پایان بینتیجه نشست منامه
کنفرانس دو روزه منامه که به درخواست آمریکا تشکیل شده بود، بدون نتیجه چشمگیر و در حالی پایان یافت که مشاور ترامپ درباره علت این ناکامی مدعی شده رهبران فلسطینیان نمیخواهند به مردمشان کمک کنند.
ایسنا: امروز (چهارشنبه) پس از پایان کنفرانس منامه برای حل بحران اسرائیل و فلسطین، جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ در امور خاورمیانه در جمع خبرنگاران ضمن بیان این که «رهبران فلسطینیان نمیخواهند به مردمشان کمک کنند»، ادعا کرد: درها به روی فلسطینیان باز است.
کوشنر معتقد است که کنفرانس بحرین چارچوب مناسبی برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطین فراهم کرده و هر زمان که رهبران فلسطینی اراده کنند، میتوانند از طرح صلحی که او تهیه کرده، بهره ببرنند.
بر اساس این طرح در ۱۰ سال آینده ۵۰ میلیارد دلار در اختیار فلسطینیان قرار میگیرد که قرار است تولید ناخالص داخلی آنها را دو برابر کند.
واشنگتن امیدوار است که مخارج طرح نامبرده را کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تأمین کنند.
کوشنر که معتقد است، با مشوقهای اقتصادی میتوان فلسطینیان را به پای میز مذاکره کشاند، گفته است که طرح خود برای حل مشکلات سیاسی را «در زمان مناسب» معرفی خواهد کرد.
در این کنفرانس طرفهای درگیر در بحران خاورمیانه شرکت نداشتند؛ اسرائیل دعوت نشده بود و فلسطینیان مانند شماری از کشورهای عربی آن را تحریم کردند.
مصر و اردن که با اسرائیل صلح کردهاند، در سطح معاون وزیر حضور داشتند. شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر امور خارجه بحرین گفت، این طرح «فرصتی است که نباید از دست داد»!
خبرگزاری رویترز گزارش داد که ریاض هم ضمن حمایت از طرح کوشنر، تاکید کرده است، هر گونه توافق صلح میان اسرائیل و فلسطین باید بر اساس طرحی باشد که کشورهای عربی به رهبری عربستان تهیه میکنند.
مقامات سعودی خواستار ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی هستند که پایتخت آن قدس شرقی باشد. کوشنر این خواست عربستان را رد کرده است.
تونی بلر، نخستوزیر پیشین انگلیس نیز بر ضرورت ایجاد دو کشور مستقل تاکید کرد و گفت، «حماقت است» اگر کسی فکر کند که اقدامات اقتصادی میتواند راه حلی برای مشکلات سیاسی باشد و «بیمعنی است» اگر کسی بخواهد مشکلات سیاسی را بدون در نظر گرفتن اقتصاد حل کند.
به گزارش دویچه وله، کریستین لاگارد، رئیس صندوق بینالمللی پول در کنفرانس منامه نسبت به وضعیت بد اقتصادی مناطق فلسطینی هشدار داد و گفت، این وضعیت تنها زمانی بهبود خواهد یافت که رهبران فلسطینی سیاستهای اقتصادی خود را اصلاح کنند، اسرائیل محاصره مناطق فلسطینی را پایان دهد و جامعه جهانی به کمک ساکنان این مناطق بشتابند.
بسیاری از کارشناسان پیش از آغاز کنفرانس، طرح کوشنر را «اقدامی بینتیجه» اعلام کردند.
ماتیاس شماله، رئیس آنروا در نوار غزه این طرح را «سادهلوحانه» خواند. شماله در یک مصاحبه رادیویی گفت: رهبری فلسطینیها به این دلیل که واشنگتن یکجانبه در این مورد تصمیم گرفته، احساس میکند به عنوان شریکی همسطح با آن رفتار نشده است.
ارسال نظر