۸۸۹۶۴۳
۱۴ نظر
۵۰۰۶
۱۴ نظر
۵۰۰۶
پ

کسری ۱۳۰میلیارد متر مکعبیِ مخازن آب کشور

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب کسری مخزن آب در کشور وجود دارد گفت: هفت درصد آب کشور در بخش شرب , سه درصد در صنعت و ۹۰ درصد در کشاورزی استفاده می شود.

ایرنا: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب کسری مخزن آب در کشور وجود دارد گفت: هفت درصد آب کشور در بخش شرب , سه درصد در صنعت و ۹۰ درصد در کشاورزی استفاده می شود.

"قاسم تقی زاده خامسی" روز جمعه در کمیته تخصصی آب که با حضور مسئولان استانی برگزار شد، اظهار داشت: شاید نتوان صد در صد این موضوع را تایید کرد اما اتفاقاتی که اخیرا در دنیا و کشور رخ داده نشان می دهد به سمت تغییر اقلیم پیش می رویم.

وی افزود: این موضوع به گونه ای است که سال ۹۷ خشک‌ترین سال ایران در پنجاه سال اخیر بود و بالعکس سال ۹۸ تر ترین سال بود.

کسری ۱۳۰میلیارد متر مکعبیِ مخازن آب کشور

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بر اهمیت تغییر اقلیم تاکید کرد و گفت: باید به تغییر اقلیم نگاهی ویژه داشت و با برای آن برنامه ریزی کرد؛ در چنین شرایطی باید مسئولان یزد بر اساس موجودی منابع آبی خود یک سند توسعه تدوین کنند.

این مسئول با بیان این که نمی‌توان به امید انتقال آب برنامه ریزی نمود، ابراز کرد: در حال حاضر موضوع توزیع عادلانه آب مطرح است و از طرف دیگر هم نمی توان از آب انتقالی برای مصارف شرب و کشاورزی استفاده کرد.

به گزارش شرکت آب منطقه ای یزد، وی بر کاهش میزان مصرف آب در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: استفاده از آب در بخش کشاورزی در شرایط کنونی اصلا مناسب نیست به ویژه برای یزد و ضروری است مردم یزد از کشاورزی فاصله گرفته و به صنعت روی آورند.

خامسی با اشاره به عدم موفقیت استان یزد در بخش کشاورزی، اظهار داشت: بنابراین اصرار برای ادامه این راه بیهوده است.

وی بیان کرد: اگر مسئولین استان می خواهند مانع مهاجرت شوند، اشتغال صورت گیرد و آینده تامین شود باید در شوراهای برنامه ریزی سند توسعه حول محور آب تدوین کنند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به این که حلقه مفقوده آب در کشور موضوع مصرف است، گفت: کنترل روی مصرف نیست و مصرف کننده متوجه نیست این آب چقدر هزینه دارد.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می کنم یزد روی برای بخش کشاورزی چاره ای بجویید و منتظر مرکز نباشید، توصیه من برای استان یزد قطعا صنعت است.

خامسی افزود: یزد هیچگونه مشکلی برای آب آشامیدنی ندارد و ما آب شرب مردم یزد را باید تامین می کنیم و به هر قیمتی هم تامین می کنیم اما مدیریت سایر بخش ها برعهده مسئولین استان است.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی هم با بیان این که مدیران استانی یزد باید از این پس برمحور طرح آمایش سرزمین صحبت کنند، یادآور شد: برنامه ها باید منطبق بر سند آمایش ارائه شود.

سید ابوالفضل موسوی بیوکی با اشاره به این که مسئله اصلی استان آب است و همه تصمیمات اساسی استان بر محور محدودیت های آب است، تصریح کرد: یزد استانی کاملا صنعتی است و دومین استان معدنی کشور است به گونه ای که در زمینه تولید ثروت برای کشور در هشت گروه اول قرار دارد بنابراین باید محدودیت های آبی برطرف شود.

موسوی اظهار کرد: انتظار مردم یزد این است که حداقل ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب آشامیدنی تامین شود و در این زمینه کمبودی نباشد که وظیفه حاکمیتی است.

وی گفت: این درحالی است که حاکمیت رفتار متقابلی با یزدی ها ندارد و نتیجه این می شود که به راحتی ثروت یزد و معادن آن را در استان دیگری می برند و چندین هزار نفر شغل خود را از دست می دهند و ما تنها می توانیم بگوییم چون آب نداریم ببرید.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با بیان این که باید ظرفیت ها و مرز تاب آوری مردم یزد باید در نظر گرفته شود، افزود: ما بیشتر از تعادل و عدالت چیزی نمی خواهیم و اگر این عدالت برقرار شود قطعا مردم یزد چیزی نمی خواهند.

مدیرعامل آب منطقه ای یزد نیز با بیان این که کمیته تخصصی آب به صورت تخصصی مباحث را بررسی می کنند، اظهار کرد: خروجی این کارگروه تا کنون ۵۱ درصد مصوبات در بخش شرب بوده است، افزود: همچنین ۴درصد فرهنگسازی، ۸ درصد پساب، ۱۶ درصد کشاورزی و ۷ درصد صنعت بوده است که تاکنون این موضوعات به نتایج خوبی هم رسیده است.

محمدمهدی جوادیان زاده درباره سیمای منابع و مصارف آب استان گفت: ۱۹ دشت استان یزد زیرنظر آب منطقه ای است که از این تعداد ۱۶ دشت ممنوعه یا بحرانی هستند و ۳ دشت نیزآزاد هستند که به حدی آب شور است که قابل بهره برداری نیستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با بیان این که میانگین میزان بارندگی استان یزد حدود ۹۰ میلی متر است، تصریح کرد: این میزان جز پایین ترین بارندگی ها در کشور است و در ۱۰ سال اخیر هم یزد در دوره های خشک قرار داشته است به گونه ای که منابع آب یزد به شدت تضعیف شده است.

وی خاطرنشان کرد: وضعیت رواناب های استان هم در این سال ها به شدت بد شده است و حدود ۴۵میلیون متر مکعب میزان رواناب ها است که از سال ۸۷ تا کنون هیچگاه میزان رواناب ها از حد متوسط نتوانسته تجاوز کند که دلیل اصلی آن تغییر الگوی بارش ها از برف به باران است.

جوادیان زاده با بیان این که وضعیت تخلیه کل آب های زیرزمینی هم شیب کاهشی دارد که یک بخش آن به دلیل برنامه های تعادل بخشی بوده اما بخش بزرگ آن به دلیل قهر طبیعت بوده که اجازه نداده مثل گذشته بتوانیم برداشت کنیم و این شیب منفی را داریم که زنگ خطر بزرگی است، اظهار کرد: قهر طبیعت باعث شده ۲۴۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن در سال های مختلف در استان داشته باشیم که سالیانه ۴۵ سانتی متر سطح آب های زیرزمینی را دردشت های استان پایین می برد.

وی با اشاره به این که یزد از نظر آب تجدید پذیر از آخر دومین استان کشور است، خاطرنشان کرد: بررسی آمارها نشان می دهد یزد هم آب تجدید پذیر خوبی ندارد و هم کسری مخزن دارد که بسیار نگران کننده است و از این نظررتبه هفتم کشور را دارا است.

این مسئول در پایان با بیان این که مدیریت مصرف منابع آبی نقش چشمگیری بر جبران کسری منابع آب دارد، بیان کرد: اجرای طرح خاموشی زمستانه چاه ها یکی از اقدامات موثر در این زمینه بوده که با نصب کنتورهای هوشمند به جای خاموشی چاه ها منابع آبی به صورت صددرصد مدیریت می شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    وقتی بارندگی بود مانده بودید چه کنید حال می فرماید اب کمبود داریم

    پاسخ ها

    • AAAAAAAAA

      اگر ۱۳۰ میلیارد لیتر آب کم است روی برداشت بی رویه آمریکا است
      ترامپ ابر ها را تحریم کرده که در ایران نبارند
      مسعولان تمام نالایق بودن خود را گردن‌آمریکا میاندازند خخخخخخخ

    • بدون نام

      والا اگه ایران رااب ببره این مسولان بازم میگن خسکسالی .همش ناشکری میکنن نتیجه بدمیده.یعنی یااین همه بارندگی که امسال داشییم خدایی بایدارزانی باشه امادریغ.خدایابرسان

  • مهدی عطا

    پس این همه برف باران سیل چه شد همش فروختید ههههه

    پاسخ ها

    • AAAAAAAAA

      نفروختن جهت انجام کارهای خود نه سیستم دارند و نه برنامه ریز نوبخت را ببین من هر وقت او را به عنوان برنامه ریز میبینم خنده ام میگیرد

  • ناشناس

    مدیریت ضعیف علت بدبختی کشورما هست این همه بارندگی اگه مدیریت میشد وذخیره میشه بجای سیل الان مازادآب هم داشتیم شما مسولین کم کاری خودتون روبرای چی اطلاع رسانی می کنیدمردم چیکارمیتونن بکنن تواین شرایط

    پاسخ ها

    • بدون نام

      العانم داریم مطمن باش ناشکرن وناسپاس ازخدای مهربون..اون موقع بارندگی همش گزارش میدادن سددارسرریزمیکنه .فلان سدپرشده .واونکی احتمال ترکیدن داره .

  • بدون نام

    شمتبرین بودجه منابع اب وبرق گازنان وبنزین حمل نقل تحصیل بهداشت ایران وایرانی خرج۲۰ملیون افغانی کنیدوبودجه۲۰۰سال مملکت بعدمیخواهیدبیکاری وفقرنباش بی ابی کم بودجگی ... متل این میمونه سرنگ الودبزنیدولی ایدزنگیریدمگه شدنیه

  • بدون نام

    تا دیروز همه پر بودن و دیگه جا نداشتن

  • محمدرضا بختیار

    پس دیروز از سرریز شدن خبر دادید و امروز از بی آبی!!!با خودتون کنار بیایید با ما که کنار نمایید

  • بدون نام

    اگه تو این 40سال کشاورزیو مکانیزه میکردین الان بجای 90درصد حداکثر 25درصد مصرف آب کشاورزی بود و 65 درصد اب اضافه داشتین الان نه اینکه کسری اب داشته باشین بعد از این همه بارندگیو سیل

  • بدون نام

    این اردکانیان و باید برکنار کرد چون دائما نی ناله از بی آبی آقای وزیر سدها لبریز شده انقدر چرت نگو کمتر آب و به عراق و سوریه صادر کن

  • بدون نام

    این همه بارون کجا رفت مسئولین بی کفایت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      والاماکه شیرازبودیم دیدیم چه خبربودازبارون وسیل واعلام کردن تابستان اصلا مشکل کم ابی نداریم...چندروزبعدش میگه بازم کمبوده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج