بازار داغ نوازندگان خارجی در ایران
این روزها صدای ساز خارجیها در ایران بلند است. نوازندههای خارجی از کشورهای دیگر به ایران میآیند و یکی پس از دیگری کنسرت خود را روی صحنه میبرند و از قضا با استقبال خوبی هم مواجه میشوند.
روزنامه خراسان: این روزها صدای ساز خارجیها در ایران بلند است. نوازندههای خارجی از کشورهای دیگر به ایران میآیند و یکی پس از دیگری کنسرت خود را روی صحنه میبرند و از قضا با استقبال خوبی هم مواجه میشوند.
اتفاقی که برای «لئو روخاس» اکوادوری هم افتاد و حال قرار است او در روزهای پایانی مرداد ماه در تالار بزرگ وزارت کشور برای سومین بار روی صحنه برود و پن فلوت بنوازد. این روزها حضور نوازندههای خارجی در تهران رونق گرفته که ما در ادامه به آن میپردازیم.
از اکوادور روی صحنه اجرا در تهران
بیشترمان صدای پن فلوت لئو روخاس را بارها از تلویزیون شنیدهایم. پن فلوت یکی از سازهای محلی آمریکای جنوبی است که از چندین لوله چوبی بههمپیوسته تشکیل شده و مانند نی، با دمیدن، صدا تولید میکند. این نوازنده که به پسر خورشید هم معروف است سال گذشته با 10 سئانس اجرا در تهران میزبان 20 هزار مخاطب بود.
حال اگر تمام بلیتهای کنسرت جدید روخاس در تهران به فروش برسد او توانسته است با تیپ سرخپوستی و ساز کوچکی مانند پنفلوت پای 30 هزار نفر را به کنسرت خود باز کند. جالب این که کف بلیت این کنسرت 90 هزار تومان است چیزی معادل دو صندلی در یک کنسرت معمولی.
هیجان برای یک پلیبک فرانسوی
تیرماه سال گذشته انتظار شش ساله ریچارد کلایدرمن برای اجرای چند سئانس پیانونوازی در ایران به نتیجه رسید. بلیت کنسرت این نوازنده فرانسوی نیز به سرعت به فروش رفت. او برای ایرانیهای حاضر، با پیانو «ای ایران» را نواخت و همین باعث افزایش محبوبیت او در میان مردم ایران شد. البته کنسرت کلایدرمن بیحاشیه نبود و بلیت کنسرت او در حالی با قیمتهای بالای 150 تا 400 هزارتومان فروش رفت که بعدتر اعلام شد بخش ارکسترال این کنسرت به صورت پلیبک اجرا شده بود.
«جان مریم» در پیانونوازی یک روسی
سال گذشته ویدئویی از یک پیانیست روسی در فضای مجازی دستبهدست شد. «گرینکو»ی جوان در این ویدئو، آهنگ «جان مریم» از ساختههای کامبیز مژدهی با صدای استاد محمد نوری را اجرا کرد و با استقبال عجیبی رو به رو شد. وی موسیقی را از 16 سالگی آغاز و در سال 2018 یک مینی آلبوم منتشر کرد که قطعه چهارم آن اجرای جدیدی از موسیقی معروف جان مریم به صورت تکنوازی پیانو بود. حال سوال این است که چرا این فرش قرمز برای نوازندههای ایرانی و سازهای متعدد و اصیلشان برای کنسرت پهن نمی شود و تنها کیهان کلهر و کمانچهاش هستند که نشان از ساز و نوای ایرانی در جهان دارند؟
نظر کاربران
ماکان بند داریم ...ایوان بند داریم ...سقف بند داریم...هوروش بند داریم...هوشنگ بند داریم....
یادش بخیر پارسال کنسرتش رفتم..واقعا کارش درسته و لذت بردیم.
ولی بدون شک شــیلر یه چیز دیگه بود..امیدواریم امسال هم به ایران بیاد.
خارجیا میان اینجا مجوز میدین برن کنسرت بذارن اما خواننده داخلی رو بخاطر یه نوازنده زن نه خواننده ها نوازنده مجوزشو لغو میکنین یا مجوز نمیدین غربت پرستای بیمعرفت
تا وقتی خر هست خر سوار هم هست