آتشفشانها بعد از فوران خطرناک میشوند
نتایج یک بررسی علمی جدید نشان میدهد بر خلاف تصور عموم مردم، بیشترین میزان خطر حاصل از فوران آتشفشانها یک هفته بعد از این رویداد آغاز میشود.
خبرگزاری فارس: به نقل از اینترسنتینگ اینجینرینگ، اکثر افراد فکر می کنند مهم ترین خطر آتشفشان ها ناشی از حضور در اطراف آنها و آسیب دیدن به علت سرآزیرشدن گدازههای آتشفشانی است، اما واقعیت این است که اثرات مخرب این پدیده بر روی سلامت مردم تازه یک هفته بعد از پایان فوران کوههای اتشفشانی به طور جدی آغاز میشود.
در سراسر جهان نزدیک به ۸۰۰ میلیون نفر در فاصله صد کیلومتری ۱۴۳۱ آتشفشان فعال زندگی می کنند. این افراد تصور می کنند اگر بعد از فوران گدازه ها و پایان آن به محل زندگی خود برگردند، دیگر خطری آنها را تهدید نمی کند. اما پژوهشگران انگلیسی می گویند یک هفته بعد از اتمام فوران گدازه ها، آتشفشان ها باز هم انواع گازهای سمی و مواد جام خطرناک را در محیط اطراف خود پخش می کنند و این امر گاهی برای ماه ها و حتی سال ها ادامه می یابد که می تواند سلامت افرادی که در اطراف آتشفشان ها زندگی می کنند را به طور جدی تهدید کند.
محققان هشدار می دهند که مردم بومی نباید بلافاصله بعد از اتمام فوران گدازه ها به محل زندگی خود بازگردند و بی توجهی به این مساله می تواند به ابتلای آنها به بیماری های مختلف تنفسی و قلبی و عروقی و حتی مرگ در درازمدت منجر شود.
بر اساس همین پژوهش بیش از ۷۰ درصد از مرگ و میرهای ناشی از فوران آتشفشان ها ناشی از بازگشت مردم بومی به محل زندگی یک هفته بعد از پایان این رویداد طبیعی است و ۷۵ درصد از مرگ و میرها نیز در منطقه ای رخ می دهد که مقامات محلی در مورد ضرورت عدم حضور در آنها به افراد هشدار می دهند. از همین رو مردم سانحه دیده باید توصیه های ایمنی را جدی بگیرند و از بازگشت زودهنگام به نقاط سانحه دیده پرهیز کنند.
ارسال نظر