۹۰۴۹۹۵
۲ نظر
۵۰۰۴
۲ نظر
۵۰۰۴
پ

مسکو: توازن باید به برجام بازگردانده شود

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی با بیان اینکه نباید درباره گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران مبالغه شود، تاکید کرد: این اقدام ایران پیامی قوی مبنی بر لزوم بازگشت توازن در برجام است.

خبرگزاری ایسنا: نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی با بیان اینکه نباید درباره گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران مبالغه شود، تاکید کرد: این اقدام ایران پیامی قوی مبنی بر لزوم بازگشت توازن در برجام است.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به تصمیمات جدید ایران در راستای کاهش تعهدات برجامی خود واکنش نشان داد.

وی با ادعای اینکه این اقدامات انحراف از برجام به شمار می‌آید، نوشت: نباید درباره استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته در ایران مبالغه شود. بله، این انحرافی دیگر از برجام به شمار می‌آید اما فعالیت‌های جدید همچنان قابل راستی‌آزمایی توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و به‌علاوه قابل بازگشت هستند.

این مقام روس خاطر نشان کرد: این تهدیدی برای عدم اشاعه محسوب نمی‌شود و تنها حامل این پیام قوی است که توازن باید به برجام بازگردد.

به گزارش ایسنا، جمهور ی اسلامی ایران پس از گذشته یک سال از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و پس از آن، قصور طرف‌های دیگر توافق به‌ویژه اروپایی‌ها برای عمل به تعهداتشان در این توافق تصمیم گرفت طبق تدابیر اندیشیده شده در برجام اجرای برخی از تعهدات هسته‌ای‌اش را به حالت تعلیق درآورد.

بر اساس بند ۳۶ برجام ایران این حق را دارد که در صورت نقض توافق توسط دیگر طرف‌ها اجرای تعهداتش را به صورت کلی یا جزئی متوقف کند.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان صبح امروز (شنبه) با اشاره به دستور اخیر رئیس جمهور برای آغاز گام سوم ضمن تشریح فعالیت های هسته‌ای کشور اظهار کرد: دشمنان انقلاب که پیشرفت‌های ایران را نمی‌دیدند در حوزه هسته‌ای شروع کردند به کارشکنی. اوج فعالیت های ما غنی سازی بوده است و در حوزه صنعتی در ابعاد مختلف بر اساس اسناد بالادستی توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و برنامه غنی سازی برای یک میلیون سو طی ۱۵ سال در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: سازمان تلاش کرد و بر اساس برجام زمان بندی توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و تولید سوخت تعیین شد. بعد از برجام علنا با بدعهدی مواجه شدیم و مشکلاتی به وجود آمد که اوج آن به خروج آمریکا از برجام برمی گردد و مقداری فشار بر ایران و دیگر کشورها آوردند و به دنبال آن نظام تصمیم گرفت توازنی برقرار کند یا طرف مقابل برگردد به تعهدات یا ایران با کاهش تعهدات خود موازنه ایجاد کند.

کمالوندی با اشاره به هشت موضوع مورد مذاکره که شامل محدودیت‌هایی در برجام شده است (راکتور آب سنگین، کارخانه تولید آب سنگین، بازفرآوری سوخت مصرف شده، غنی سازی در ظرفیت و سطح، تحقیق و توسعه، فردو، میزان ذخایر و نظارت و دسترسی آژانس) اظهار کرد: از بین این هشت موضوع در حوزه نظارت و دسترسی آژانس و شفاف سازی فعلا بنا نداریم به این حوزه دست بزنیم.

وی همچنین تاکید کرد که آژانس مراجعه خواهد کرد و خواهد دید که چهار اقدام در چارچوب گام سوم انجام شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اولین اقدام ما این بود که از روز جمعه تولید مواد غنی شده از زنجیره های تحقیقاتی و عدم اخلاط را شروع کردیم و امروز این روند به آژانس اعلام شده است.

کمالوندی ادامه داد: دومین اقدام ایران این است که اکنون گازدهی ماشین IR۶s که قرار بود از ابتدای سال یازدهم برجام گازدهی شود را شروع کردیم.

مورد سوم، راه اندازی زنجیره ۲۰ تایی ماشین IR۴ است که آن هم قرار بود از ابتدای سال یازدهم انجام شود که الان آن را انجام می دهیم و چهارمین اقدام در گام سوم این است که قرار بود گازدهی به زنجیره ۲۰ تایی ماشین IR۶ را دو ماه دیگر آغاز کنیم که آن را نیز از حالا شروع کردیم.

وی تاکید کرد: ما ایجاد زنجیره ۳۰ تایی را در برنامه بعدی خود داریم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در نشست خبری امروز خود اظهار کرد: قبل از این‌که گام سوم به پایان برسد حدود دو ماه آینده، چند اقدام مهم دیگر داریم که انجام خواهیم داد؛ راه‌اندازی زنجیره‌های شاهد ۱۶۴ تایی IR۴ و راه‌اندازی زنجیره‌های شاهد IR۲m . با توجه به این‌که ظرفیت این ماشین‌ها ۴ تا ۵ سو است عملا می‌توانیم بگوییم با ۳۲۸ ماشین، ۱۵۰۰ سو افزایش ظرفیت خواهیم داشت گویی ۱۵۰۰ ماشین نسل اول اضافه کنیم.

وی گفت: همچنین گازدهی به زنجیره میانی سانتریفیوژ سه بیلوز IR۵ را هم خواهیم داشت. علاوه بر این گازدهی زنجیره ۳۰ ماشین IR۶ که قرار بوده سال هشت و نیم برجام انجام شود را انجام می‌دهیم؛ الان زنجیره ۱۰ تایی را داریم گازدهی می‌کنیم و از روز جمعه گازدهی زنجیره ۲۰ تایی را شروع کردیم. هم‌چنین زنجیره ۳۰ تایی را نیز راه‌اندازی می‌کنیم که عملا طی دو ماه آینده ۶۰ ماشین IR۶ خواهیم داشت که هم در حال تحقیق و توسعه و هم در حال افزایش ذخایر اورانیوم کشور خواهند بود.

کمالوندی گفت: به زودی بحث بتن ریزی نیروگاه اتمی دوم بوشهر را خواهیم داشت. صنعت هسته‌ای به سرعت کار خود را ادامه می‌دهد در حوزه تحقیق و توسعه محدودیت نداشتیم بلکه زمان‌بندی شده جلو می رفتیم که آن هم بر اساس برنامه ۱۵ ساله سازمان انرژی اتمی بود. فعالیت‌های هسته‌ای نمی‌تواند با سرعت انجام شود بلکه در یک زمان‌بندی و دقت عمل مشخص انجام می‌شود اما اکنون در گام سوم دیگر به این زمان‌بندی تعیین شده و توافق شده در برجام دیگر پایبند نیستیم.

پیشتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز پنجشنبه (۱۴ شهریور) با ارسال نامه‌ای خطاب به موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که به دلیل تبعات ناشی از خروج آمریکا از برجام و تحمیل مجدد تحریم‌های آن کشور و ناتوانی سه کشور اروپایی به اجرای تعهدات خود در برجام و در بیانیه‌های کمیسیون مشترک، جمهوری اسلامی ایران از امروز تمامی تعهدات خود در این توافق، در حوزه تحقیق و توسعه هسته‌ای را متوقف می‌کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • علی

    وقتی که باصطلاح دوستان! دشمن پیشرفت هايمان باشند! از دشمنان قسم خورده چه انتظار!

  • بدون نام

    تو دیگه روسیه خفه شد این روسیه فقط همین را می خواهد که همیشه بین روابط ایران و اروپا و آمریکا مشکل ایجاد بشود و تا آنجاییکه بخواهد مملکتمان را با قانون تفرقه کن و مدیریت کن را بچاپد .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج