برای مذاکراتی باز کند که هدف از آن توقف بی چون و چرای جنگ یمن باشد.

الاخبار نوشت: اما سعودی‌ها این ساختار را نپذیرفتند و در عوض آن یک آتش بس جزیی را پیشنهاد دادند که به موجب آن عربستان حملات نظامی علیه شهر صنعا را متوقف کرده و از حجم حملات خود علیه دیگر مناطق بکاهد و به تعدادی از کشتی‌های حامل نفت و کالا اجازه ورود به الحدیده را بدهد.

الاخبار آورده است: براساس اطلاعات، ایران ، انصارالله ، حزب الله و بقیه طرف‌های محور مقاومت در مورد آنچه اتفاق می‌افتد در حال رایزنی مداوم هستند و هدف آنها توقف کامل جنگ بدون شروطی سیاسی و در عین حال ناکام گذاشتن تلاش امارات برای تجزیه یمن است. از همین رو انصارالله تاکید کرد که هر ابتکاری باید همه ابعاد جنگ را در برگیرد و این موضوع را به مقامات مسقط هم ابلاغ کرد.

این روزنامه افزود: در همین ارتباط، نیروهای انصارالله فعالیت نظامی خود را در مرزهای با عربستان تقویت کرده و سلسله عملیات موفقی را به انجام رساندند. آنها بلافاصله دایره تماس‌های خود با قبایل و گروه‌های یمن در استان‌های جنوب تا شمال یمن را آغاز کردند و جنوبی‌ها را هم ترغیب کردند که با پروژه امارات برای تجزیه یمن مقابله کند.

این منبع در ادامه به نقش غیرعلنی ترکیه وقطر و حزب الاصلاح (شاخه یمنی اخوان المسلمین) برای خارج کردن امارات از زیر لوای عربستان و بالا بردن سطح اعتراض به برنامه‌های امارات در جنوب هم اشاره کرد. گفت: این امر موجب شد امارات بیشتر تحریک شود و بگوید که در واقع هیچ عقب نشینی از یمن نداشته است بلکه صفوف نیروهای خود را بازآرایی کرده و می‌خواهد تسلط خود بر جنوب را مستحکم کند.

این روزنامه افزود: در همین راستا به دولت امارات عربی متحده توسط طرف سومی هشدار داده و گفته شد در صورتی که جرأت تصمیم‌گیری درباره عقب نشینی از جنگ یمن را نداشته باشد باید مسئولیت حضورش در جنگ را بپذیرد.

الاخبار نوشت: این معامله بسیار ساده بود. امارات یا باید اقدامات عملی برای خروج از جنگ را شروع کند یا در انتظار ضربه‌ای دردناک باشد و به گفته این منبع تصمیم گسترش حملات دردناک و منحصر به فرد علیه عربستان یا امارات هنوز به قوت خود باقی است و زمان و شیوه مناسب برای انجام این حملات تعیین خواهد شد.

روز گذشته شبکه المیادین یک نوار ویدیویی منتشر کرد که نشان می‌داد کشتی‌ها، شبه نظامیان یمنی را به سواحل غربی منتقل می‌کرد و این پیام ادامه دخالت امارات‌ها در جنگ را می‌دهد.

در پایان این یادداشت آمده است: فیلم مذکور نشان می‌دهد که اقدامات امارات تحت کنترل و پیگرد است و کشور و تاسیسات حیاتی و نهادهای نظامی آن در تیررس نیروهای یمنی قرار دارند و مجالی برای مانوردهی نیست و مهلت اخطار رو به پایان است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • pooya

    اتش بس موقت.تقویت پدافندی وافندی عریستان وامارات ودیگرمزدوران امریکاوصهیونستی واروپایی علیه یمن جلوگیری ازکمک نظامی ایران به حوثی هاست.امابعدکوپیدن بی امان یمن!!!!!!

  • تهرانی اصیل

    پشت پرده داره ؟!!! میخوان صلح کنن ، چیه شما ناراحتی ؟! نکنه اهدافت کامل تامین نشده ؟!

  • بدون نام

    درودبرمحورمقاومت وانصارالله پیروز

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج