آمریکا به اروپا؛ «مکانیسم ماشه» را فعال کنید
یک روزنامه آمریکایی مدعی شده دولت این کشور، دولتهای اروپایی را برای فعال کردن مکانیسمی در برجام که میتواند به احیای تحریمهای بینالمللی علیه ایران منجر شود تحت فشار قرار داده است.
خبرگزاری فارس: روزنامه والاستریتژورنال روز جمعه نوشته مقامهای آمریکایی بعد از کاهش تعهدات هستهای ایران از دولتهای اروپایی خواستهاند مواضع محکمتری علیه تهران اتحاذ کنند.
منظور از مکانیسم ماشه همان «ساز و کار حل اختلافات» در بندهای ۳۶ و ۳۷ در توافق هستهای برجام است که در آنها مسائل مربوط به حل و فصل اختلاف میان طرفهای برجام، در صورت بروز مناقشه مفصلاً شرح داده شدهاند. این دو بند از آنجا که رجوع به آنها میتواند به بازگشت خودکار تحریمهای بینالمللی علیه ایران منجر شود به «مکانیسم ماشه» معروف شدهاند.
طبق این دو بند، در صورتی که کشورهای اروپایی ایران را به عدم پایبندی به توافق هستهای متهم کنند و تصمیم بگیرند مسئله را به کمیسیون مشترک برجام ارجاع دهند، ایران به عنوان طرف متشاکی ۳۰ روز فرصت خواهد داشت رضایت طرف شاکی (کشورهای اروپایی) را جلب کند. در صورتی که رضایت طرف شاکی جلب نشود، پرونده پس از چند روز به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع خواهد شد.
شورای امنیت ظرف یک ماه بعد از دریافت این شکایت بایستی درباره بازگشت تحریمهای ایران رأیگیری کند، اما کشورهای غربی در مذاکرات برجام ساختار این رأیگیری را به گونهای تغییر دادهاند که امکان وتوی نظر کشورهای غربی درباره برگرداندن تحریمها علیه ایران به کل از روسیه و چین سلب شده است.
در شورای امنیت به جای رأیگیری درباره «رفع تحریمهای ایران» بر سر «ادامه رفع تحریمهای ایران» رأیگیری میشود؛ این تغییر در عبارتپردازی ابتکار عمل استفاده از حق وتو را عملاً در اختیار طرف غربی قرار میدهد، به این صورت که این طرفها میتوانند از حق وتوی خود استفاده کرده و از تصویب «ادامه لغو تحریمها» جلوگیری کنند. در این حالت، قطعنامههای تحریمی پیشین سازمان ملل متحد علیه ایران احیا خواهند شد.
نظر کاربران
عجب قرارداد یک سویه ای از طرف ایران امضاء شده که شکایت ایران هم نهایتا به ضررش تمام خواهد شد و از ابتداء هم چون نظرات سوء در کار بوده حتی کاری کردند که روسیه و چین هم نتوانند از حق وتو استفاده کنند آنوقت مجلس هم ۲۰ دقیقه ای آنرا تصویب کرد و اکنون کشور در این تنگنا قرار گرفته .چه کسی باید جوابگوی اینهمه خسارات وارده ومشکلات بوجود آمده و آنهائی که بعدا بروز خواهد کرد با این قرارداد کاملا یکسویه خواهند بود؟؟؟؟؟؟؟
حالم بهم میخوره ازاروپا وآمریکا
پاسخ ها
لطفا حالت از اروپا وامریکا بهم نخوره چون مملکت دوم اقازاده هاست.حالت از این مردکهای بیسواد بهم بخوره که عجولانه وبا قصدوغرض دنبال برجام بودند وبا مخافان سرجنگ راه میانداختند.خدالعنتشون کنه.
این حرف شما یعنی لقمه را تودهن طرفهای غربی گذاشتن . برادر ایران ازبرجام خارج نشده که شورای امنیت اقدام کند بلکه امریکا واروپاییها هستند که برجام را لغو کردند پس نگران نباش. گرچه همین الان هم کلی تحریم شدیم
تحریم های ناجوانمردانه آمریکایی ها پس از خروج از برجام به مراتب بیشتر از تحریم های سازمان ملل متحد قبل از توافق نامه برجام هست .آمریکا یی ها هم از برجام خارج شده اند و هم اصرار بر اجرای برجام دارند و این فقط بخاطر این است که منافع کشورمان تامین نشود ماندن در توافق نامه برجام چی سودی برای کشورمان دارد
خوب اینا فکر نکردن امریکا بزنه زیرش زردا همه نوکر امریکان چه چجوری این بندو بدون مقابله به مثل قبول کردن هااااااااااا