سهم عجیب ایران از بازار کشورهای همسایه
ایسنا به نقل از سرپرست سازمان توسعه تجارت نوشت: امروز آمارهای تجارت جهانی نشان میدهد که با وجود عضویت ۱۶۴ کشور در سازمان تجارت جهانی، همچنان بالغ بر ۸۰ درصد از تجارت جهان در سطح منطقهای انجام میشود و این در حالی است که سهم کالاهای ایرانی در بازار منطقه، تنها سه درصد از کل واردات همسایهها را تشکیل میدهد.
ایسنا به نقل از سرپرست سازمان توسعه تجارت نوشت: امروز آمارهای تجارت جهانی نشان میدهد که با وجود عضویت ۱۶۴ کشور در سازمان تجارت جهانی، همچنان بالغ بر ۸۰ درصد از تجارت جهان در سطح منطقهای انجام میشود و این در حالی است که سهم کالاهای ایرانی در بازار منطقه، تنها سه درصد از کل واردات همسایهها را تشکیل میدهد.
محمدرضا مودودی گفت: ایران باید تلاش کند با برقراری پیمانها و قراردادهای جدید، به سمت تعرفه ترجیحی حرکت کند و از این طریق نفوذ خود در منطقه را بالا ببرد.
سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به دو گروه متفاوت از همسایههای ایران، تصریح کرد: گروهی از همسایگان ما در شرایطی نیستند که بتوان با آنها تجارت با تعرفه ترجیحی را پیش برد. برای مثال افغانستان یا عراق در حال حاضر کالای صادراتی خاصی ندارند که بتوان در ازای دریافت امتیاز صادراتی، برای واردات کالاهایشان امتیازی در نظر گرفت. جدای از آن ایران حضوری قدرتمند در این بازارها دارد و در صورت حفظ هشیاری میتوان همین شرایط را حفظ کرد.
مودودی ادامه داد: برخی از دیگر کشورها همچون ترکیه جزو بهترین گزینههای ایران برای تجارت با تعرفه ترجیحی هستند. با وجود انتقاداتی که صورت گرفته، قراردادی که از چند سال قبل میان ایران و ترکیه نهایی شده، به هیچ عنوان منفی نیست و نتایج مثبت خود را نشان داده است.
وی در این باره توضیح داد: در طول سه سال، میزان صادرات ترکیه به ایران تنها ۲۰۰ میلیون دلار افزایش یافته و این در حالی است که اگر ما قرارداد جدیدی امضا نمیکردیم نیز همین روال اتفاق میافتاد. این در حالی است که صادرات ما به ترکیه افزایش یافته است. جدای از آن کالاهای وارداتی ما از ترکیه، در گروههایی بودند که تعرفه بسیار پایینی داشتند. یعنی مواد اولیه یا کالاهایی که ورودشان به کشور نیاز بود. از این رو با کنار گذاشتن تعرفهها یا تغییر در آنها، اتفاق منفی رخ نداد و حتی به تعمیق حضور ایران در بازار ترکیه کمک کرد.
مودودی خاطرنشان کرد: برای آنکه بازار کالاهای صادراتی ایران، تضمین شود باید از تمام ابزارها استفاده کنیم و یکی از بهترین گزینهها در این زمینه، استفاده از ظرفیت بازار کشورهای همسایه است.
جدیدترین آمارهای تجاری ایران نشان میدهد در کنار چین، عراق و ترکیه اصلیترین شرکای تجاری کشور هستند.آمارهای تجاری حاکی از آن است تراز تجاری ایران در تجارت با بسیاری از کشورهای همسایه، مثبت بوده و میزان صادرات کشور به آنها از واردات بیشتر بوده است.
نظر کاربران
چرا ایران خود را از 164 کشور که عضو سازمان تجارت جهانی هستند خود را جدا کرده ایت؟ و با آنها یکی نمی شود؟
پاسخ ها
چون مملکت ما قصد دارد عدل الهی را در زمین جاری کند
من چند سال قبل یک آبگرمکن دیواری بوتان خریدم از کارخانه ، آدابتور ش خراب بود در برگ گارانت هم نوشته شد از کارخانه آمدند برای نصب بعد از یک هفته بهانه جویی و معطل کردن ، یک آدابتور بی مارک کار گذاشتند و ۱۸ هزار تومان ازمن گرفتند بعد در خیابان دیدم آدابتور مخصوص بوتان ۶۵۰۰ تومان است و سرویس مجاز بوتان ۱۸ هزار تومان ازمن گرفتند درحالی که از کارخانه این قطعه خراب بوده... این گارانتی بوتانه که خدا لعنتشون کنه کثافتهای لجن آشغال...همون ۳درصد هم از سرما زیاده ازبس متقلبیم...
بعضی ازمدیران تمام فکرشون روگذاشتن رو این جمله چطوراختلاس کنیم
از بس کالای ایرانی بی کیفیته
بشکن و بالا بیندازید با این حمایت از تولید داخلی .
خوب همینه دیگه
شما فکر میکنید در رقابت تجاری مثلاً با ترکیه کجا قرار دارید؟!
عربستان چطور؟
اونها با جهان در تعامل اقتصادی،سیاسی کامل هستند
برعکس ایران،که همیشه به هر دلیل خلاف جهت جریان آب حرکت میکنه،
همش دروغ الکی
ملت دانا == پیشرفته و همه در رفاه
خاک عالم
آبگرمکن بوتان من چراغ شمعکش قرمز می شد ، نمایندگیش می گفت کل کیت به مبلغ یکصد هزار تومان بجز دستمزد باید تعویض شود ، خودم با یک کم تمیزکاری و تنظیم عیبش را برطرف نمودم الان سه ماهه که مرتب بدون ایراد کار می کند
لعنت بر هرچی دزد بی وجدانه