ماجرای خالی ماندن ظرفیت رشتههای علوم پایه
رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه با فاجعه خالی ماندن ظرفیت رشتههای علوم پایه مواجهایم، گفت: متاسفانه ما در عرصه گرایش به سمت رشتههای علوم تجربی با یک فاجعه در کشور مواجه هستیم و ظرفیت بسیاری از رشتههای علوم پایه خالی مانده است.
خبرگزاری ایسنا: رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه با فاجعه خالی ماندن ظرفیت رشتههای علوم پایه مواجهایم، گفت: متاسفانه ما در عرصه گرایش به سمت رشتههای علوم تجربی با یک فاجعه در کشور مواجه هستیم و ظرفیت بسیاری از رشتههای علوم پایه خالی مانده است.
ابراهیم خدایی ضمن بیان این مطلب به طرح دو فوریتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور افزایش ظرفیت پذیرش در رشتههای پزشکی اشاره و اظهار کرد: اگر این موضوع از سوی مجموعه دولت مطرح میشد ما باید ورود پیدا کرده و در خصوص آن توضیح میدادیم، اما آنچه که مسلم است این است که کسانی که این طرح را مطرح نمودهاند خارج از زیرمجموعه دولت بوده و یک سری استدلالهایی نظیر نسبت پایین پزشکان ایران در آسیا و آمار کم پزشکان در مقایسه با استانداردهای جهانی را بیان کردهاند.
وی در ادامه تصریح کرد: آنچه که امروزه در گروه علوم تجربی اتفاق میافتد ترکیبی از عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این گروه آزمایشی است. یعنی اینکه اولا داوطلبان از قبل از دوره دیپلم به سمت گروه تجربی گرایش دارند و صرفا با هدف تحصیل در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی گروه آزمایشی علوم تجربی را انتخاب میکنند که یقینا این هدف به دلیل مسائل اجتماعی و اقتصادی نظیر ارتقای منزلت اجتماعی و تضمین شغل و درآمد اتفاق میافتد.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین خاطر نشان کرد: متاسفانه ما در عرصه گرایش به سمت رشتههای علوم تجربی و خالی ماندن ظرفیت رشتههای علوم پایه با یک فاجعه در کشور مواجه هستیم. به این معنا که ما برای توسعه کشور باید در دو حوزه (رشته های علوم انسانی و ریاضی) که نقش اساسی در توسعه هر جامعه دارند، سرمایه گذاری کنیم. در واقع رشتههای فنی و علوم انسانی از جمله این رشتههایی هستند که توسعه هر جامعهای بر اساس آن اتفاق میافتد اما در کشور ما وضعیت به گونهای است که داوطلبان به سمت رشتههای تجربی گرایش پیدا کردهاند.
دکتر خدایی تاکید کرد: گرایش داوطلبان به سمت رشته های تجربی، آموزش و پرورش را به دلیل انباشت دبیرستانها با داوطلبان علوم تجربی با چالش مواجه کرده است و از طرفی رشتههای علوم پایه از جمله رشتههای ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، آمار و ... به دلیل کاهش استقبال از سوی داوطلبان، دچار صدمه شده اند.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطرنشان کرد: اگر ظرفیت ورود به رشتههای علوم تجربی برای سال جاری افزایش پیدا کند طبیعتا ما نیز مجری قانون هستیم و در سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان یک مرکز اجرایی این قانون را برای پذیرش داوطلبان اعمال خواهیم کرد.
نظر کاربران
نتیجه پول زیادی درآمد بالای پزشکان
اگر رشته پزشکیم مثل سایر رشته ها ازش بت نساخته بودید،گرایشش سرطانی نمیشد!
شما عمر دانش آموزان وسرمایه خانواده آنها را درپشت کنکور طلف میکنید ،در حالی که باید ورود به دانشگاه بدون پیش شرط باشد
وتحصیل دوسال اول تعیین کننده احراز شرایط باشد
اینگونه هم سطح فهم وتحصیلات مردم بالا میرفت وهم خودشونا محک میزدند
وهم اشتغال حقیقی استاد ودانشگاه منجر میشد
ودانش آموز استرس نداشت
وتعادل روحیش بدلیل توهم در توانایی بهم نمی ریخت
پاسخ ها
تلف نه طلف
ولی کاملا درست میگین.
همون تلف درست ه عزیز دل.
هرکی به هرکیه
همه چی قاطی پاتی شده
نماینده مجلس هم این وسط باید ی چیزی بگه
همین سه رشته پر تقاضا هم نهایتا مایه بدبختی جوانان و باز ماندن از زندگی شده. خوشا آنان که هر از بر ندونند.
با فیلتر های مسخره و سهمیه های ناجوانمردانه که شما روی ورودی ارگانهایی که با علوم پایه سرکار دارن مثل آموزش و پرورش قرار دادید و شغل هایی مثل معلمی پذیرش سختی دارن معلومه که کسی سمت این رشته دیگه نمیره،من لیسانس تجربی هستم اما بخاطر گزینش مسخره نتونستم وارد سیستم بشم، باید بلد باشی با کدوم پا بری توالت تا بتونی معلم بشی
پاسخ ها
دقیقا درست می فرمایید
آفرین
وقتی فارغ التحصیلاش حتی نمیتونن شکمشون رو سیر کنن طبیعیه که متقاضی نداشته باشه. حداقل سالهای قبل تو این رشته ها اگه کسی میتونست ادامه تحصیل بده و به مقاطع بالاتر برسه، جذب هیئت علمی میشد که اونم دیگه تعطیله
سلام.
به ایشون نگفتین علتش چیه؟!؟
خب بازار کار برای علوم پایه ها وجود نداره... اول ریخت بندی جامعه رو درست کنن... بعد از فاجعه صحبت کنن.
الان کشور ما به علوم پایه احساس نیاز نمیکنه ... خب معلومه ادم عاقل نمیره سمتش. ماهم که رفتیم همچنان بیکاریم و سرگردون
پاسخ ها
زندگی در کشور یعنی داشتن پول .
الان در کشور پزشکی ورشته های پیرامون آن یعنی پول بخاطر همین دانشجویان بدنبال این رشته های پزشکی هستند ونماینده های مجلس خوب فهمیدن که سهمیه پزشکی باید چندین برابر شود .
ابن کی پشتشه ولی کن نیست یعنی کسی دیگه ای نیست یه تغییر لازمه دیگه
به سهمیه بگیرا بگین بیان تو این رشته ها
من رياضي رو دوست دارم.ولي متاسفانه بهائي بهش داده نميشه.
به فرض مثال بیان علوم پایه بخونن که چی بشه همه تحصیل کرده ها بیکارن .فرزند من دکترا فیزیک از یکی از دانشگاه های مطرح داره بیکاره .همان بهتر که کسی نخونه وظرفیت ها خالی بمونه .
به فرض مثال بیان علوم پایه بخونن که چی بشه همه تحصیل کرده ها بیکارن .فرزند من دکترا فیزیک از یکی از دانشگاه های مطرح داره بیکاره .همان بهتر که کسی نخونه وظرفیت ها خالی بمونه .
وقتی که وزیر قبلی بهداشت و درمان تمام یارانه های انصرافی را به جیب دکترها واریز کردو هر پزشکی تا صدو پنجاه میلیون تومان حقوق گرفت چگونه می خواهید دانش آموزان خوب به پزشکی گرایش پیدا نکنند اگر حکومت علوم انسانی را بی رونق نکرده بود آلان این وضعیت پیش نمی آمد
فقط پول تو پزشکیه الحمدلله اونی هم که تو ایران زیاده مریض
سال 80 که ما کنکور دادیم، ریاضی فیزیک رو بورس بود. من که خودم با اینکه دانش آموز ممتاز نمونه دولتی بودم هیچوقت به پزشکی فکر نکردم چون بزرگترم میگفت پول مطب نداریم و دیربازده بود و ما هم وضع مالیمون خوب نبود. ولی همون موقع هم اگر پول کلاس و کانون و آزمون تستی و کتابای کنکور و نحوه تست زنی نداشتی، نخبه هم که بودی رتبه زیر 1000بعید بود. الان که انواع کتابا و کلاس کنکور اومده بازم کنکور مال بچه پولداراس که توان خرید کتاب و آزمون آزمایشی دارن