حناچی: شورایاریها به مشاوران املاک تبدیل نشوند
شهردار تهران با اشاره به انتخابات شورایاریها به عنوان آخرین لایه مدیریت محلی گفت: تلاش کنیم تا افراد باکیفیت، متدین و متخصص نامزد شوند زیرا اگر این حساسیت وجود نداشته باشد ممکن است شورایاریها تبدیل به مشاوران املاک شوند.
ایرنا: پیروز حناچی، شهردار تهران در همایش فصلی مدیران شهرداری که با حضور رئیس شورای اسلامی شهر و حجت الاسلام ابوترابی در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، تصریح کرد: البته، مشاوران املاک هیچ مشکلی ندارند بلکه صرفاً متناسب با مدیریت شهری نیستند.
وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه روزی بتوانیم درآمدهای محلی را برای خود آن محلات هزینه کنیم عنوان کرد: فاصله زیادی با آن نقطه داریم اما کشورهای پیشرفته در این حوزه فعالیت زیادی دارند، کسانی را میشناسم که با همین نگاه، تلاش میکنند تا بیشتر خریدهایشان را از منطقه خود انجام دهند.
به دنبال پروژههای نامتعادل نیستیم
حناچی در ادامه با بیان اینکه در تصمیم گیری ها باید منافع شهروندان را در نظر بگیریم خاطرنشان کرد: اگر مدیریت شهر را مجموعهای از ٣ دایره سرمایهگذاران، سیاستگذاران و شهروندان فرض کنیم و موقع تصمیمگیری درباره پروژهها فقط دو دایره اول را در نظر بگیریم، با پروژههای نامتعادل و نامتعارف مواجه میشویم؛ پروژههایی از قبیل ساختمان یا مال بزرگ که پارکینگ ندارد.
وی تصریح کرد: ما دنبال پروژههای نامتعادل نیستیم؛ ما از نسل جدیدی از پروژههای عمرانی دفاع میکنیم که چندان وابسته به بودجه عمومی نباشند؛ این تفاوت دوره جدید با گذشته خواهد بود که امیدوارم همکارانم با خلاقیت خود راه را برای آن باز کنند.
شهردار تهران یادآور شد: خدمات همکارانم در میادین میوهوترهبار توسط دولت تحسین شده است و باید تلاش کنیم تا به همین شکل بار را از روی دوش مردم برداریم.
وی تکمیل پروژهها را در دستور کار و در حال پیگیری خواند و عنوان کرد: تعداد زیادی از پروژهها نیز افتتاح شدهاند و زمانبندی ما برای تکمیل پروژهها تعقیب میشود؛ درست است که از نظر بودجه شرایط سختی داریم اما با این حال کار را پیش میبریم، همچنان که تعدادی از پروژههای بزرگ را به سرانجام رساندهایم.
گیشا؛ پروژه متفاوت تهران
حناچی با اشاره به آغاز عملیات جمع آوری «پل گیشا» از تمام کسانی که در این امر دخیل هستند درخواست کرد برای آنکه این پروژه به بهترین شکل به سرانجام برسد کمک کنند چراکه این مورد از پروژههای متفاوت تهران است.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان محسن هاشمی گفت: ما نیز به مزاح گفتیم بالاخره پروژههایی که بهزور افتتاح شوند، طبیعی است که مثل آن قطار کُند به همان نقطه برسند، پل چمران آماده افتتاح است اما واقعیت این است که وقتی کار شهرداری به دستگاههای دیگر گیر میکند، بقیه هم تلاش میکنند تمام مشکلاتشان را با شهرداری حل کنند.
وی یادآور شد: قصد داشتیم این پروژه تا عید فطر افتتاح شود اما همکاران گفتند میتوانیم پروژه دیگری را نیز در نزدیکی آن و بهصورت همزمان افتتاح کنیم؛ به زودی خبر خوب بهرهبرداری از این پروژه را به مردم میدهیم.
حناچی همچنین با اشاره به افتتاح یکی از خطوط مترو با حضور رئیسجمهوری، بازدید معاوناول رئیسجمهوری از کارخانه واگنسازی تهران و به طور کلی بازدید دو مسئول ارشد اجرایی کشور از این کارخانه طی دو ماه برای حل مشکل حملونقل عمومی کشور، تصریح کرد: این پیامی بود که ما در شهرداری تهران مخابره کردیم؛ حملونقل عمومی یک موضوع حاکمیتی است زیرا به ترافیک و آلودگی تهران، پایتخت ایران وابسته است و همه باید برای حل مشکلات آن تلاش کنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه این تلاش از طرف دولت نیز در حال انجام است، تاکید کرد: دو مورد از پروژههای خط اعتباری چین حذف و پروژه تأمین واگنهای تهران جایگزین آنها شدهاند؛ از این اعتبار برای تأمین کسری واگنها استفاده خواهیم کرد.
شهردار تهران در ادامه افزود: ما جزو دستگاههایی هستیم که بیشترین ارتباط را با مردم داریم؛ اگر آنچه از فعالیت ما در ذهن مردم نقش میبندد مثبت باشد، طبعاً بازخوردها نیز مثبت خواهد بود؛ البته مردم در بعضی حوزهها راضی هستند و در بعضی حوزهها نیز این رضایت وجود ندارد.
نواحی؛ نوک پیکان ارتباط با مردم
حناچی خاطرنشان کرد: شهرداریهای نواحی باید بدانند که نوک پیکان این ارتباط هستند، پس باید بهترین خدمات را در نواحی ارائه دهیم.
وی ادامه داد: شهرداران نواحی باید گزارشهای نواحی را کاملاً جدی بگیرند؛ اگر شهرداران گزارشها را جدی نگیرند، ما آنها را جدی خواهیم گرفت.
منتقد اداره شهر با ساخت و ساز هستم
شهردار تهران به برنامههای آتی این سازمان نیز اشاره و عنوان کرد: در شرایط خاص اقتصادی هستیم، من همیشه یکی از منتقدین نحوه اداره امور شهر از طریق ساختوساز بودم اما نمیتوانیم انکار کنیم که هنوز هم در بودجه، تا ٧٠ درصد به ساختوساز وابستهایم.
به گفته وی در شرایط رکود اقتصادی ممکن است درآمدهای شهر کاهش پیدا کند و این تعریف منابع پایدار است که ما را از بنبست نجات میدهد، پروژههایی که در این دوره تعریف میشوند، نباید به طور مستقیم وابستگی چندانی به بودجه عمومی داشته باشند.
حناچی همچنین گفت: تاکنون برای زیرساختهای مربوط به هوشمندسازی شهر تهران زحمات زیادی کشیده شده، به زودی برنامههایمان برای هوشمندسازی پایتخت را به شورا ارائه خواهیم کرد که میتواند در شهر تحول کیفی به وجود آورد.
فرآیند صدور پروانه طولانی است
وی متوسط زمان صدور پروانهها را طولانی خواند و افزود: در شورای معاونان جزئیات موضوع را مرور کردهایم اما این پروسه طولانی است، از شهرداران مناطق، فاوا و حوزه معاونت مالی میخواهم تا برای کوتاهتر شدن این پروسه تمام تلاش خود را به کار بندند.
شهردار تهران اضافه کرد: در واقع دفاتر خدمات شهری باید این کار را انجام میدادند، اما این اتفاق نیافتاده است؛ ما به حدود ۱۴۰ دفتر خدمات شهری در تهران مجوز فعالیت دادهایم اما تنها در ١٠ دفتر کار انجام میشود که این تعداد نیز فقط مربوط به ٢ منطقه از شهر هستند؛ این مشکل به هیچ وجه پذیرفتنی نیست و قطعاً فسادآور است. وی تاکید کرد: اصلاح این مسیر را مصرانه از همکاران ستادی و منطقهای انتظار دارم.
حناچی یادآور شد: علیرغم صراحتی که لازمه این همایش است باید بگویم آرامشی که در این شرایط سخت در شهرداری تهران حاکم است، ثمره تلاش تمام همکاران من است؛ از مقیاس ستاد تا نواحی و محلات.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی مدیریت شهری افزایش کیفیت زندگی در شهر است اظهارداشت: پروژهها نیز باید متناسب با همین مبنا تعریف شوند؛ هر جا که مردم بیشتر حضور دارند، نقطه هدف ما است یا برعکس؛ هدف شهرداران مناطق در وهله نخست باید رسیدگی به اماکنی باشد که مردم بیشتر در آنها حضور دارند.
شهردار تهران گفت: ما در شهرداری وظیفهای برای کاهش فاصله شمال و جنوب و دامن نزدن به فاصله طبقاتی نداریم، اما تأثیرات اقداماتمان میتواند به این پدیده دامن بزند؛ باید دقت کنیم تا در این زمینه با تعادل مؤثر عمل کنیم.
وی به نقش زنان در مدیریت شهر پرداخت و عنوان کرد: ٨ درصد از مدیران ما در شهرداری تهران را بانوان تشکیل میدهند که باید تلاش کنیم تا این میزان بیشتر شود، نه به این دلیل که صرفاً آمار آن افزایش یابد بلکه میتوانیم از ظرفیتهای بانوان متخصص بسیار بیشتر از این استفاده کنیم تا شرایط انتصاب و خدمت برای این عزیزان به طور وسیعتر فراهم شود.
حناچی یادآورشد: به عنوان فردی با تجربیات مدیریت ملی و محلی میگویم با اینکه بانوان وظایف زیادی در حفظ نظم زندگی دارند، در فضای کار نیز تعهد بیشتری برای اثبات ظرفیتهایشان دارند.
وی همچنین با بیان اینکه عمدهای از همکاران ما بانوانی هستند که بخشی از لایه مدیریتی شهرداری را تشکیل میدهند خواست تا از دفعه بعد بخشی از ردیف جلوی مراسم باید به بانوان اختصاص داده شود چراکه ارزش مدیریتی آنها کمتر از مردان نیست.
شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه امسال روزهای اضطراری و آلوده کاهش پیدا کردهاند که اینها علائم خوبیاند اما کافی نیستند اظهارداشت: باید تلاش کنیم تا طرح عظیم آلودگی هوا به تأثیرگذاری نهایی نزدیک شود، در حال حاضر بیش از ٢ میلیون سفر روزانه در مترو داریم و در این در حالی است که برنامه طرح جامع حملونقل بر مبنای ۶.۵ میلیون سفر روزانه در مترو تعریف شده است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: نقطه بحرانی ما در این موضوع تأمین واگن است که با تمام وجود برای غلبه بر آن تلاش میکنیم.
وی همچنین به کمپین سهشنبههای بدون خودرو نیز اشاره کرد و گفت: انتظار دارم تمام شهرداران و مدیران، خود را نه با دوچرخه بلکه با وسایل حملونقل عمومی به سر کار برسانند؛ این یک حرکت نمادین است تا مردم به همراهی با آن تشویق شوند.
حناچی افزود: به عنوان مدیران شهری باید به این امر اهتمام داشته باشید وگرنه مردم اولویتها و دغدغههای ما را باور نمیکنند.
وی با تقدیر از زحمات کارکنان شهرداری در ماه رمضان اظهارداشت: ماه رمضان در تهران شبهای بانشاطی را پشت سر گذاشتیم که با آن ایام عزیز نیز متناسب بود، امسال تلاش شد تا یک نشاط معنوی در شهر وجود داشته باشد.
شهردار تهران در پایان سخنانش به کتاب «هنر رزم» اثر سونتزو که در این همایش به تمام حضار از طرف شهرداری هدیه داده شد، اشاره و عنوان کرد: این کتاب، هر چند کهن اما به نکات مؤثری میپردازد و مطمئنم که خواندنش در بهبود مدیریت مؤثر خواهد بود، مطالعه این کتاب برای تمام شرکتهای ژاپنی اجباری و در اکثر کشورهای آسیایی بخشی از امتحان ورودی داوطلبان است.
نظر کاربران
برو بابا فقط شعار
شورای شهری که قانونی است الان ببینید چکار میکنند
چقدر بفکر مردم هستند
چه. خدمت و کاری برای مرم انجام دادند
ببینید چقدر از عناصر پلید در 22 استان کشور تخلفات متعدد داشتند که در دادگاهها در حال رسیدگی است
حالا این شورا یا آها میخواهند به کی نفع برسانند؟
اختلاس شده پلاس بفکر نسل بعدی لااقل باشید ؟