۸۸۳۱۲۱
۱۱ نظر
۵۰۱۸
۱۱ نظر
۵۰۱۸
پ

جزئیاتی از طرح «شرکت‌های اجاره‌دهنده مسکن»

عضو هیئت رئیسه مجلس در راستای ساماندهی وضعیت بازار اجاره مسکن خواستار ایجاد شرکت های اجاره دهنده مسکن، انعقاد قراردادهای ۵ ساله و شناسایی کیفیت واحدهای مسکونی از طریق ستاره شد.

مشرق: سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس از تدوین طرحی برای ایجاد «شرکت‌های اجاره دهنده مسکن» با هدف تعیین استانداردهایی برای قیمت گذاری مسکن‌های اجاره‌ای خبر داد.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای تدوین این طرح مدل‌های مدیریتی بازار اجاره مسکن در کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار دادیم و مدلی برای ایجاد «شرکت‌های اجاره دهنده مسکن» طراحی شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: با توجه به نوسانات شدید بازار اجاره مسکن و اعتراضات زیاد مردم و ائمه محترم جمعه، می‌بایست نظام کنترلی ویژه‌ای بر این بازار اعمال گردد. در جهت ساماندهی و نظارت بر بازار اجاره مسکن، ضرورت دارد تا امکانات نظارت دولتی فراهم گردد. در شرایط کنونی که قرارداد اجاره فی‌مابین مالک آپارتمان و مستأجر تنظیم می‌شود، عملاً امکان نظارت دولتی بر قراردادها میسر نیست.

متن کامل این طرح به شرح زیر است:

ماده ۱. وزارت راه و شهرسازی ساختاری را برای شرکت‌های اجاره‌دهنده مسکن ایجاد کند. این شرکت‌ها مجوز کار در بازار اجاره را از وزارت راه و شهرسازی برای دوره‌های چند ساله که قابل تمدید است، اخذ می‌کنند.

ماده ۲. تنها این شرکت‌ها مجاز به اجاره واحد آپارتمان هستند و مالکان حق ندارند به طور مستقیم ملک خود را اجاره بدهند و در صورت تخطی، مطابق با قوانین مورد مجازات قرار خواهد گرفت.

ماده ۳. هر مالک در یک قرارداد مشخص به مدت حداقل ۵ سال، قراردادی را با یک شرکت اجاره مسکن می‌بندد و در این مدت، واحد آپارتمان در اختیار شرکت است و شرکت موظف به پرداخت به مالک خواهد بود.

جزئیات جدید از «طرح شرکت‌های اجاره‌دهنده مسکن»

ماده ۴. هر شرکت اجاره مسکن، محدود و ناحیه فعالیت مشخص در شهر دارد و موظف است که واحدهای خود را روی اینترنت همراه با اطلاعات کامل منتشر کند.

ماده ۵. مستأجر از شرکت اجاره مسکن، واحد اجاره می‌کند و رابطه‌ای با مالک نخواهد داشت. طول قرارداد مستأجر با شرکت اجاره مسکن حداقل پنج سال خواهد بود مگر آنکه مستأجر قرارداد با طول زمان کمتری را بخواهد.

ماه ۶. شرکت اجاره مسکن مشمول مالیات نظارت در افزایش قیمت سالانه خواهد بود.

ماده ۷. مالکی که با یک شرکت اجاره‌ای قرارداد دارد، واحدش خالی محسوب نمی‌شود، در غیر این صورت آن واحد مشمول مالیات بر واحدهای خالی خواهد شد. میزان مالیات در واحدهای خالی باید به مقداری باشد که برای مالک، خالی نگه داشتن ملک سبب زیان قابل توجه مالی باشد.

ماده ۸. شرکت‌های اجاره مسکن هر ناحیه شهری، برای آنکه واحدهای بیشتری را برای اجاره در اختیار داشته باشند، اطلاعات کامل مسکن‌های آن ناحیه را هر ماه در سامانه املاک اجاره‌ای به‌روزرسانی می‌کنند و برای دولت مشخص کردن آنکه چه واحدی خالی است، میسر خواهد شد.

ماده ۹. واحدهای مسکونی (همانند هتل‌ها) ستاره امکاناتی دریافت می‌کنند. اینکه یک واحد سه ستاره باشد، بر اساس امکانات مختلفی چون پارکینگ، تعداد پنجره، آسانسور، طبقه و … مشخص می‌شود برای هر ناحیه، قیمت واحدهای آپارتمان با توجه به چند ستاره بودن آنها مشخص می‌شود و در سامانه سراسری املاک اجاره‌ای قرار می‌گیرد. دو واحد که ستاره یکسانی دارند باید حتماً قیمت یکسانی نیز برای آنها لحاظ شود و برای مثال اینکه دو واحد دو ستاره در یک ناحیه، قیمت‌های متفاوتی داشته باشند، خلاف قانون خواهد بود.

ماده ۱۰. این سازوکار سبب افزایش شفافیت قیمتی، امکان نظارت و کنترل بازار استیجاری توسط دولت با اخذ مالیات خواهد شد.

ماده ۱۱. شرکت‌های اجاره مسکن می‌توانند از تجمیع تعدادی از مشاوران املاک هر ناحیه که مجوز شرکت اجاره مسکن به آنها داده شده است، شکل بگیرد.

عضو هیأت رئیس مجلس گفت: این طرح در قالب نامه‌ای به رئیس جمهور ارائه شد تا تصمیمات لازم هر چه زودتر اتخاذ شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    پس در حال نابود کردن مردم بودید در این مدت که بعداز بنگاه املاک یک دکان دیگر باز شود برای فرار مردم. مردم تکلبفشان با شما خبائث چیست وشما ملعونین چه جنابتی کردید که اینگونه بر ملت میتازید

  • بدون نام

    هر طرحی باید منافع هر دو طرف مستاجر و مالک را داشته باشد در حالیکه این طرح کاملا یک طرفه به نفع مستاجر است و مستاجر خیالش راحت است که هر کاری دلش بخواهد (نپرداختن شارژ ساختمان ، آزار همسایگان ، تخریب منزل و ...) میتواند انجام دهد و کسی هم (حتی مالک) نمی تواند اعتراضی کند

  • بدون نام

    اینم راه کسب در آمد جدید واسه دولت

  • بدون نام

    اگه اینجوری شه دیگه هیچکی خونشون اجاره نمیده

  • بدون نام

    مسخره بازی جدید

  • بدون نام

    طرف خونه ی خودشه به شما چه ربطی داره چقدر اجازه بده

  • بدون نام

    شاید کسی نخواد خونشون پنج سال اجاره بده

  • بدون نام

    خاک تو سرتون با این طرحتون

  • بدون نام

    خدا پدر تو بیامزه اقای قاضی زاده.اقای اسلامی که نمی دونه مستأجری اصلا چی هست .وبا مصاحبه های چند وقت یه بارش یه شوک به بازار مسکن وارد میکنه .خواسته یا نا خواسته خدا داند وبس

  • محمدی

    بسیار طرح خوبی است فط به شرط اینکه فورا" اجرائی شود ، در ضمن در مجلس تصویب شود که کلیه خریداران واحد های مسکونی و تجاری باید برای اخذ مجوز خرید به سازمان ثبت اسناد مراجعه کرده و مجوز خرید دریافت کنند ، بدیهی است که مجوز خرید فقط به افرادی که خود و افراد تحت تکلفشان فاقد واحد مسکونی و تجاری خواهند بود ، صادر خواهد شد ، با تصویب این قانون ، فقط متقاضیان واقعی که اولویت خرید هم در شرایط فعلی با آنهاست ، در بازار می مانند و حباب قیمتی خرید و اجاره از بین خواهد رفت ، سرعت در تصویب این قانون ، آرامش را به مردم صبور ایران باز خواهد گرداند ، ممنون .

  • کرامت

    تمامی اجاره دهنده ها باید زیر نظر شرکت بروند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج