۸۹۳۶۱۲
۲۱ نظر
۵۰۰۹
۲۱ نظر
۵۰۰۹
پ

یک سوم قبول‌شدگان پزشکی سهمیه‌ای هستند

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه حدود ۳۳۵ هزار داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، گفت: حدود ۹ هزار داوطلب در سه رشته پرطرفدار شامل "دندان پزشکی"، "داروسازی" و "پزشکی" پذیرش خواهند شد که حدود ۲۷۰۰ نفر آنها بر اساس سهمیه وارد این رشته ها خواهند شد.

خبرگزاری ایسنا: رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه حدود ۳۳۵ هزار داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، گفت: حدود ۹ هزار داوطلب در سه رشته پرطرفدار شامل "دندان پزشکی"، "داروسازی" و "پزشکی" پذیرش خواهند شد که حدود ۲۷۰۰ نفر آنها بر اساس سهمیه وارد این رشته ها خواهند شد.

دکتر ابراهیم خدایی امروز در نشست خبری که به منظور تشریح جزییات اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری سال ۹۸ برگزار شد، به ارائه جزئیات آمار پذیرش پرداخت و گفت: آزمون سراسری سال ۹۸ روزهای ۱۳ و ۱۴ تیرماه با حضور یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۴۱۱ داوطلب در ۳۸۱ شهرستان و ۱۹ کشور خارجی برگزار شد که ۵۸ درصد داوطلبان، زن و ۴۲ درصد آنها مرد بودند.

وی در ادامه تصریح کرد: بیشترین تعداد شرکت‌کننده در گروه علوم تجربی با ۶۳۷ هزار داوطلب، پس از آن علوم انسانی با ۲۸۲ هزار و گروه ریاضی با ۱۶۸ هزار، بیشترین شرکت‌کننده‌ها را داشتند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: از تعداد داوطلبان ثبت‌نام‌کننده، یک میلیون و ۱۸ هزار نفر در جلسه آزمون حاضر بودند و ۹ درصد غایب آزمون بودند. این تعداد ۶۵ هزار نفر بیشتر از آزمون سال ۹۷ بود. همچنین ۵۷۷ هزار نفر در نظام قدیم آموزشی و ۵۴۲ هزار نفر در نظام جدید آموزشی شرکت کرده‌اند.

وی همچنین در خصوص ظرفیت پذیرش در سه گروه علوم پزشکی نیز گفت: بیشترین رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی برای پذیرش در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است و تعداد ۸۰۳۸ نفر در کل کشور بدون احتساب دانشگاه آزاد، در گروه علوم پزشکی پذیرفته می‌شوند که این تعداد ۲۶۰ نفر بیش از سال گذشته است.

دکتر خدایی به ظرفیت داوطلبان مناطق سیل‌زده اشاره کرد و گفت: به چهار استان لرستان، گلستان، خوزستان و خراسان‌شمالی، بر اساس رشته‌هایی که استانداری های آنها به سازمان سنجش اعلام کرده‌اند، پنج درصد ظرفیت مازاد اختصاص داده شده است و تنها داوطلبانی می‌توانند از ظرفیت سهمیه سیل‌زدگان در کنکور ۹۸ استفاده کنند که آسیب مستقیم دیده باشند و همچنین دو برابر مدت تحصیل، تعهد خدمت بدهند.

به گفته وی، انتخاب رشته برای داوطلبان مجاز از ۲۰ مرداد آغاز می‌شود و تا ۲۴ مرداد ادامه دارد. کلیه داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی نیز ، مجاز به انتخاب رشته هستند و به منظور انتخاب رشته بهتر داوطلبان، سه دسته راهنمایی از جمله ویژه‌نامه انتخاب رشته پیک سنجش، سیستم نرم‌افزار مجازی انتخاب رشته و پایگاه‌های انتخاب رشته وزارت آموزش و پرورش در دسترس داوطلبان قرار می‌گیرد.

دکتر خدایی تاکید کرد: همزمان با اعلام نتایج اولیه کنکور با یک فضای مدیریت نشده و کاذب مواجهیم که به منظور سودجویی مالی، سعی دارند داوطلب را گمراه کنند. پیشنهاد ما این است که داوطلبان با شناخت رشته و مشورت با اساتید و استفاده از انتخاب رشته مجازی، این کار را انجام دهند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین به طراحی دو نوع سؤال برای نظام جدید و قدیم آموزشی در کنکور ۹۸ اشاره کرد و افزود: برای سال ۹۹ حق انتخاب گروه سؤال، برای نظام قدیم و جدید به داوطلب داده می‌شود و فرد می‌تواند در زمان ثبت‌نام، نوع نظام آموزشی خود را انتخاب کند.

وی در ادامه تاکید کرد: ما در زمان طراحی، با دو ابزار دشواری سؤالات را کنترل کردیم و سؤالات از منابعی که اعلام شده بود، انتخاب شد. همچنین از مباحث مشترک هم سؤالات بیشتری طراحی شده؛ بنابراین مباحث سخت و دشوار به صورت یک تئوری مطرح است به همین منظور ما هم‌ترازی علمی را انجام داده‌ایم.

به گفته وی،مقایسه‌هایی نیز با اطلاعات سال گذشته انجام شده و در دروس اختصاصی سه گروه تجربی، انسانی و ریاضی، هم‌ترازی نمرات خام انجام شده است. بنابراین داوطلب در کارنامه خود، دو نمره خام و نمره هم‌ترازی را مشاهده می‌کند. همچنین ضرایب سختی و دشواری را در نظر گرفته و انجام داده‌ایم و در همترازی نمره، عدالت آموزشی را در نظر گرفته ایم. لذا پذیرش داوطلبان بر اساس نمرات همترازی آنها است نه نمرات خام.

خدایی به امنیت برگزاری آزمون کنکور سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: در زمان برگزاری آزمون شاهد همکاری نادری با نیروهای حفاظتی و انتظامی بودیم. اکثر متخلفان و متقلبان قبل از آزمون شناسایی و دستگیر شدند و فرآیند حقوقی پرونده آنها در حال پیگیری است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پایان در خصوص انتخاب رشته گروه علوم پزشکی نیر گفت: در انتخاب رشته گروه علوم پزشکی بیشترین فشار روی سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است که در مجموع کل کشور ۸ هزار و ۳۸ نفر ظرفیت پولی و غیر پولی برای این گزوه آزمایشی وجود دارد و این میزان با احتساب ظرفیت دانشگاه آزاد به سختی به ۹ هزار نفر می رسد. از این رقم ۳۰ درصد برای سهمیه های مصوب مجلس است و در نهایت ۶ هزار و ۳۰۰ نفر می‌مانند که این تعداد هم سهمیه های بومی و مناطق در پذیرش آنها دخیل است و بنابراین کسی که رتبه کشوری بالای ۱۰ هزار دارد نباید توقع قبولی در این رشته ها را داشته باشد و معقول انتخاب رشته کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    همه چیز سهمیه .... نمیدونم اگر برای خدا بوده پس این همه سهمیه و امتیاز برای چیست !!!!؟؟؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کاش در مورد نظام جدید و نظام قدیم هم می گفتن. امسال زدن نظام قدیمی ها را کاملا نابود کردن

    • hassan.h

      در تخصیص سهمیه ها نباید با استیفای حق یک نفر ،حق عموم تضییع گردد این رویه خلاف قائده لا ضرر می باشد
      اصلا روش خدمت به خانواده معظم شهداء اعطاء سهمیه که با اصل توانمند سالاری در تناقض می باشد نیست
      آنچه ما از رویه حاکمان معصوم (پیامبر (ص) و حضرت علی (ع)) استنباط کردیم اینست که در هر گزینش نگاه نخست و اهم آنها توانمندی افراد بوده است

  • بدون نام

    تو غلط کردی
    خودتون میگید بیش از ۶۰ الان دارید ماست مالی میکنید؟
    البته خیلی از روشاروهم جزئ سهمیه ها حساب نمیکنن

  • بدون نام

    مطمئن باشید دو سوم سهمیه ای هست نه یک سوم

  • بدون نام

    چرا رشته هایی که با جون آدما سر و کار داره رو با سهمیه نابود میکنید
    یه مشت بی سواد میان مدرک میگیرن که آبروی همه دکترها رو میبرن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مث دکتر جان نثاری که اون شاهکار را کرد. ایشون هم سهمیه ای بود

    • بدون نام

      بی سواد تویی که خبر نداری حداقل 80 تا 85 درصد اخرین فرد قبولی باید زده باشن

  • بدون نام

    هیچکدوم ب هیچ جا نمیرسن
    چون آه بقیه بچه ها پشتشونه و راضی نیستن

  • بدون نام

    چند روز پیش گفتید ۶۰ درصد!!!

  • بدون نام

    خواهشا سهميه رو برداريد ظلم و بي عدالتي از اين بالاتر نيست واقعا در حق بچه ها اجحاف ميشه بذاريد بچه ها بر اساس تلاش و تواناييشون با هم رقابت كنن خدا رو خوش نمياد يكي اينهمه زحمت بكشه بعد يكي مفت بياد جاشو بگيره

  • بدون نام

    آخه چرا حق دیگران را می‌خورید علم به سهمیه نیست و باید تلاش افراد ملاک انتخاب باشه

  • بدون نام

    یه مشت تنبل بیسواد که لیاقت ندارن با سهمیه به همه چیز میرسم لعنت بر اون کسی که سهمیه را بوجود آورد.با این سهمیه حق بقیه ضایع میشه و دکترای بیسواد تحمیل بر جامعه که با جون مردم بازی کنن

  • علی

    اینهمه خطاهای پزشکی و دارویی که تو این چند ساله گذشته جان خیلیها را گرفتند هم بی ارتباط با این موضوع نیست

  • بدون نام

    اگرروی تابلوی این پزشکان سهمیه ای این نکته نوشته میشد کمتر کسی زندگی وسلامتی خودشو به دست این دکترهای بیسوادسهمیه ای می سپرد

  • بدون نام

    باید تمام رشته های پولساز بدون کنکور به آقازاده ها تخصیص داده شود. یک سوم کم است.

  • علی اصغر جانباز جنگ تحمیلی منطقه کردستان

    با سلام خدمت کسانی که معترض به سهمیه ها هستند من باید بگم جانباز 75 درصد هستم البته فارغ از هرگونه خود نمایی اما امسال پسرم کنکور داشت اجازه ندادم که سهمیه ام رو استفاده کنه و خدا جواب عدالتم رو داد و ماشالله فرزندم با رتبه 468 حتما پزشکی قبول میشه.افراد داشتیم پاهایشان به آن ور سیم خاردار های سنگر برخورد نکرد و سهمیه های بالایی گرفتند اما من جانباز شیمیایی هستم و متاسفانه هر روز آرزوی مرگ دارم لطفا بی جا راجب ما جانبازان قضاوت نکنید.لطفا نظرمو بزارید داخل سایت .ممنونم.

    پاسخ ها

    • شهریار

      فکر میکنید چند در صد مثل شما رفتار میکنن؟!

    • بدون نام

      ما با جانبازان عزیز مخالف نیستیم. با سهمیه ها مخالفیم

  • بدون نام

    سهمیه ای یعنی چه ؟ اینها پزشک می شوند. با جان مردم که نمی‌توان بازی کرد

  • s...

    چرت ترین مملکتی که توش زندگی میکنیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج