شیوع پدیده پرستارنماهایِ نوزاد دزد در بیمارستانها
روزنامه «ایران» در شماره امروز خود یک پدیده مذموم در برخی مراکز درمانی را بررسی کرده است.
روزنامه «ایران» در شماره امروز خود یک پدیده مذموم در برخی مراکز درمانی را بررسی کرده است.
این یک سناریوی تکراری «نوزادربایی» از بیمارستانهاست! این تصور یا بهتر است بگویم دغدغه برخی از مادران جوان هنگام زایمان در بیمارستانهای شلوغ است. باید به ربوده شدن نوزاد یکروزهای به نام «آراد» اشاره کنیم که خبر ربوده شدنش از بیمارستانی در شهریار در رسانهها و خبرگزاریهای رسمی منتشر شد.
پلیس آگاهی در تشریح جزئیات این نوزادربایی گفت که «آراد» تنها ۱۸ ساعت بعد از به دنیا آمدنش از سوی زن جوانی که لباس سفید پرستاری به تن داشته ربوده شده است!
با وجود آنکه نزدیک به سه هفته از این نوزادربایی از بخش نوزادان بیمارستان میگذرد اما بنا به دستور دادستان جزئیات تکمیلی این پرونده همچنان فاش نشده است. اما این پایان یک اتفاق نیست و ماجرای ربوده شدن نوزاد تازه متولد شده از بیمارستان نگرانیهایی را در میان کاربران شبکههای اجتماعی ایجاد کرده و به سوژهای مورد بحث تبدیل شده است.
برخی از کاربران شبکههای مجازی، کادر بیمارستان و بیتوجهی نگهبانها را علت وقوع چنین اتفاقاتی میدانند و البته در مقابل عدهای نیز نقص قوانین فرزندخواندگی و سختگیریهای بیش از اندازه در اعطای فرزند به زوجهای نابارور را انگیزه نوزادربایی عنوان میکنند.
مرور اخبار مربوط به سرقت نوزادان در سالهای گذشته نشان میدهد شبکههای مافیای فروش نوزادان با سوءاستفاده از نیاز زوجهای جوان نابارور به داشتن فرزند و معضلات ناشی از مسائل اجتماعی همچون فقر و اعتیاد دست به سرقت نوزادان از بیمارستانها میزنند.
در پرونده ربوده شدن نوزاد یکروزه بررسیها حاکی از این است که رباینده با روپوش سفید و در نقش پرستار وارد بخش نوزادان شده است. در پرونده مشابهی که سال گذشته در یکی از بیمارستانهای همدان رخ داد، زن جوانی که به دلیل ناتوانی در بچهدار شدن با پوشیدن لباس پرستاری وارد بخش نوزادان میشود و خود را به یکی از اتاقها میرساند و نوزادی را از مادرش به بهانه اینکه مشکل بینایی دارد و برای معاینه باید پیش پزشک متخصص ببرد، میرباید.
«محمد شریفی مقدم» دبیر کل خانه پرستاری در این باره میگوید: «نوزادرباها سناریوهای مختلفی را برای دزدی طراحی میکنند برای مثال برای اینکه بخواهند وارد بیمارستان شوند روپوش سفید به تن میکنند همانطور که سارقان منازل با لباس پستچی، مأمور برق و گاز به در خانهها مراجعه و نقشه خود را عملی میکنند.»
شریفی مقدم در پاسخ به این سؤال که سارقان چگونه میتوانند با پوشیدن لباس پرستاری وارد بخش نوزادان شوند، عنوان میکند: «واقعیت این است که در مراکز درمانی تعداد پرستار به نسبت بیمار کم است و این کمبود در بخش نوزادان شدت بیشتری دارد. هم اینک در بخش نوزادان به ازای هر ۲۵ نوزاد یا بیمار دو پرستار خدمت ارائه میکنند به عبارتی از ساعت ۵ صبح تا ۱۱ شب در یک بخش با ۲۵ تا ۳۰ تخت نوزاد دو پرستار مشغول به کار است و از ۱۱ شب تا ۵ صبح این تعداد نوزاد توسط یک پرستار مراقبت میشوند. در واقع در ساعاتی که شیفتها تغییر میکند ۲۵ نوزاد به دست یک پرستار سپرده میشود.»
او با اشاره به اینکه استاندارد نسبت پرستار به بیمار در ایران «یکدوم» حداقل استاندارد جهانی است در ادامه میافزاید: «در کشورهای اروپایی در بخش تختهای ویژه به ازای هر بیمار یک پرستار وجود دارد و در بخش نوزادان به ازای هر ۲ تا ۳ نوزاد یک پرستار مسئول مراقبت و رسیدگی به نوزادان است. در ایران به ازای ۷ نوزاد یک پرستار وجود دارد در شیفت شب این عدد برای هر ۲۵ نوزاد یک پرستار است در شرایطی که تعداد پرستار کم است پر واضح است که با چنین مشکلاتی روبهرو میشویم.
پرستار شیفت همزمان با مراقبت از نوزادان کارهایی غیر از وظایفش انجام میدهد. آنها شرح حال مادر و نوزاد را ثبت و داروهای بیماران را وارد سیستم بیمارستان میکنند، دستورالعملهای پزشک را وارد پرونده بیمار میکنند. همین کارها موجب میشود آنها از کار اصلی که مراقبت از نوزاد است غافل شوند. در واقع تعداد پرستاران نسبت به بیماران در حدی نیست که مردم مراقبت ایمن بگیرند. اگر طبق استاندارد هر پرستار از ۴ نوزاد مراقبت کند نظارتها هم دقیق میشود. بنابراین دلیل اصلی ربوده شدن نوزادان از بخشهای نوزاد کمبود کادر پرستاری است. اگرچه سیستم نظارت بر بیماران را مدیریت بیمارستان اعمال میکند اما در هر حال چاره افزایش نظارتها و مراقبت از بیماران اضافه شدن کادر پرستاری به بخشهای بیمارستانی است.»
نظر کاربران
بی صاحابه بیمارستان؟حراست مرده مگه؟چفت وچولید؟
بعضی اوقات که با همین افراد مصاحبه می کنند می فرمایند ما در خاورمیانه اولین کشور بلحاظ رعایت استاندارد پرستاری هستیم در کشور های اروپایی ما دومین کشور هستیم و از این قبیل حرفها بعد که افتضاح ببار می آید معلوم میشود مثل سایر امور حتی با سودان و اتیوپی و میانمار ویمن هم اگر مقایسه شویم باز عقب تر هستیم جای سپاس فراوان دارد
پاسخ ها
چرا پرستار نماها نوزادان را در بیمارستانها میدزدند.؟ ایا بهتر نیست این پرستارنماها خیلی مودبانه نوزادان رابه قیمت خیلی عادلانه از والدین نوزادان خریداری کنند.؟
هنوز نفهمیدی ما مثل گربه دروغگوییم
اینهمه جوان بیکار داریم، بعد میگه یه پرستار باید مراقب یه اتوبوس نوزاد باشه، حتما بودجه نیست، نمیشه که از فیش حقوقی برخی ها کم کرد
شانجانی حالت خوبه؟....اینا بچه رو مفتکی دزدیدن چرا برن معامله کنن...
خود پرستاران و ماماها دست دارند چون گواهی ولادت برای گرفتن شناسنامه صادر میکنند.
آقای محمد شریفی نشسته قصه تعریف کنه .انگار از ایشون پرسیدن چندتا پرستار تو بیمارستان کار میکنن .سوال این بود که اون فرد چطور با لباس پرستاری وارد بخش شده .پس نگهبان مسئول بخش کجا بودن که این فرد را نشناختن
سکوت من از فریاد بدتر است ... آدم دیگه حرفش نمیاد..
وقتی پنجاه وهفت تخت وسه پرستار درشیفت داریم چه توقعی دارن هر بخش نوزادان باید توورودی نگهبان داشته باشه،
وقتی نظارت درست و دقیق و کارشناسانه در هیچ زمینه ایی وجود ندارد از این اتفاقات زیاد میفته در همه جا و در هر شغلی متاسفم
انچنان رونق اقتصادی کنم که بیکاری وفقرریش کت بشن البته برای حدود۲۰ملیون افغانی مفت خوراویزون ۲۰۰سال بودجه هزینه بش وبچه دزدی کنن وایران نابودبش وملت به جون هم بیفتن
قوانین جزایی در کشور ما مهربانانه است و خلافکاران دغدغه مهمی ندارند ولازم است مجلس در این خصوص بعنوان مثال قوانین راهنمایی و رانندگی ایران را با استرالیا مقایسه و اصلاح کنند.