نرخ رشد آمار خودکشی در ایران: سالی ۵درصد
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دسترسی به خدمات پایه سلامت روان و خدمات تخصصی از راهبردهای موثر در کاهش خودکشی است.
خبرگزاری ایرنا: مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دسترسی به خدمات پایه سلامت روان و خدمات تخصصی از راهبردهای موثر در کاهش خودکشی است.
مریم عباسی نژاد در کارگاه بازآموزی پیشگیری از خودکشی در نظام بهداشتی مراقبت های اولیه اظهار داشت: وزارت بهداشت برای کاهش ۱۰ درصدی آمار خودکشی در کشور برنامه دارد.
وی اضافه کرد: ایجاد نظام ثبت دقیق رفتارهای خودکشی، برای مشاهده روندهای دموگرافیک، کاهش انگ اجتماعی مرتبط با خودکشی و افزایش آگاهی در مورد نشانه ها از راهبردهای موثر کاهش خودکشی است.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین مدیریت رسانه ها در خصوص نحوه صحیح انعکاس اخبار مرتبط با خودکشی را خواستار شد و بیان کرد: کاهش دسترسی به روش های مهلک از جمله سموم و اسلحه و ایجاد خدمات حمایتی و درمانی پایه برای خانواده قربانیان از راه های اثر بخش در کاهش خودکشی است.
عباسی نژاد افزود: آخرین آمار رسمی اعلام شده از طرف سازمان بهداشت جهانی گویای این است که در سال ۲۰۱۸ میانگین ۱۰.۶ فوت به ازای هر ۱۰۰ هزار جمعیت در جهان رخ داده و میزان اقدام به خودکشی ۲۰ تا ۳۰ برابر میزان فوت ناشی از آن (خودکشی موفق و منجر به مرگ) است.
وی بیان کرد: میزان اقدام به خودکشی در زنان و میزان فوت در مردان بیشتر است البته در بیشتر مکان های جهان میزان خودکشی زنان پایین تر از مردان است به جز چین که زن و مرد برابر هستند و در ایران نیز فوت ناشی از خودکشی زنان با مردان با هم رقابت می کنند اما در مجموع میزان خودکشی مردان بالاتر است.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در کشورهای با درآمدکم، میزان سطح اقتصادی و اجتماعی پایین و متوسط، میزان خودکشی بانوان بیشتر و به میزان ۴۰ درصد است اما در کشورهای با درآمد بالا زنان ۲۵ درصد موارد فوت را تشکیل می دهند.
عباسی نژاد با بیان اینکه میزان خودکشی در جوانان بالا است اظهار داشت: بالاترین میزان اقدام به خودکشی در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال است و میزان فوت ناشی از خودکشی در هر ۱۰۰ هزار نفر با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه خودکشی در ایران با شیب ملایم در حال افزایش است اظهار داشت: هر سال بیش از پنج درصد این آمار در حال رشد است که این وضعیت موید ضرورت انجام فعالیت های پیشگیرانه است بنابراین برنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کاهش ۱۰ درصدی این داده ها است.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: شایع ترین روش های اقدام به خودکشی در جهان مسمومیت با سموم، حلق آویز کردن و استفاده از سلاح گرم است.
عباسی نژاد ادامه داد: افرادی که در حل مساله و مشکلات ضعیف بوده و تحصیلات کمتری دارند بیشتر در معرض خودکشی هستند همچنین بیکاری عامل خطر بوده اما مولفه های روانی موثرتر هستند.
وی اظهار داشت: بیشتر افراد با خوردن داروی غیرمهلک اقدام به خودکشی می کند و این نشان می دهد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می تواند در این زمینه مداخله کند.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ۱۰۰ هزار مورد اقدام به خودکشی سال گذشته ثبت شده که بیشتر کارشناسان عنوان می کنند این آمار بخشی کمی از واقعیت یا همان نوک کوه یخ را نشان می دهد.
عباسی نژاد با عنوان اینکه خودکشی در همدان بالاتر از میانگین کشوری است افزود: استان های غربی بیشترین آمار خودکشی را دارند بنابراین کمبودهای مناطق غربی کشور که در بروز این پدیده موثر هستند باید بررسی شود.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با وجود اینکه روند خودکشی در همدان رو به رشد بوده اما اطمینان می دهم که در ۲ تا سه سال آینده این آمار روند نزولی داشته باشد.
عباسی نژاد با ذکر آماری از وضعیت اقدام به خودکشی در ایران پرداخت و گفت: سال ۹۴ اقدام به خودکشی ۹۴ در صد هزار، سال ۹۵ این آمار ۹۹.۴۷ در صد هزار، سال ۹۶ حدود ۱۰۹.۸۲ در صد هزار بوده که این آمار در سال گذشته به ۱۲۵.۲۴ در یکصد هزار رسیده است.
وی اضافه کرد: فوت ناشی از خودکشی در سال ۹۴ حدود پنج در صد هزار، ۹۵ حدود ۵.۵۱ در صد هزار، سال ۹۶ حدود ۵.۷۹ در صد هزار و این آمار در سال گذشته به ۶.۲۳ در یکصد هزار افزایش داشته است.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: حدود ۷۵ درصد از اقدام به خودکشی در گروه سنی ۱۵ تا ۳۴ سال، ۵۰ درصد متاهل و ۵۳ درصد موارد اقدام به خودکشی دارای تحصیلات زیر دیپلم هستند.
عباسی نژاد افزود: حدود ۷۳ درصد از موارد اقدام به خودکشی ساکن مناطق شهری و حاشیه شهر، ۳۳ درصد خانه دار، ۱۱ درصد دانش آموز و هشت درصد بیکار هستند و روش اقدام ۸۲ درصد از افراد با استفاده از دارو است.
وی بیان کرد: استان های پرخطر که میزان فوت ناشی از خودکشی در آنها بالاتر از میانگین کشوری بود شامل ایلام، کهکیلویه بویراحمد، کرمانشاه، لرستان، گیلان، زنجان، همدان، فارس، آذربایجان شرقی، قزوین، چهارمحال بختیاری، اردبیل، خوزستان، مازندران، تهران، بوشهر، کردستان و مرکزی ثبت شده است.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: فوت ناشی از خودکشی در استان همدان سال ۹۷ پس از استان های ایلام، کرمانشاه و کهکلویه و بویر احمر بوده که آمار آن سال گذشته ۹.۴۳ در یکصد هزار بوده است.
عباسی نژاد بیان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان بوده و ۶۰ درصد از مجموع آنها را تشکیل می دهد که این موضع تنها علل ژنتیکی ندارد بلکه علل زیستی هم در این مولفه تاثیر داشته که مهمترین آنها بالا بودن افسردگی در زنان است.
وی ادامه داد: جوانی که الکل مصرف می کند به علت نداشتن ساختار مغزی تکامل یافته، هنگام مستی در صورت داشتن زمینه ناامیدی و همنشین شدن با افرادی که در حال بیان مشکلات هستند، به سمت خودکشی می رود.
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عوامل محیطی نظیر تجاوز به جوانان و زنان و ضرب و شتم که موجب ناامن شدن محیط برای فرد می شود را در گرایش به سمت خودکشی موثر دانست.
عباسی نژاد با انتقاد از پخش یک فیلم مربوط به خودکشی در فضای مجازی اظهار داشت: دیدن این فیلم توسط افراد مستعد و ناامید، موجب ایجاد هیجان در فرد برای خودکشی می شود.
کارشناس مسول برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان گفت: باید کاری کرد که اگر فردی فکر خودکشی به سرش زد زمینه گفتن آن را داشته باشد نه اینکه فضای پادگانی ایجاد کرد به گونه ای که فرد بدون گفتن مشکل خود اقدام به خودکشی کند.
عباسی نژاد ادامه داد: عوامل زیستی همچون جنسیت، گروه سنی، موادمخدر، محرک، روانگردان و الکل، نقص های ژنتیکی و نقص در مکانیسم های پیام رسان داخل سلولی در بروز خودکشی تاثیر دارند.
وی اضافه کرد: همچنین عوامل محیطی همچون محیط ناامن، فقر و بیکاری، دسترسی به روش های خطرناک، شرایط اقلیمی، سابقه خودکشی در نزدیکان، مدیریت نامناسب اخبار خودکشی در رسانه ها، شبکه های حمایتی قوی اجتماعی، دسترسی به افراد ارائه دهنده خدمات سلامت روان، دسترسی به امکانات یادگیری مهارت های زندگی و تاب آوری در این باره موثر هستند.
نظر کاربران
هرچیکه پولدار باشی هرچی که در رفاه باشی یا فقیر مهم نیست وقتی دین از جامعه بره خودکشی زیاد میشه
نمونش ژاپن
دین با خودکشی مخالفه و میگه اگه خودکشی کنی با خدا دشمنی
و این نشون میده سال به سال مردم بی دین تر میشن
این یه تحقیق علمیه رابطه دین و خودکشی
پاسخ ها
این افراد در ایران بی دین نیستن همگی مسلمان هستن! فقر و نا امنی وقتی با افسردگی همراه میشه فرد میره سمت خودکشی و هیچ ربطی به دین نداره مومن عزیز!
اتفاقا وقتی فقر اقتصادی اومد دین هم از اون در میره بیرون داداش. ربطی هم به دین نداره پس چرا تو این مملکت اسلامی انقد دزدی و اختلاس و جرم و جنایته پس نباید تو مملکت اسلامی هیچ کدوم از اینا رو ببینیم. این تحقیقات علمی که ازش حرف میزنی رو بگو ما هم بریم بخونیم.
برو به اونایی بگو که مردمو از دین زده کردن
فقر و بدبختی مردم و خیانت مسئولین نتیجه اش میشه خودکشی
نبود ایمان و مادی گرایی عاقبتش میشه رشد جنایت و خیانت و خودکشی.
پاسخ ها
وجود فقر اقتصادی و آزادی های اجتماعی باعث این مسایل میشه اتفاقا.
هرسال بدبخت تر از سال دیگه اینجا ایرانه مسئولین غریبه پرست
اولا 15درصد است بعد لازم به خودکشی نیست کشته های پراید وجودها عصبانیت مردم که موجب قتل میشود ووووروی هم میشود 40درصد که همه اینها از بی تدبیری و فساد در کشور
به امید خدا مسئولین با تدبیری که داریم به صد در صد میرسه
امار بیشتره
((با یک شیب ملایم 5 درصد در حال افزایش است ))منظورتون از شیب ملایم چیه یعنی همه چی نرماله نگران نباشیم؟ واقعا متاسفم براتون
فقرفلاکت بیکاری ناامیدی اختلاس ووووو
به نطر میرسد نبود امکانات رفاهی و امیذ و شادابی ومشکلات اقتصادی شکست در زندگی و...... عوامل مهم خودکشی میباشند نه بهداشت چطوز قبلا بعداشت در حد امرئز نبود اما خودکشی خیلی کم بود
به نطر میرسد نبود امکانات رفاهی و امیذ و شادابی ومشکلات اقتصادی شکست در زندگی و...... عوامل مهم خودکشی میباشند نه بهداشت چطوز قبلا بعداشت در حد امرئز نبود اما خودکشی خیلی کم بود
پاسخ ها
باروحانی۵۰۰درصد
مبارک باشه.به مسئولین باید گفت دست مریزاد ..
چشم مزدورها و وطن فروش ها روشن
پاسخ ها
اگه فقر اقتصادی و مشکلات فرهنگی اجتماعی نبود این همه نخبه از کشور نمیرفتن. همه دانشگاه های خوب آمریکا پر از بچه های شریف و تهرانه. اگه اینا ایران بودن که نه کار داشتن نه حقوق درخوری. پس هرکسی حق داره بلند شه بره از این مملکت وقتی حقشو نمیدن.
از امید به زندگی زیاده.
رفاه ۱۰۰۰درصد.استرس۰ درصد.........
خوشی میزنه زیر دل مردم اون وقت نرخ خودکشی زیاد میشه.
لطفا مسئولین نفهمند.......
خخخخخخخخخخخخخ
ریاست آمار مثل اینکه قرص خود را اشتباه خورده ۵۰ درصد را ۵ درصد اعلام کرده
ریاست احتمالا اشتباه مرگ موش خوردی
دولت ظاهرا" کم کاری می کند باید تدابیری اندیشیده شود تا مثل اختلاس و فساد اداری که در جهان بالاترین رتبه را داریم در خود کشی هم دارای رتبه بر تر شویم
ببین برادر من یا شما نمیفهمید یا خودتون را به نفهمیدی زدین . به جای این همه برنامه های بدرد نخور و حیف و میل بودجه بیت المال ، برای کاهش خودکشی یک راه وجود دارد اشتغال برای مردم درست کنید جلوی تورم و گرانی را بگیرید امید به زندگی را که از مردم گرفتید برگردانید. لعنت به شما که باعث بدبختی مردم شدید . خدا ازتون نگذره. انشالله
فعلا روز خوبومونه
به عنوان کسی که رابطه مستقیم داره باید بگم این امار حداقل حداقل یک بیستم امار واقعی هستش و امار اصلی بیش از هزار نفر در هر صد هزار نفره
پاسخ ها
یعنی از هر صد نفر یه نفر خودکشی میکنه یعنی سالانه در کشور ۸۰۰ هزار نفر خودکشی میکنند
آمارتون اشتباه است
آمار خودکشی در جهان سرچ کنید
ژاپن آمریکا هند سوئد
از خوشیه
یه سوال.. سال گذشته چند نفر خودکشی کردن... البته اگر آمار دقیق دارید که حتما ندارید بعد چند نفر؟؟؟ "چرت وپرت نه چند نفر!!؟ خ ب اعلام کنید وبگید بیکاری وفقر دلیل اصلی عوامل اصلی هم مشخص.. چون ایران خیلی منابع دارد!؟!؟! ...
پاسخ ها
اتفاقا بیشتر خودکشی دلیلی جز فقر داشته
به پوچی رسیدن
یک نکته در ژاپن علت خودکشی اینه خیلی حالیشونه ازز دنیا میدانن دنیا چرته و زندان... واقعا دنیا وقوانینش چرته وزندان است برای تمام م جودات
تو این روز های سخت اگه اطرافیان و دوستاتون خیلی مشکلات دارن افسرده شدن و رفتارهای مشکوک ازشون سر میزنه تنهاشون نزارید
خودکشی یک بیماریه خاموشه
مثل سرطان روح میمونه...
خودکشی ناشی از بی عقلی است معمولا زنان ناقص الاعقل تر از مردان هستند در میان آنها اقدام به خودکشی و طلاق بیشتر از مردان است مواردی همانند فقر بهانه است
پاسخ ها
عقل در صحبتت موج میزنه آمار طلاق در زنان بیشتره
یعنی زن از کی طلاق میگیره از مرد دیگه پس آمارش یکسانه