۸۷۸۸۰۳
۱۵ نظر
۵۰۰۶
۱۵ نظر
۵۰۰۶
پ

روحانی: با شنود نمی‌شود مردم را محاکمه کرد

رئیس جمهور با بیان اینکه آیا می‌توانیم با شنود مردم را محاکمه کنیم؟، افزود: با شنود نمی‌شود مردم را محاکمه کرد؛ در شنود، یک سرباز یا کارمند معمولی این نوار را پیاده می‌کند؛ نمی‌فهمد که چه است؛ قبل و بعدش نمی‌فهمد که چه می‌گوید.

خبرگزاری ایلنا: رئیس جمهور با تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره شهید دکتر بهشتی تاکید کرد: راه رسیدن به امنیت، آزادی، رفاه و عزت کشور، حرکت در مسیر اسلام، امیرالمؤمنین(ع)، امام(ره) و شهید بهشتی است و همه باید برای خدمت به مردم بیش از پیش تلاش کنیم.

روحانی: با شنود نمی‌شود مردم را محاکمه کرد

روحانی:

(با اشاره به برخی ویژگی های شهید بهشتی از جمله دقت‌، حوصله، تحمل و پاسخ‌های دقیق‌ و اینکه هیچ‌گاه مسایل جناحی و حزبی را در امر قضا دخالت نمی‌داد): وقتی با "توده‌ای‌ها" در تلویزیون مناظره می‌کرد و به آن ها گفت که در تاریخ به ملت ایران خیانت کردید و طرف مناظره به شهید بهشتی گفت که به عنوان یک قاضی قضاوت می‌کنید و رئیس قوه قضائیه هستید که ایشان گفتند نه و من بحث قضایی نمی‌کنم و حکم قضایی نمی‌دهم و اگر بخواهم حکم قضایی بدهم شما باید در دادگاه فراخوانده شوید و همه مراحل دادگاهی‌اش طی شود و من از لحاظ سیاسی حرف می‌زنم نه از لحاظ قضایی.

شهید بهشتی مسایل حزب، گروه، جناح و نژاد و مذهب را در قوه قضائیه دخالت نمی‌داد.

اینکه قاضی چارچوب حقوق‌اش طبق قانون اساسی، تا کجاست و آیا بخاطر شکایت یک فرد، می‌تواند حقوق عامه را زیر پا بگذارد، بخاطر اینکه ماشین من خسارت دیده و من شکایت کردم، می تواند آن اتوبان را کلاً ببندد و می‌گوید که من تشخیص می‌دهم که این اتوبان را ببندم چون در آن تصادف شده است و چه مقدار و تا کجا حق دارد و در حقوق عامه تا کجا می‌تواند دخالت کند.

آیا او می‌تواند بخاطر ضعف مدیریت، مدیر را در راهرو دادگستری ببرد؟ اگر یک قطار تأخیر کرد بخاطر اشکال مدیریت، دادستان می‌تواند راننده لوکوموتیو را به زندان ببرد که چرا تأخیر کردی چون یک مسافر با موبایل شکایت کرده است. آیا می تواند خلبان را پایین بکشد و ببرد دادگاه که یک مسافر شکایت کرده است.

(با طرح این سوال که چه کسی مسئول است؟ دستگاه اجرایی مسئول اداره کشور است یا یک قاضی یا مأمور امنیتی مسئول اداره کشور است؟): باید به داد تفکیک قوا برسیم؛ دستگاه قضائی هم باید مستقل باشد. همچنین حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها باید مشخص کنند، حق علم قاضی تا کجاست؟ اینکه می‌گویید قاضی علم پیدا کرده این علمش کجا حجت است؟ آیا هر کجا قاضی علم پیدا کرد، حجت برای حکم است؟

(با بیان اینکه آیا می‌توانیم با شنود مردم را محاکمه کنیم؟): با شنود نمی‌شود مردم را محاکمه کرد؛ در شنود، یک سرباز یا کارمند معمولی این نوار را پیاده می‌کند؛ نمی‌فهمد که چه است؛ قبل و بعدش نمی‌فهمد که چه می‌گوید.

در دولت یازدهم دستگاه اطلاعاتی راجع به مسئولیت یک آقایی گفته بود که این آقا فلان جا، فلان چیز را گفته، پس صلاحیت ندارد؛ گفتم بیاورید ببینیم چه گفته؛ وقتی آورد دیدیم این فرد شوخی کرده است؛ وقتی یک مسئول شنود، شوخی و جدی را نمی‌تواند بفهمد؛ او چطور می‌تواند مبنای کار یک قاضی باشد.

در شورای عالی امنیت ملی در زمان خودش مشخص کردیم، مجوز شنود فقط در جرایم سازمان یافته نظیر تروریسم و مواد مخدر می‌تواند داده شود؛ همینطوری که نمی‌شود برای هر کسی شنود گذاشت و بر مبنای آن قضاوت کرد.

(با اشاره به اینکه حتی اگر پدری برای پسر خود شنود بگذارد بعد از یکسال رابطه آنها بهم می خورد): مردم در حرف های عادی و معمولی شان خیلی چیزهای شوخی و جدی می‌گویند. قرینه حالیه و قرینه محالیه است و نمی شود که فردی بر مبنای گوش کردن به این حرف ها قضاوت کند.

(با اشاره به فرمان ۸ ماده‌ای امام راحل): امام می‌گوید "اگر وارد خانه‌ای شدید فکر کردید اینجا تروریست است ولی دیدید اشتباه کردید تروریست نبود ولی بساط قمار و شراب و همه چیز است. اگر بیایید بیرون تعریف کنید که در این خانه من مشروب و آلات قمار دیدم تو را باید شلاق بزنیم. چون اشاعه فحشا کردید". درحالی که گاهی ابزار می‌گذارند برای اینکه برسند به این روز خوش که چی، کجا در حریم خصوصی، چه کار کرده، به تو چه ربطی دارد حریم خصوصی مردم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    این عمو تکلیفش با خودش هم مشخص نیست
    خدا اون رو از دست ما و ما رو از دست اون هرچه سریعتر نجات بده بحق زهرا
    ان شاءالله

  • بدون نام

    واقعا این دیدگاه یک رئیس‌جمهوره؟؟؟

  • بدون نام

    احسنت

  • بدون نام

    تو کاری کردی دیگه این مملکت درست بشو نیس بهتره حرف نزنی

  • بدون نام

    اين چه مطلب بي سر و ته اي بود!

  • بدون نام

    کاشکی یکی اینو از برق بکشه

  • بدون نام

    بله حريم خصوصی افراد به هیچ کس ربطی ندارد ولی حريم خصوصی یک یک چیز است و دخیل در جامعه یک چیز دیگر که باید این دو را از همدیگر تفکیک کرد.
    .

  • بدون نام

    پشنویک سخن ازمادرعروس....جون مادرت ..خواهشن همون‌..استمراروضعیت اقتصادی کشوررو سروسامان بده..مابقی مواردپیش کش...انشااعلی برکت الله..اخه تاکی فرافکنی..و حرفای قشنگ زدن اینارومنم یاد..دارم بزنم...مردمو باش..

  • بدون نام

    بخشهای کلیدی و تصمیم گیرنده جامعه گویا قرار نیست به بلوغ فکری که نیاز اولیه حکومت است برسند و هنوز بر پاشنه افراد با سلیقه شخصی و شفاهی ، می چرخد !

  • بدون نام

    روحانی ، ناتوان و سرگردان

  • بدون نام

    بسه دیگه جناب پریزیدنت....
    همش داری افکار عمومی رو منحرف میکنی که خراب کاریهاتون لاپوشونی شود....

  • عل

    جناب روحانی خودتان هم خوب میدانید که اینکاره نبوده، نیستند و نخواهید بود پس بهتر نیست که با یک استعفا هم خودتان را راحت کنبد و هم ملتی را خوشحال!

  • بدون نام

    کلید کجاست کو نکنه کمش کردی قفلها رو با چی باز میکنی شاید با اشاره وحرافی ومتل .

  • محمد

    افرین بر دکتر،چقدر تو طرفدار ما مردمی،تو قضیه فضای مجازی،تو کنسرتها،تو حجاب و....میشه یه کمی تو اقتصاد و معیشت طرفدار ما باشی

  • س

    تو که بدونه شنود ۸۰میلیون نفر ایرانی را بیچاره گرفتار کردی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج