تغذیه ایرانی تحت تاثیر غذای پرچرب و مصرف شکر
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بر اساس برنامههای بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استانها است، در اولویت برنامه ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند.
خبرگزاری تسنیم: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بر اساس برنامههای بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استانها است، در اولویت برنامه ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند.
دکتر زهرا عبداللهی در سفر به زاهدان و در بازدید از مراکز خدمات جامع سلامت، آموزشهای کارشناسی به زبانهای بومی و محلی را از بهترین تکنیکهای ارتقای سواد تغذیهای در کشور عنوان و اظهار کرد: تکنیکهای آموزشی کارشناسان تغذیه با زبانهای محلی در استان سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است.
وی با اشاره به اینکه مصرف شکر و غذاهای پرچرب به عنوان دو الگوی غذایی نامناسب در ایران رواج بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: برخی از الگوهای نامناسب غذایی مردم، مهمترین عامل خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی، سرطانها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.
وی ادامه داد: تا ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز روزانه بدن باید از چربی ها تامین شود و دریافت بیش از این مقدار چربی، منجر به اضافه وزن، چاقی و حرکت کردن به سمت بیماریها و ریسک فاکتورهای بیماری زا خواهد شد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس برنامههای بهبود تغذیه، هشت استان کشور که دارای ناامنی غذایی هستند که استان سیستان و بلوچستان نیز یکی ازاین استانها است، در اولویت برنامه ریزی عملیاتی بهبود تغذیه هستند.
وی تاکید کرد: برخی از بیماریهای غیرواگیر که در این استانها رایج است، به دلیل رژیم غذایی نامناسب شیوع پیدا کرده و بر اساس سند بهبود تغذیه ایران تمامی مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت، باید خدمات مشاوره را از کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز دریافت کنند.
عبداللهی افزود: در حال حاضر بیماریهای غیرواگیر مهمترین عامل مرگ و میر در کشور است و الگوی نامناسب غذایی مردم، مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی، سرطانها، فشارخون، قندخون و چاقی و اضافه وزن است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: امروزه با مصرف تنقلات، فستفودها و تغییر سبک زندگی مردم، مقادیر بیشتری از چربی، نمک و قند وارد بدن انسان میشود.
گفتنی است، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در این سفر، از مراکز خدمات جامع سلامت امام رضا(ع)، حضرت ولی عصر(عج) و مرکز حضرت ابوالفضل (ع) بازدید و از خدمات فعال کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تقدیر کرد.
نظر کاربران
ملت دانا === متحد و فقر و فلاکت نابود
ناراحت نباش خانم کم کم چربی و شکرش بااین رونده گرفته میشه!
این خانم هایی که در راس سیاست هستند اصلا برازنده و دارای تخصص و عملکرد مفید نیستن متاسفانه هرچیزی بهشون گفته بشه اونو اجرا می کنند و انگار اصلا حضور ندارند و نمادین هستند