جنجال در مجلس بر سر اموال نامشروع مسئولان
مجلسی ها امروز هم وارد بررسی طرح نحوه رسیدگی به اموال نامشروع مسئولان شدند تا قانون مربوط به این موضوع مهم را آنجا که ضرورت دارد اصلاح کنند.
خبرآنلاین: مجلسی ها امروز هم وارد بررسی طرح نحوه رسیدگی به اموال نامشروع مسئولان شدند تا قانون مربوط به این موضوع مهم را آنجا که ضرورت دارد اصلاح کنند.
ادامه رسیدگی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح یک فوریتی اعاده اموال نامشروع مسئولان در دستور جلسه علنی امروز مجلس قرار گرفت. پیش از تعطیلات دو هفته ای پارلمان، مجلسی ها تا ماده ۱۰ این طرح را بررسی کردند.ماده ۱۱ قانون رسیدگی به اموال نامشروع مسئولان هم اولین مادهای بود که در جلسه علنی امروز زیر ذره بین نمایندگان مجلس رفت.
در این ماده از طرح آمده است:« احکام این قانون نافی صلاحیت عام دادستانها و دادگاههای موضوع این قانون در اعاده اموال نامشروع سایر اشخاص نمیباشد.»
غلامرضا کاتب پیشنهاد حذف ماده را بیان کرد و گفت: در قانون نویسی مهم است قوانینی را تصویب کنیم که نیاز جامعه باشد. این که ما بگوییم این قانون نافی سلامت عام قاضیان نیست، در همه صورت این حکم وجود دارد، چه این حکم را بنویسم یا ننویسم. همه قضات میدانند اگر حکمی صادر شود مانع رسیدگی به اموال نامشروع نیست. چرا حکمی که ضرورتی ندارد را تکرار میکنیم؟
مگر به دنبال شفاف سازی اموال نامشروع نیستیم؟
سیدفاطمه ذوالقدر در مخالفت با این پیشنهاد گفت: هدف این طرح شفاف سازی و اعاده اموال نامشروع است تا از این طریق افرادی که از سمتشان سوء استفاده کردند را شناسایی کنیم. این ماده بسیار ضروری است و هیچ دلیلی برای حذفش وجود ندارد. این ماده دست قاضی را نمیبندد بلکه کمک میکند که با جدیت برخورد کند.
روسای دادگستری می گویند مانده ایم از کدام قانون شما پیروی کنیم
مهرداد لاهوتی در قامت موافق حذف ماده ۱۱ صحبت کرد: در حال حاضر در قوانین فعلی واقعیت قضیه وجود دارد. من ملاقاتی با بعضی از روسای دادگستری استانها داشتم و حاکی از این مطلب بود که شما اینقدر قوانین موازی دارید که ما هم در رسیدگی ماندهایم از کدام قانون شما پیروی کنیم.
سرانجام این پیشنهاد نظر نمایندگان را جلب نکرد و اهالی خانه ملت به این پیشنهاد رای منفی دادند و اصل ماده رای آورد.
در ادامه ماده ۱۲ این طرح روی میز نمایندگان قرار گرفت که در آن تاکید شده« در اجرای این قانون قوه قضائیه و سایر نهادهای که تکلیفی بر عهده آنها قرار داده شده است از امکانات موجود خود استفاده میکنند.» که مورد تصویب نمایندگان قرار گرفت و تصویب شد.
ابطحی: اول باید اموال بالای ۱۰۰ میلیارد تومان مسئولان را بررسی کنیم
ابطحی نماینده مردم خمینی شهر هم در ادامه بررسی این طرح،پیشنهاد الحاقی مبنی بر اولویت رسیدگی دستگاه قضا به مسؤولانی که بعد از انقلاب بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان دارایی کسب کردند را مطرح کرد و گفت: برای آنکه این قانون ثمره عملی داشته باشد، با دوستان مشورت کردیم که قوه قضائیه اعاده اموال نامشروع را باید از کجا شروع کند؟ این اموال نامشروع از یک ریال تا چند هزار میلیارد تومان را شامل میشود.
نام متهمان نباید ب.ز و... نباشد
نماینده اصولگرای مجلس گفت: پیشنهاد مشخص ما این بود که پروندههایی که مقامات ماده ۱۶ دارند و بالاتر از ۱۰۰ میلیارد تومان است شروع به رسیدگی شود. یعنی ما گفته ایم که اولویت از مرز ۱۰۰ میلیارد تومان باشد و محاکمات هم علنی برگزار شود تا نام ب.ز و ... اینها نباشد تا اینگونه همه متهم نشوند که داستان چه بوده است.
او افزود: ما میگوییم مقاماتی که بعد از انقلاب به پستهایی در جمهوری اسلامی رسیدند و از ۱۰۰ میلیارد دارایی دارند، اموالشان مورد بررسی قرار بگیرد.بنده عمدا درجه مجازات را ننوشتم تا در مجلس تصمیم بگیریم. دوستان برای اعتماد سازی قوه قضائیه و نظام به این ماده رای بدهید. یعنی ما قوه قضائیه را مکلف میکنیم که کار را شروع کند.
صباغیان بافقی در مخالفت با این پیشنهاد الحاقی گفت: اینکه ما بخواهیم علنی بودن دادگاه را برای اموال بالای ۱۰۰ میلیارد تومان تعیین کنیم و اعدادی ذکر کنیم، با قانون سنخیتی ندارد. علنی بودن باید برای همه اموال نامشروع باشد، چرا سقف مشخص میکنیم؟ این شکل قانون گذاری بازدارنده نیست بلکه برخی را در حاشیه امن قرار خواهد داد.
اسم مسئولان دارای اموال نامشروع را بیاوریم آبرویشان می رود؟ خب به درک
حسن کامران اما از زاویه دیگر به این پیشنهاد نگاه کرد و گفت: امام فرمودند روسا از یک در وارد شوند و از همان بازگردند. اما برخی مسئولان یک در دیگر دارند که تکبر تحویل مردم میدهند. خدا از تقصیراتشان بگذرد.
وی گفت: برخی می گویند نام افراد آورده شود آبرویشان می رود، خب به درک. ابروی نظام نباید برود. یارو هم میخورد، هم تکبر میورزد هم فیس و پز دارد،باید اسم برده شود. وقتی اسم میبرند، چند فایده دارد، رفقا و فامیلهایش می فهمند که او حقه باز شده است و نزدیکانش میفهمند اگر این کار را بکنند سرنوشتشان این است. الان گفته شده است از ۱۰۰ میلیارد تومان، نگفته اند که زیر ۱۰۰ میلیارد حساب نشود. این دم کلفتها عادت دارند که با قیافه مظلوم و قیافه دینی که انگار از آسمان هفتم افتاده است رفتار کنند، کنارش هم روضه میگیرند و جهیزیه هم میدهند تا ظاهر سازی کنند. به نظرم به این پیشنهاد رای بدهید تا این حصار شکسته است. اسم بردن کار ثوابی است علیه این لپ سرخها و دم کلفتها.
نورزوی به ابطحی: یا نمیدانید ۱۰۰ میلیارد تومان چقدر است یا ...
حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی هم در مخالفت با این پیشنهاد رقم ۱۰۰ میلیارد تومان را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: آقای ابطحی یا نمیدانند این رقم چقدر است یا اینکه خودشان این قدر پول دارند و اینگونه میگویند.
این جمله با فریادهای ابطحی همراه گشت و موجب شد تا مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را برعهده داشت، سریع وارد میدان شود و با به رأی گذاشتن این پیشنهاد موضوع را ختم به خیر کند. سرانجام این طرح ابطحی با رای منفی نمایندگان از گردونه پیشنهادها حذف شد.
نظر کاربران
نابود شود هر کی پول بیت المال میخوره....
چرا از صد ملیارد شروع کنید از صد ملیون باید شروع شود تا غارتگر آن بیتالمال به سزای عمل ننگینشا ن برسند آنهایی که خون شهدا را لگد مال کردند که تعدادشان زیاد هم هست
چهاشخاصیمیخواهندشفافسازیکنندمگرموشبرایخودشتلهمیزاره
ا ول باید ازخودمجلس شروع بشه به خاطر همین رای نمیاره وقتی نماینده خونه میگیره بعد استیضاح وزیر رو ماستمالی میکنه هی هی هی وای به روز ی که بگندد نمک
از صد میلیارد بیشتر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟خودتونو مسخره کردید ؟
پاسخ ها
نه.ملت رو مسخره کردن. اگه ریگ به کفش نباشه سریع این طرح ولایحه ها باید تصویب بشه
جرم جرمه چه یک ریال چه هزار میلیارد. این دیگه چه صیغه ایه از صد میلیارد بیشتر ؟ یعنی یکی نودونه میلیارد دزدیه مجرم نیست ؟؟
وای به حال ما
لطفا مشخص کنید که صد میلیارد هم جزو دزدیها هست یا نیاز هست که یک ریال اضافه بشه تا بشه یکصد میلیارد و یک ریال که جزو قانون مسخره شما بشه
اگر دولتمردان و مسئولین حقوق های نجومی ندارند و از فساد و رانت بهره مند نیستند شما بفرمایید یک میلیارد تومان از کجا به این ثروت دسترسی پیدا کردند چه رسد بالای یکصد میلیارد تومان ظاهرا"حضرات خیلی هم حرف شنوی از مقام معظم رهبری ندارند ایشان بارها حداقل در مجامع عمومی خواستار برخورد با فساد از سوی هرکس را عنوان کرده اند چگونه نمایندگان محترم مجلس طفره می روند دستور رهبری است به کاندید شدن و انتخابات نزدیک هستیم حداقل حفظ ظاهر کنید بعد بگویید پیرو رهبری هستیم پروم حافظه کوتاه مدت بدی ندارند
چند درصد از مسئولین زیر صد میلیارد و چند درصد بالای صد نیلیارد دزدی کردن ؟
واقعا قانونتون خنده داره.
چه چراغ سبزی دادید به غارتگران بیت المال که زیر صد میلیارد بدزدید کاریتون نمیتونن بکنن
مگر صاحب اموال نامشروح هم می تواند چنین قانونی وضع کند
اگرچه برخی از دارندگان ثروت های باد آورده ثروت خود را بنام نزدیکان خود ثبت نموده اند .
امیدواریم تصمیم امام معصوم علی (ع) مبنی بر چنانچه ذره ای از مال یک یهودی به ناحق در کابین دختر مسلمان باشد آنرا به مالک اصلیش بر خواهم گرداند محقق گردد.
بالای صد میلیارد تومان ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الهی حرامشان باشد، از کجا آوردن؟؟؟؟؟؟؟ بالای صد میلیارد تومان؟؟؟؟؟؟ کل ثروتشان از حق الناسه، ما که از حق خودمون نمیگذریم، الهی خداوند عادل هم نگذره، آمین.
بعضیا از چی میترسن؟نکنه مصداق "آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است"نیستند؟؟؟
فکری بحال یوم الحساب هم بفرمایید.
اونجا دیگه جای اعتراض و... من نبودم و... پاپوش و .... این حرفا نیست ها!!!!
الان مردم به نون شبشون محتاجن شما از ۱۰۰ میلیارد میگین هر نماینده و مسئولی رو که از ۱۰۰ میلیون بیشتر داره باید اعدام کرد .
بایدروی یک ریال هم حساس وحسابرسی کرد
واقعا ملت دلسوز نداره
اگر قرار شود مست گیرند باید همه شهر را گیرند این مصداق مسئولان ایرانی است. یک کمی اخبار مطالعه کنی به این نتیجه می رسید