نان چند نرخی شد!
نه تنها عرضه نان سفارشی به اجبار از سوی برخی واحدهای نانوایی صورت میگیرد، بلکه در مناطق مختلف شهر برخی نانواییها بهویژه در رسته سنگک، قیمتهای متفاوتی برای این محصول اعلام میکنند.
خبرگزاری ایسنا: نه تنها عرضه نان سفارشی به اجبار از سوی برخی واحدهای نانوایی صورت میگیرد، بلکه در مناطق مختلف شهر برخی نانواییها بهویژه در رسته سنگک، قیمتهای متفاوتی برای این محصول اعلام میکنند.
انگار قصه نان تمامی ندارد. در ماههای گذشته بارها اعلام شد که از کیفیت نان کاسته شده است و در کنار آن نانهای سفارشی بیش از نان معمولی، در برخی از واحدهای صنفی نانوایی عرضه میشود.
عرضه نان سفارشی بهخودیخود بد نیست اما زمانی که نان معمولی آنچنان از سوی واحدهای صنفی عرضه نمیشود و کیفیت پخت نان معمولی هم قابل قبول نیست، عرضه نان سفارشی آنهم در برخی موارد به اجبار، اتفاق خوبی نیست.
در چند سال اخیر همین نان سفارشی به محل درآمد بیشتری برای واحدهای نانوایی بدل و عاملی شده تا در کنار نانهای کنجدی، نان سبزیجات و سبوس دار به واحدهای نانوایی و فهرست مصرف افزوده شود که البته این تنها راه افزایش درآمد در نانواییها به خصوص نانواییهای آزادپز نیست، زیرا یکی دیگر از راههای افزایش درآمد بهویژه در چند ماه اخیر، تغییر اندازه نان است که این اتفاق در نانهای سنگک و بربری بیشتر دیده میشود.
بررسیهای میدانی نشان از آن دارد که در چند وقت اخیر موقعیت جغرافیایی محل قرارگیری نانوایی در قیمتگذاری نانهای آزادپز هم تأثیرگذار است. بهطور مثال نان سنگک ساده آزادپز در خیابان پیروزی تهران ۱,۵۰۰ تومان عرضه میشود و قیمت نان یک رو کنجد ۲,۰۰۰ تومان و نان دورو کنجد ۳,۰۰۰ تومان است که همین نان در منطقه جردن به ترتیب به قیمت ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ و ۵,۰۰۰ تومان عرضه میشود.
با این تفاسیر به نظر میرسد این تفاوت قیمت در سطح شهر عاملی میشود که گرانی به قیمت نان وارد شود و نیاز به نظارت و بازرسی دقیق واحدهای بازرسی اصناف احساس میشود.
در این زمینه یک نانوا در خیابان ظفر مدعی است که افزایش قیمت نان به دلیل عدم دسترسی راحت به آرد، کنجد و سبوس است و در چند وقت اخیر آرد آزادپزی بهسختی تأمین میشود.
حال با تمام این تفاسیر جای سوال است که چرا نظارت بر واحدهای نانوایی آنگونه نیست که واحدهای صنفی با روشهای مختلف، به افزایش قیمت روی نیاورند؟
در این رابطه بیژن مقدم - رئیس اتحادیه نانوایان سنتی - به ایسنا گفت: دولت در انتهای دهه ۸۰ به این نتیجه رسید که باید در کنار واحدهای یارانهبگیر نانوایی، واحدهای آزادپز فعال باشند، از این رو واحدهای آزادپز به تعداد مشخص در کشور فعال شدند که آرد آنها به صورت آزاد تأمین میشود.
وی ادامه داد: این واحدها به صورتی در سطح شهر قرار گرفتهاند که واحدهای یارانهبگیر در محدوده آنها قرار دارند و از نظر اقتصاد خانوار، هزینهکرد خرید نان را پوشش میدهند.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی اظهار کرد: دولت قیمت سقف و کف و قیمت دستوری برای نان واحدهای آزادپز در نظر نگرفته و واحدها با توجه به هزینه تمام شده و موقعیت جغرافیایی، نرخی برای محصولات خود در نظر میگیرند.
مقدم خاطرنشان کرد: تفاوت قیمت نانهای سفارشی در محلههای مختلف یک شهر، به دلیل تفاوت هزینه تمام شده واحد صنفی، هزینه اجاره و موقعیت ملکی واحد است.
این اظهارات در حالی است که همین بیضابطه بودن و در نتیجه تفاوت قیمتها، راه را برای سودجویی برخی نانواییها و گرانفروشی آنها باز میکند.
در این زمینه بهتر است اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه حتی در نانواییهای آزادپز با توجه به تمام عوامل دخیل در قیمت تمام شده از جمله موقعیت جغرافیایی واحد صنفی، نرخ نهایی فروش انواع نان را تعیین و ابلاغ کنند تا برخی واحدهای صنفی به بهانه "آزادپز بودن" نان را به هر قیمت دلخواه، عرضه نکنند.
نظر کاربران
چرا دولت اصلاحطلب نظارت چندانی بر نانوایی ها ندارد ؟!؟!؟!؟؟!؟؟؟؟!؟؟؟
پاسخ ها
کجا نظارت دارد بفرمایید
بعضی از واحدهای یارانه ای آرد خود را به آزاد پز ها می فروشند.
این هم از مدیریت مسئولان
خاک ت
و سرتون فقط رو قیمت نان حساس شدید
فارسی و ساده عرض کنم دولت اقدام به حذف یارانه نان و سایر مایحتاج ضروری مردم کرده و دست کسبه را باز گذاشته تا بهر قیمتی مایحتاج ضروری مردم را بفروشند عملا"کسبه با چراغ سبز دولت مبادرت به افزایش قیمت ها کرده اند
داداش خوب نان وایی ها حق دارند چند نرخی کنند
من خودم شاهد بودم مامور تعزیرات داخل مغازه آمد و سیگار مونتانا را قیمت کرد ۶۰۰۰ هزار تومان مامور گفت روی سیگار قیمت دارد ۳۰۰۰ تومان تاریخ تولید برج دو نود و هشت
مغازه دار گفتن ما اینها را آزاد میخریم
مامور اصلا نگفت خوب چرا آزاد می خری و از شرکت مونتانا خرید نمیکنی و بعد مامور رفت.
واقعا این است نظارت
این است مدیریت قیمت ها
کسانی را مامور تعزیرات کرده اند که اصلا دوره ندیده اند
فقط آدرس چند مغازه را یادداشت میکنند و تحویل مدیر خود میدهند این است عمل کرد تعزیراتی
وقتی مملکت هر کی به هر کی شد بیشتر از این نباید انتظار داشت
بحث نان فاجعه است ....در همه شهرها خصوصا تهران که نان ها کوچک و قیمتها نجومی ست در شهرستان وزن نان نصف شده و هیچکس پاسخگو نیست ...تنها حوزه ای که دولت وارد گرانی آن نشده اما نانوایی وارد عمل شده آنهم با شدت
بله دیگه خرج ۲۰ملیون افغانی بدین بایدکم بیارین بودجه همونکه عراقچی گفته ۳۰۰هزارمیلیاردتومان خرج۳ملیون افغانی و۲ملیون شغل میش۲۰سال بودجه مملکت والبته ضربدر۶کنیدتعدادواقعیش
برمی گرده به بی لیاقتی دولت ومسئولان نظارتی اش!؟
...
همه گرانی ها به خاطر فروپاشی ریاله دنبال دلیل دیگه ای نباشید وقتی خودرو ساخت کارخانه دولتی 3 برابر میشه انتظار نداشته باشید بخشهای خصوصی افزایش قیمت نداشته باشن
دولت اصلاح طلب بر چه چیزی نظارت دارد که بر نانوایی ها نظارت داشته باشد.
وقتی ارد گرون بشه گاز بیمه کارگر دستمزد زیاد بشه نانوا مجبور میشه دولت حمایت نمیکنه
۶ سال هست قیمت نان افزایش یافته است مایه خمیر ۲۰ کیلو صدهزار تومان بود امروز شده ۷۰۰ هزار تومان دستمزد کارگران نانوایی چهل هزار تومان الان شاطر روز ی صدوبست هزار تومان وپول کار برای هر نانوایی صد هزار تومان امروز ۸۰۰ هزار تومان وبرق آب بیعه مالیات وصد
درص افزایش یافت است شما هزار تومان بربری یا سنگک می
خری می گیرند کران دولت هزنیه های نانوایی بیار پایین اکر نانوایان کران فروش کرم بایت برخردبش
خدا وکیلی یه کمی به نانوایی ها بچسبید ببیند چه دست مردم میدن بازرسی که ول کرده
ازسال۹۲تا الان نانوایی های به اصطلاح دولتی پز که البته من نانوا این کلمه دولتی,پز را قبول ندارم
افزایش قیمت نان نداشته اند ودرکنار ان تمام هزینه های نانوایی چندین برابر شده است
بعنوان مثال سال۹۲که هزینه گاز یک واحدنانوایی۱۰۰هزار بوده الان به مرز یک میلیون در هر دوره رسیده است واین درحالی است که نرخ نان ثابت مانده!!
مایه خمیر_کنجد_بهبوددهنده ارد_مزدکارگر_هزینه تعمیرونگهداری _اب_برق...افزایش چندبرابری داشته است
واین ظلم بزرگی درحق نانوایان است
ونانوا چاره ای ندارد یا باید وزن خمیر را کم کند یا خودسرانه نان را گران کند
واویلا بدبخت شدیم رفت
واویلا بدبخت شدیم رفت
چند نرخی نان و سایرر اقلام ..... علی برکه الله