درد دلهایِ یک مادر از اقدامات شرمآور دخترش
زن میانسال:سالهای اول زندگی مان بچه نمیخواستیم. من و شوهرم فکر میکردیم دیر بچه دار شدن برای ما که تحصیلات دانشگاهی داریم نوعی کلاس به حساب میآ ید.
رکنا: از طرفی میخواستیم پولی جمع کنیم و از عهده مسئولیت سنگین پدر و مادر شدن بر بیاییم. زن میانسال افزود: اوضاع که بهتر شد با مشورت دکتر باردار شدم. ما صاحب یک دختر شدیم و بعد از آن هم عهد بستیم که دیگر بچه نمیخواهیم. شوهرم میگفت از عهده همین یک بچه بربیاییم خیلی کار مهمی انجام داده ایم و ....
من و شوهرم آرزوهای زیادی برای تنها دخترمان داشتیم و هرچه از دست مان بر میآ مد برایش انجام میدادیم. دخترم کلاس اول بود که خانواده من و پدر و مادر شوهرم اصرار داشتند بچه دیگری هم داشته باشیم. اما به هیچ قیمتی زیر بار نرفتیم.
همین که توانسته بودیم تمام امکانات را برای فرزندمان فراهم کنیم احساس رضایت میکردیم. سالها به سرعت سپری شدند و دخترم قد کشید و بزرگ شد. اما اوخیلی مغرور و خودخواه بار آمده بود و نمیتوانستیم ۲ کلمه حرف بزنیم. او آنقدر بد اخلاق و مغرور بود که با هیچ کدام از همکلاسی هایش نمیتوانست ارتباط برقرار کند.
دخترم در خانه هم یکه تاز میدان بود و با من و پدرش هم سازگاری نداشت. ما که عاشق دخترمان بودیم از رفتارهای غلط و اشتباه هایش هم چشم پوشی میکردیم.
زن میانسال افزود:دخترم در دوران دبیرستان شاکی بود که چرا خواهر و برادری ندارد و همیشه تنها است. او با یکی از همکلاسی هایش صمیمی شد و این دوستی باعث شد خودسر و لجوجتر بشود. حتی از طریق این دختر با پسری در فضای مجازی ارتباط برقرار کرده بود.
من و همسرم با اطلاع از این موضوع احساس خطر کردیم. تصمیم گرفتیم رویه تربیتی مان را تغییر بدهیم. به همین خاطر خط و نشانهای زیادی برایش کشیدیم و سختگیریهای مان شروع شد.
رفتارهای سختگیرانه و بد خلقیهای مان نه تنها نتیجهای نداشت بلکه باعث شد او که شکننده و زودرنج بار آ مده بود از خانه فراری بشود. بدون اجازه ما به خانه پدر بزرگش رفته بود.
من و شوهرم که نمیخواستیم خانوادههای مان قاطی مسائل زندگی شوند با عصبانیت دنبالش رفتیم. ما هیچ فرصتی به پدرو مادرمان ندادیم که اظهار نظری بکنند و او را به خانه برگرداندیم. البته از ترس آبرویمان تصمیم دیگری گرفتیم و دوباره بیش از حد مهربان شدیم.
دخترم به ما بی احترامی میکرد. دیپلمش را گرفت و به دانشگاه رفت و دیگر تقریبا هیچ نظارت و کنترلی بر او و رفت و آمدهایش نداشتیم.
از چند وقت قبل هم متوجه تغییر رفتار و حرکاتش شدیم. یکی دوبار از کارت عابر بانکم بدون اجازه پول برداشته بود. وقتی در این باره از او توضیح خواستیم انگار خودش هم خسته شده بود. برای اولین بار نشستیم و صمیمی و منطقی حرف زدیم.
میگفت احساس دلتنگی و افسردگی میکرد و چند هفتهای است که یکی از دوستانش به او مواد مخدر داده و او بعد از آلوده شدن پای در خانههای ناجور گذاشته است.با شنیدن این حرفها دنیا روی سرمان خراب شد. ما که این قدر هزینه کرده بودیم تا دخترم کم وکسری نداشته باشد این طوری به بن بست رسیده بودیم. بچه ام را به مشاوره آورده ایم و قرار شد تحت نظر روانشناس قرار بگیرد.
شانس آوردیم زود متوجه این اشتباهش شدیم و او را از این شرایط بیرون کشیدیم من و پدرش شوکه بودیم. حالا میفهمم برای پرورش و رشد و تربیت یک فرزند، پول و امکانات کافی نیست، بچه ما تنها مانده بود و محبت واقعی میخواست.
کارشناسی:
مریم احمدی منش، مشاور، روانشناس و کوچ حرفهای پاسخ میدهد:
بله عزیزان، بحثم را با آشنایی با ۴ سبک مختلف فرزندپروری آغاز میکنم:
۱-شیوه فرزند پروری «مستبدانه»
اینها همیشه خواستار اطاعت بی، چون و چرای فرزندان خود هستند، آرزوها و خواستههای خود را بر فرزندانشان تحمیل میکنند و بسیار سختگیر هستند.
۲-سبک فرزند پروری «سهل گیرانه»
اینها با فرزندانشان گرم و صمیمی هستند که نکته مثبتی است، اما در عین حال، تمایلی به تعیین حد و مرز، مدیریت و کنترل بر رفتار فرزندانشان ندارند و این نکته منفی است. آنها همیشه خواستههای فرزندان را بدون، چون و چرا میپذیرند و بدرفتاری آنها را که منجر به پیامدهای منفی در آینده برایشان میشود، نادیده میگیرند.
۳-فرزند پروری «بی اعتنا و طردکننده»
این والدین ارتباط و تعامل کمی با فرزندشان دارند، در زندگی آنها دخالتی نمیکنند، توجه، نوازش، صمیمت و پاسخگویی کمی نسبت به نیازهای عاطفی و هیجانی آنها دارند، این فرزندان بسیار انزواطلب و دچار کمبودهای عاطفی میشوند.
مریم احمدی منش، عضو رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران، افزود:
فرزندان در این سه سبکی که ذکر شد، اغلب اعتماد به نفس پایین، افسردگی، ترس و اضطراب در موقعیتهای جدید را دارند و ممکن است در معرض رفتارهای غلط و خطرناک مانند دوستیهای آسیب رسان در فضای مجازی یا واقعی، خشونت و حتی مصرف مواد مخدر قرار بگیرند؛ و سبک آخر
۴-شیوه فرزند پروری «مقتدرانه»
این سبک از بهترین شیوههای فرزند پروری است که مانند بسیاری از روانشناسان بر آن تاکید دارم.
در این روش، والدین نه بیش از حد صمیمی و بی حد و مرز و نه خیلی سرد هستند. مدیریت اصولی و قواعد و قوانین صحیحی وجود دارد، تعامل شایسته و گفتگوی صحیحی با فرزندان خود دارند و خوب به فرزاندان خود گوش میکنند، کمک میکنند تا او بتواند مستقل فکر کند و انتظاراتشان را براساس موقعیت و نیازهای فردی او تغییر میدهند.
در نتیجه این فرزندان، سلامت هیجانی بهتر، مهارتهای عاطفی و اجتماعی بالاتر، انعطافپذیری بیشتر و در عین حال، دلبستگی ایمنی دارند. آنها بیشتر مسئولیتپذیر هستند، خودتنظیمی قوی دارند و یاد میگیرند به تنهایی تصمیمات درستی بگیرند، برای سایر افراد و قوانین احترام قائل هستند، نگران یا مضطرب نیستند، همدل، مهربان و صمیمی هستند، مشکلات کمتری با همسالان و دوستان خود دارند، دلبستگی ایمن و روابط خوبی با والدین خود دارند و در مقابل فشارهای زندگی تابآوری بیشتری دارند.
نظر کاربران
حالااين داستان منظورش چي بود؟ تك فرزندي بد هست؟براي بچه چيزي نخريد؟دختر بد هست؟دختر رو زود شوهر بديد وگرنه گندش در مياد؟
پاسخ ها
آفرین
من هم بعد از خواندن متن دقیقا همین حرف شما به ذهنم رسید.
این داستان ها همگی ساختگی هستند و اهداف خاصی را دنبال می کنند.
حالافهمیدین که همش داستان و تخیله نویسندست.؟!
اگه از روزنامه خراسان بودمشهد،مشهد،بازم مشهدشروع میشد.ایناهمه داستانه چه رکنا چه روزنامه خراسان
والا
میخواست بگه بچه تون رو اینقدر لوس بار نیارید فقط همین
خب که چی؟؟؟ منم تک فرزندم خودم اینقدر عقل و شعورم میرسه که بفهمم هیچ دوستی بهتر و قابل اعتمادتر ازپدر ومادر نیست همیشه هم به تصمیم گیریاشون احترام گذاشتم و میذارم همون طور که اونا به من احترام میذارن و ازم پشتیبانی میکنن.
پاسخ ها
آفرين سارا خانم.
کاربر سارا اگر اینچنین باشد که گفتی، حالا جای شوهر سرکار کجاست، آیا این حرف ها دخالت به حساب نمیاد و،،،
همه مثل شما فکر نمیکنن
ربطی به تربیت نداره این رفتارای ناشایست فرزندان اغلب ژنتیکی هستن. من خودم 2 دختر دارم رفتارشون کپ دوران بچگی خودم هستن تنها تفاوتشون با من جنسیتشون هست.البته سخت گیری های خودمم دارم ولی ازنظرمن نقش پدر تو شکل گیری تربیت دختر بیشتره اگه پدرا با دختراشون صمیمی تر باشن اینقدر عقده معاشرت و محبت از جنس مخالفو نخواهند داشت
پاسخ ها
غلط نکن اغا
کاربر نورآباد منظور سرکار کدام نورآباد است فارس یا لرستان لطفاً بنویسید ممنون
باز خزعبلات شروع شد.زن میانسال هم لابد فقط چهل ساله ست.بیخود می کنید بچه پس میندازید که بلای جونتون بشه
پاسخ ها
زن چهل ساله پیری خانم عجوزه است.
آفرین احسنت بنده هروز این به تمامی مردم گوشزد میکنم زمانه خرابه بچه نیارید کشور ما فعلا ظرفیتش تکمیله گوش به حرفهای دولتیها گوش ندید
پول حلال هیچ موقع خانواده رو به منجلاب نمیکشد بروید تحقیق کنید حرام خوری عاقبتش همینه من این شخص رو نمیشناسم قضاوت هم در مورد ایشان نیست در کل اظهار نظر کردم
پاسخ ها
این که صد در صد ولی به برکات دولتمردامون تمامی زندگی مردم را با حرام مخلوط کردند مگر هرگز بانکهای مملکت پا نگذارید چون کلا سودی که میدهند یا سودی که میگیرند رباست
شبیه فیلم های هندی بود
بیشتر شبیه یک داستان برای تشویق زوج ها برای چند فرزندی بود
خودتون لوسش کردین چه ربطی به تک فرزندی داره . چند تا از اقوام ما هم یک بچه دارن اینقدر خوب و مودب هستن و تحصیلات عالی در سطح دکترا هم دارن .
الان كه چي بزاييم
یادتون رفته ننوشتین در کلانتری شفا مشهد خخخخخخخ
پاسخ ها
سلام دوست عزیز که میشناسید آبروریزی نکنید
خخخخخ
چشمتون کور .درست تربیتش میکردین.
او بعد از آلوده شدن پای در خانه های ناجور گذاشته است ..
لطفا در مورد این خانه های ناجور و ویژگیهای آنها کمی بیشتر توضیح دهید. با تشکر
باژم مشهد مشهد خدایاچکار کنیم .
پاسخ ها
کی گفته مشهده.
چه مسخره .
پاسخ ها
خودتی مشخره گندوم 14ساله کذاب.
باش هرچی شما بگی
به بچه به اندازه باید محبت کرد تشویق و تنبیه بچه باید مناسب سن وکارش باشه بیشتر و کمتر بچه خوب تربیت نمیشه یا سرکش میشه یا منزوی وترسو
سلام متاسفانه جمعیت ایران داره به پیرسالی پیش میره واین بحرانه اگه این متن تبلیغ فرزند آوری شده همین هم خوبه
مادر پیرش بدبختش کرده پیره زن عجوزه
فسیل.
واقعا میگم واقعا میگم
بچه های تک فرزند و کم جمعیت هم بی عرضه ترن هم فسادشون بیشتره
دیدم که میگم
شاید به خاطر پول پدر و غیره تک فرزند جلوتر باشه اما بی عرضه تره
روانشناس !!!!! چند جمله را دزدیدند و کلیشه ای مطرح می کنند که مردم را گرفتارتر و گیج تر می کنند ...!!!!
کلید اسرار .
این داستان فرزند ناصالح .
اون بچه مریض بوده همه که مثل اون نیستن. به قول دوستمون ژنتیکیه
داستان درست نکنین
خدا به راه راست هدایتش کنه
باز نویسنده جنس از موتوری گرفته