سنتشکنی ترکیه در برابر ناتو به یونان رسید
یونان دومین کشوری است که سیاست جدیدی در قبال سازمان پیمان آنتلانتیک شمالی (ناتو) و به خصوص در قبال آمریکا در پیش گرفته است زیرا با درخواست آمریکا برای ممانعت از پهلو گرفتن کشتیهای جنگی روسیه در بنادرش مخالفت کرده و صحبتهایی از خرید سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه که رقیبش ترکیه در حال تحویل گرفتن آنهاست، به میان آورده است.
ایسنا: یونان دومین کشوری است که سیاست جدیدی در قبال سازمان پیمان آنتلانتیک شمالی (ناتو) و به خصوص در قبال آمریکا در پیش گرفته است زیرا با درخواست آمریکا برای ممانعت از پهلو گرفتن کشتیهای جنگی روسیه در بنادرش مخالفت کرده و صحبتهایی از خرید سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه که رقیبش ترکیه در حال تحویل گرفتن آنهاست، به میان آورده است.
روزنامه فرامنطقهای رای الیوم نوشته است: "با افزایش حضور روسیه در دریای مدیترانه چه در منطقه شرقی در نزدیکی سوریه، ترکیه و یونان و چه در منطقه غربی دریا به خصوص اسپانیا آمریکا بر همپیمانانش فشار میآورد تا کشتیهای جنگی روسی را در بنادرشان نپذیرند. پیشتر اسپانیا تسهیلاتی برای کشتیهای روس ارائه میکرد که سه سال پیس از آن امتناع کرد اما بار دیگر به کشتیهای روسی اجازه داد در بنادر جنوبیاش لنگر بیندازند.
همزمان با همکاری روسیه و ترکیه بعد از خرید سامانههای اس ۴۰۰ از سوی آنکارا صدور مجوز لنگر انداختن کشتیهای روس در بنادر این کشور آغاز شد و یونان نگران جانبداری روسیه از ترکیه این رقیب دیرینهاش است و موسسه نظامی یونان هم به دلیل این نگرانی مجوز پهلوگیری کشتیهای روسی در بنادرش را بدون هیچ مانع تراشی به رغم مخالفت و فشار آمریکا صادر کرد. قبرس نیز فشارهای آمریکا را رد و به کشتیهای جنگی روسیه اجازه پهلوگیری در بنادرش را داده است.
رسانههای یونان اظهارات کارشناسان و نظامیان سابق که خواهان همکاری نظامی با روسیه و خرید سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ همانند ترکیه هستند را بازتاب دادند. آنها میگویند، حضور یونان در ائتلاف ناتو مانع از همکاری نظامی با مسکو نمیشود، آتن یک اقدام غیرمنتظره انجام داده و این موشکها را به عنوان دومین عضو ناتو خریداری میکند در واقع آنکارا این مانع معنوی نظامی را شکسته است.
یونانیها احساس میکنند آنها عنصری مهم در طرحهای نظامی غربی به رغم حضورشان در این ائتلاف نیستند و پیشتر ائتلاف را به جانبداری از ترکیه در مشکلات دو جانبه بین آنکارا و آتن متهم میکردند.
کارشناسان یونان خروج این کشور از ناتو را در صورت خروج ترکیه از این ائتلاف و ساختن پلهای همکاری با روسیه محتمل میدانند. گزارشهای مراکز تحقیقات در یونان تاکید میکنند، ائتلاف ناتو در صورت وقوع جنگ با ترکیه از یونان دفاع نخواهد کرد لذا روی نزدیک شدن به مسکو برای تضمین امنیت خود در آینده حساب باز کردهاند."
ارسال نظر