انتقاد مجدد آمریکا از پروژه «نورد استریم ۲»
معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر به لهستان مجددا انتقاد شدیدی به آلمان به دلیل همکاری با روسیه در اجرای خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ وارد کرده و به این کشور درباره وابستگی انرژی به مسکو هشدار داد.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از روزنامه "هندلزبلات آلمان"، "مایک پنس"، معاون رئیس جمهور آمریکا که به مناسبت برگزاری مراسم یادبود هشتادمین سالگرد جنگ جهانی دوم به لهستان سفر کرده است این کشور را به دلیل مخالفت با پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ تمجید کرده و در این راستا انتقاد شدیدی به آلمان وارد کرد.
پنس بعد از دیداری با "آندژی دودا" ، نخست وزیر لهستان در ورشو اظهار داشت که آلمان با اجرای این پروژه به روسیه وابسته می شود. وی از نخست وزیر لهستان تشکر کرد که در برابر مسئله وابستگی اروپا به روسیه در زمینه انرژی مقاومت می کند.
نورد استریم ۲ از سال آینده قرار است گاز روسیه را به آلمان منتقل کند. آمریکا هم می خواهد گاز مایع خود را به اروپا بفروشد، اما قیمت گاز مایع آمریکا نسبت به گاز روسیه بسیار گرانتر است.
با این حال لهستان تصمیم گرفته است به منظور خرید گاز مایع آمریکا به ارزش حدود 30 میلیارد یورو یک ترمینال شخصی ساخته تا بتواند این گاز را از آمریکا به کشورش منتقل کند. رهبری لهستان شدیدا مخالف اجرای پروژه خط لوله گاز نورد استریم 2 است. آمریکا هم تحریم هایی را علیه این پروژه مد نظر قرار داده است.
معاون رئیس جمهور آمریکا علاوه بر این لغو به زودی ویزا برای سفر به آمریکا را به لهستانی ها وعده داد. شهروندان آمریکایی اجازه دارند بدون ویزا به لهستان سفر کنند. اما شهروندان لهستانی همچنان برای سفر به آمریکا باید ویزا درخواست کنند.
پروژه گازی "نورد استریم "2 یک پروژه مشترک بین شرکت های روسی و اروپایی است که به رهبری شرکت گازپروم روسیه انجام می شود. این پروژه مدت طولانی است که به خاری در چشم آمریکا تبدیل شده است چرا که واشنگتن می خواهد گاز مایع خود را به اروپا بفروشد و این پروژه مانعی بر سر راه این مبادله تجاری است.
""نورد استریم2" جریان انتقال گاز روسیه از جنوب سنت پترزبورگ تا سواحل آلمان از مسیر دریای بالتیک است. این پروژه در صورت تکمیل میتواند سالانه 55 میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا ارسال کند که در مجموع "نورد استریم" و "نورد استریم2" سالانه 110 میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا صادر میکند.
طول خط لوله نورد استریم حدود 1200 کیلومتر است که تاکنون درصد قابل توجهی از پروژه انجام شده است. البته در طراحی نورد استریم ابزارهای انتقال دیگری وجود دارد که پروژه را تکمیل میکند. با این حال 49 درصد سهام این پروژه در اختیار اروپاییان است و آنها منافع مهمی را در این خصوص طراحی کردهاند که این بر بههمپیوستگی منافع روسیه و کشورهای اروپایی درگیر در این پروژه میافزاید.
در این میان ماه هاست که حملات آمریکا به ساخت این پروژه گازی مناسبات آلمان-آمریکا را خدشه دار کرده است.
یکی دیگر از موضوعاتی که در دیدار معاون رئیس جمهور آمریکا در لهستان به آن پرداخته شد مسئله استقرار نیروهای آمریکایی بیشتر در این کشور بود.
رئیس جمهور لهستان در این باره گفت که من امیدوارم که ما در این سال قراردادهای نهایی برای گسترش حضور نظامی آمریکا در کشورمان را نهایی کنیم و نتیجه قطعی در این باره را اتخاذ کنیم.
نخست وزیر لهستان در سفری به واشنگتن که ژوئن گذشته انجام گرفت درباره تقویت نیروهای آمریکایی در لهستان از حدود 4500 نیرو به 5500 نیروی نظامی با کاخ سفید توافق کرد. لهستان در قبال این تقویت حضور نظامی کشورش موظف است به هزینه خود زیر ساخت هایی را برای این نیروهای آمریکایی فراهم کند.
دونالد ترامپ اخیرا همچنین آلمان را تهدید کرده است که به علت عمل نکردن به تعهدات نظامی خود در قبال ناتو نیروهای خود را از این کشور خارج کرده و آن ها را به لهستان منتقل می کند.
مایک پنس بعد از لهستان راهی دیداری دو روزه به ایرلند می شود.
نظر کاربران
روسیه باصدورگازو...قوی تروقدرتمندترخواهندشدوالان هم کم ثروت ندارنند!ارتش درحال ساخت سلاح جدیدوتکنولوژی های عجیب نظامی هست!
تمام ثروت ایران رو روسیه چپاول کرد سر همین نیروگاه ها اخرش هم کاری واسه ایران نکرد.