توضیح شریعتمداری به خاطر دفاع از نطق روحانی
«حسین شریعتمداری» که بعد از سخنرانی حسن روحانی در سازمان ملل، در یادداشتی به تمجید از اظهارات روحانی پرداخته بود، امروز هم در سرمقاله کیهان از یادداشت قبلی خود دفاع کرد.
روزنامه کیهان:«حسین شریعتمداری» که بعد از سخنرانی حسن روحانی در سازمان ملل، در یادداشتی به تمجید از اظهارات روحانی پرداخته بود، امروز هم در سرمقاله کیهان از یادداشت قبلی خود دفاع کرد.
وی نوشت: یادداشت روز پنجشنبه نگارنده که بعد از سخنرانی آقای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل نوشته شده و با عنوان «آقای روحانی، دستمریزاد» از سخنان ایشان استقبال شده بود، بازتاب گستردهای داشت. بسیاری از آنان که یادداشت مورد اشاره را در کیهان و یا سایتها و فضای مجازی خوانده بودند، «آزاداندیشی کیهان» را ستوده بودند و از اینکه نشان داده است حزب و قبیلهگرا نیست ابراز خرسندی کرده بودند.در این میان برخی از دوستان نیز تمجید کیهان از سخنان رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل را اقدام شایستهای ندانسته بودند. تعداد منتقدان محترم اگرچه اندک و کمشمار بود ولی از آنجا که دوستان پاکباختهای در شمار آنها هستند، برخی از دوستان توصیه کرده بودند که برای رفع شبهه و یا دغدغه آنان توضیحی داده شود که هرچند یادداشت یاد شده را بینیاز از توضیح میدانیم ولی بیپاسخ گذاشتن آنچه برخی از آن عزیزان خواستهاند را هم شایسته نمیدانیم. از این رو گفتنی است که؛
۱- شماری از طرفداران آقای روحانی، تقدیر کیهان از سخنان ایشان را «تعجبآور» دانسته و گفته یا نوشتهاند «چه عجب که فلانی برای یک بار هم که شده از روحانی تقدیر کرده است»! در پاسخ آنان به همین اندازه بسنده میکنیم که کدامیک از مواضع قابل قبول آقای روحانی را سراغ دارید که کیهان به آن انتقاد کرده باشد؟ و یا، کدامیک از انتقادات کیهان به مواضع و عملکرد آقای روحانی را میتوانید نشان بدهید که ناوارد بوده و در آن انتقاد حق با کیهان نبوده است؟! اگر نمونهای دارید، بسم الله، بفرمائید!
۲- و اما عمده انتقاد و یا ابهام برخی از دوستان در این دو محور جای دارد. اول؛ آنکه عملکرد آقای روحانی با مواضعی که در سخنرانی سازمان ملل طرح کردهاند همخوانی نداشته و متناقض است و دوم اینکه؛ اگرچه سخنان ایشان از موضع انقلاب بود ولی در سفر نیویورک برخوردها و مواضع ناشایستهای هم داشتهاند که دیدار با سران سه کشور فرانسه و انگلیس و آلمان، آنهم بعد از صدور بیانیه ضدایرانی و اهانتآمیز این سه کشور اروپایی علیه کشورمان و قهقههای ایشان در دیدار با بوریس جانسون از جمله آنهاست. در این خصوص باید گفت؛
الف- اینکه مواضع آقای روحانی در سخنرانی یاد شده با برخی از مواضع و عملکرد ایشان همخوانی نداشته است در یادداشت کیهان به صراحت مطرح شده، آنجا که آمده است؛ «سخنان دیروز آقای روحانی با برخی از دیدگاههای قبلی ایشان و نگاه بارها اعلام شده جمعی از مدعیان اصلاحات و کارگزارانیها و شماری از اطرافیان وی که بعضا به فتنه آمریکائی - اسرائیلی۸۸ آلودهاند، تفاوت جدی و فاصلهای پُرناشدنی دارد».
ب- اینکه نوشتهاند آقای روحانی در سفر اخیر خود برخی از برخوردهای ناشایست هم داشتهاند، نیز در یادداشت کیهان مورد تاکید قرار گرفته و حتی این اقدام را اهانت به مردم ایران دانستهایم، آنجا که در یادداشت مورد اشاره آوردهایم؛ «هنوز بر این باوریم که بعد از بیانیه مشترک خصمانه و اهانتآمیز سه کشور اروپایی، ملاقات آقای روحانی با آنان و قهقهه و.. شایسته و در شأن رئیسجمهور ایران نبود و اهانت به مردم این مرز و بوم بوده است».
ج- این دغدغه که مبادا مواضع اعلام شده آقای روحانی ادامه نداشته باشد نیز در همان یادداشت کیهان آمده و ابراز امیدواری شده است که؛ جناب روحانی با دیدگاهها و بینش و منشهای قبلی مرزبندی کرده و فاصله گرفته باشند و به لطف خدای منّان و گرهگشا، این مسیر آنگونه که دیروز در سخنان ایشان بروز یافته بود ادامه داشته باشد.
ملاحظه میشود که انتقاد این دوستان به یادداشت کیهان وارد نیست و البته معدود افرادی که درپی ایجاد فاصله میان نیروهای انقلاب هستند، حساب جداگانهای دارند که پرداختن به آن وارد شدن به میدان فریب آنان تلقی کرده و لازم نمیدانیم.
۳- کیهان بارها نشان داده است که «قبیلهگرا» و «حزب و گروهگرا» نیست و به همان اندازه که عملکرد و مواضع ناحق و ضد انقلابی را برنمیتابد و علیه آن به سختی موضع میگیرد، در همان حال سخنان حق و انقلابی را از سوی هر کسی مطرح شده باشد شایسته تقدیر و دفاع میداند.
۴- دشمن با صراحت اعلام کرده بود که انتظار دارد از ایران درباره مذاکره با ترامپ، دو صدا شنیده شود! و حضرت آقا همین دو هفته پیش(۲۶ شهریور ۹۸) در درس خارج فقه خود تاکید فرموده بودند: «مذاکره با آمریکا یعنی تحمیل خواستههای آنان بر جمهوری اسلامی. مذاکره یعنی نمایش موفقیت سیاست فشار حداکثری آمریکا. برای همین است که مسئولان کشور از رئیسجمهور و وزیر امور خارجه و دیگران، یکصدا اعلام کردند که با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد، نه مذاکره دوجانبه نه چندجانبه». خُب حالا که رئیسجمهور، علیرغم اصرار پیدرپی سران اروپایی و برخی از کشورهای دیگر، دقیقاً همین موضع را اعلام میکند، انتظار دارید همخوانی ایشان با نظر رهبری را نادیده بگیریم؟! و مثلاً بنویسیم نخیر، از ایران درباره مذاکره با آمریکا دو صدای متفاوت بلند میشود؟! یا هنگامی که ایشان اعلام میکند پاسخ ما به مذاکره تحت تحریم نه خواهد بود بنویسیم تحت تحریم هم مذاکره میکنیم! و یا وقتی آمریکا را راهزن بینالمللی معرفی میکند، توقع دارید کیهان بنویسد، نه! حرف دل رئیسجمهور این نیست؟! یا وقتی میگوید؛ آمریکا بانی افراطیگری، طالبانیگری و داعشیگری است و یا «آمریکا حقیرتر و کوچکتر از آن است که قدرت حل مسائل منطقه را داشته باشد و...» با آن مخالفت کنیم؟! آیا نباید از این اظهارات دفاع و حمایت کرد؟! این سخنان که تکرار همان مواضع کیهان و نیروهای انقلاب است. نیست؟! چرا بعضیها از روی غفلت و برخی نیز با انگیزههای ناصواب دیگر اصرار دارند توپ آمریکا را در میدان نظام نگاه دارند؟!
۵- نکتهای که برخی از دوستان به آن اشاره دارند، آن بخش از سخنان آقای روحانی است که خطاب به غربیها گفته بود؛ «برجام حداقل بود، چه برای ما و چه برای شما. اگر بیشتر میخواهید باید بیشتر بدهید»! و معتقدند این بخش از سخنان رئیسجمهور چراغ سبز برای برجام ۲ و مذاکره درباره صنایع موشکی است! در این باره باید گفت که ما هم به این بخش از سخن ایشان انتقاد جدی داریم ولی برداشت دوستان یاد شده را صحیح نمیدانیم. چرا که؛
الف- ایشان با صراحت اعلام کرده است که به هیچوجه مذاکره تحت تحریم را نمیپذیریم و به صراحت نیز گفته است آمریکا و هیچ کشور خارجی حق مداخله در امنیت منطقه را ندارد و امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه تامین شود و یا «امنیت را نمیتوان خرید و توسط دولتهای خارجی، تأمین کرد» و «آمریکا وکیلِ هیچ ملتی و کفیلِ هیچ دولتی نیست. هیچ دولتی به دولتِ دیگر، وکالت نمیدهد و کفالت خویش را به دیگری نمیسپارد» و یا «ما حاضریم برای صلح از همه توان ملی و اعتبار منطقهای و اقتدار بینالمللی خویش، مایه بگذاریم» و...بنابراین جمله یاد شده - با آن معنی و مفهوم که برخی دوستان میگویند - با جغرافیای سخنان ایشان همخوانی ندارد.
ب- ایشان و آقای ظریف پیشنهادی داشتند که اگر آمریکا همه تحریمها را لغو کند، ما هم پروتکل الحاقی (بازرسی از تاسیسات در هر مکان و در هر زمان) را در مجلس به تصویب میرسانیم که این نیز به شدت قابل انتقاد است و کیهان پیش از این به آن پرداخته است. بنابراین، نمیتوان جمله فوق را آنطور که برخی از مدعیان اصلاحات با ذوقزدگی و برخی از دوستان با نگرانی مطرح کردهاند، دعوت به برجام ۲ و ۳ دانست.
۶- میگویند آنچه آقای روحانی اعلام کرده است با آنچه در عمل دولت دنبال میکند، متفاوت است که باید گفت کیهان از آنچه ایشان رسماً اعلام داشته، حمایت کرده است و چنانچه در عمل مسیر دیگری را در پیش بگیرد، موضع کیهان نیز متفاوت خواهد بود.
۷- و بالاخره رئیسجمهور در یک مجمع عمومی و بینالمللی سخن میگفته، اگر سخنی خلاف بود، حق داشتیم اعلام کنیم که آن سخنان مواضع جمهوری اسلامی ایران نیست اما وقتی ایشان همان مواضع افتخارآفرین جمهوری اسلامی را اعلام میکنند - چه خدای نخواسته ظاهراً و چه واقعاً - آیا حق داریم بگوئیم مواضع ایران نیست؟!
نظر کاربران
درود بر کیهان...
کدوم نطق؟؟؟ رفت یه انشا خوند و اومد
کیهان خسته نشدی از این حرفها همه حرفهات گوش کردن ایران گل وبلبل شد ...
وقتی آقای شریعتمداری از شما تمجید می کند یعنی راه را اشتباه رفته اید.
پاسخ ها
یعنی وای بحال ما
بسم الله جناب کيهان
خنديد پس نخنده؟؟؟؟!!!!حتما يک حرف بيخودي زدن که خنديده من که دعا دعا ميکردم سالم پر نشاط برگرده چون از اونا هيچ چيزبعيد نيست فقط خدارو شکر
پاسخ ها
درود بر روحانی
هرگز ندیده بودیم رئیس جمهور ی این گونه قهقهه بزند این نشان از ضعف واقعی یک انسان است در گره کور امور فکر کرده اند با خندیدن گویند خندیدن ایشان دلیل اطمینان خاطر ونقش مثبت است هرگز
چقدر جواب داشتی! نمیگفتی دست مریزاد بهتر بود دیگه نیازی به این توجیهات الکی نبود.
درود بر کیهان
مرگ بر امریکا
... یک رییس جمهورباید ایقدرابهت داشته باشه که دهنشو اینقدربازنکنه که دندون عقلشم پیدابشه مگه بقیه ونبودن
بلاخره دلواپسان به آرزوی خود یعنی به نتیجه نرسیدن برجام رسیدن و تشکر کیهان حیله گری هست چونکه همین را ميخواستند تا فشار بیشتری به مردم بیایید دلواپسان دلسوز مردم نیستند فقط میخواهند که از تحریم سود زیادی ببرند بيچاره مردم عادی ایران من که از خوشحال نیستم که کیهان از روحانی تمجید کرده درود بر آقای روحانی
طرفداری از اقای روحانی بنا بر دلایلی است بو داره
اقای رییس جمهور در سفر بعدی اقای شریعتمداری ی را هم ببر و ایشون را پشت میکروفون بفر ست. اینطو ری برای همه بهتر است