دستورالعمل جدید مالیاتی برای خریداران سکه
رییس سازمان امور مالیاتی در دستورالعملی مبنای محاسبه مالیات سکه برای خریداران بیش از ۲۰۰ سکه و همچنین اشخاص حقوقی را تعیین کرد.
خبرگزاری ایرنا: رییس سازمان امور مالیاتی در دستورالعملی مبنای محاسبه مالیات سکه برای خریداران بیش از ۲۰۰ سکه و همچنین اشخاص حقوقی را تعیین کرد.
این دستورالعمل با هدف ایجاد وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد دریافتکنندگان سکه از بانک مرکزی دستورالعمل جدیدی صادر شده است.
بر اساس این دستورالعمل، چنانچه اشخاص نسبت به مالیات تعیین شده معترض باشند، میتوانند نسبت به طرح ادعای خود در مراجع دادرسی مالیاتی اقدام و درخواست رسیدگی مجدد کنند.
براساس این دستورالعمل، اشخاص حقیقی برای درآمدهای حاصل از واگذاری سکههای مزبور مشمول مالیات بر درآمد بوده و مکلف به انجام تکالیف قانونی از جمله تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر هستند.
تکلیف خریداران کمتر از ۲۰۰ سکه
چنانچه هر یک از اشخاص حقیقی که کمتر از ۲۰۰ سکه دریافت کرده و مشمول دستورالعمل مالیات مقطوع سکه بوده، اما مایل به استفاده از تسهیلات دستورالعمل موردنظر نباشد میتوانند در اجرای مقررات ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم کنند و پرونده آنها بر اساس مفاد این دستورالعمل مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.
همه اشخاص حقوقی خریدار سکه فارغ از تعداد سکههای خریداری شده مشمول مفاد این دستورالعمل هستند و مکلفند رویداد مالی مربوط به خرید و فروش سکه را نیز در اظهارنامه مالیاتی خود اعمال کنند.
ارسال اطلاعات بانکی همه خریداران سکه به سازمان امور مالیاتی
همه اطلاعات مربوط به خرید و فروش سکه توسط مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات در سامانههای مربوطه بارگذاری شده تا آثار مالیاتی فعالیت مزبور در هنگام رسیدگی به پروندههای مالیاتی اشخاص حقوقی موصوف مورد بررسی قرار گرفته و مطابق مقررات ذیربط و مفاد این دستورالعمل اقدام شود.
همچنین کلیه اطلاعات مربوط به اشخاص حقیقی که مبادرت به خرید سکه کردهاند، با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات و از سوی معاونت مالیاتهای مستقیم، جهت رسیدگی به اداره کل امور مالیاتی مربوطه ارسال میشود.
اطلاعات مربوط به تراکنشهای بانکی مربوط به اشخاص موضوع این دستورالعمل، از طریق دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی به ادارات امور مالیاتی ذیربط ارسال میشود.
رسیدگی مالیاتی در مورد اشخاص دارای پرونده
چنانچه مودی اقدام به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ابراز خرید و یا اعلام موجودی سکه حسب مورد در موعد مقرر نکرده باشد، اداره امور مالیاتی مربوطه، اظهارنامه مالیاتی مودی را با اطلاعات دریافتی تطبیق داده و ضمن رسیدگی و اظهارنظر در خصوص میزان فروش و همچنین موجودی پایان دوره سکه وفق مقررات مربوط و این دستورالعمل نسبت به تشخیص مالیات اقدام کند.
در مواردی که مودی از تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر خودداری کرده و اسناد و مدارک مثبته مبنی بر فروش و یا عدم واگذاری سکه خریداری شده از بانک مرکزی جمهوری اسلامی را ارائه نکنند، در این صورت چنانچه اسناد و مدارک مثبتهای مبنی بر احراز قیمت فروش سکه ارائه یا واصل نشود با رعایت مقررات، تفاوت مبلغ خرید از بانک مرکزی با بهای روز سکه در تاریخ تحویل از سیستم بانکی مبنای محاسبه مالیات قرار میگیرد.
رسیدگی به وضعیت خریداران فاقد پرونده مالیاتی
ادارات کل مالیاتی باید در مواردی که مودی (اشخاص حقیقی) فاقد پرونده مالیاتی در ارتباط با خرید و فروش سکه (از جمله طلافروشی و صرافی) باشد ابتدا نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی برای مودی اقدام کرده و سپس نسبت به صدور احکام جهت رسیدگی به کلیه منابع مالیاتهای مستقیم مودیان مزبور اعم از مشاغل، حقوق و تکلیفی حسب مورد اقدام کنند.
کارگروههای رسیدگی منتخب باید پس از دعوت از مودی و درخواست ارائه اسناد و مدارک مربوط حسب مورد، طبق دفاتر و حسب مورد اسناد و مدارک ارائه شده توسط مودی و یا به دست آمده (از جمله تراکنشهای بانکی) و اطلاعات مأخوذه از پایگاههای سازمان اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی طبق بند ۲-۱ این دستورالعمل اقدام کنند.
مودیان مالیاتی موضوع این دستورالعمل باید جهت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق به سازمان عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی www.tax.gov.ir مراجعه کنند.
اداره امور مالیاتی صلاحیت دار جهت حسابرسی مالیاتی اشخاص حقوقی موضوع این دستورالعمل اداره امور مالیاتی رسیدگی کننده به پرونده مالیات عملکرد اشخاص مذکور و برای اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی مشاغل در ارتباط با خرید و فروش سکه اداره امور مالیاتی مربوط به محل استقرار بانک عامل تحویل دهنده سکه به اشخاص موصوف تعیین میشود.
رسیدگی به اعتراض خریداران سکه در دادرسی مالیاتی
چنانچه اشخاص این موضوع این دستورالعمل نسبت به مالیات تعیین شده معترض باشند، میتوانند نسبت به طرح ادعای خود در مراجع دادرسی مالیاتی اقدام و درخواست رسیدگی مجدد کنند.
چنانچه تمام یا بخشی از تراکنشهای بانکی، ارتباطی با فعالیت خرید و فروش سکه نداشته باشد مطابق دستورالعمل رسیدگی به تراکنشهای مشکوک بانکی واصله صادره توسط سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به موضوع اقدام شود.
فروش سکه طلا که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضرب شده در مرحله عرضه توسط بانک مرکزی مشمول مالیات بر ارزش افزوده بوده و بنابراین بعد از اولین فروش توسط بانک مزبور تا اعلام بعدی مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده نخواهد بود.
ادارات کل امور مالیاتی باید اطلاعات واصله مربوط به خرید سکه، تراکنشهای بانکی و سایر اطلاعات به دست آمده مربوط به موضوع این دستورالعمل را پس از انقضای آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه در اولویت رسیدگی قرار دهند.
نظر کاربران
ما که نفهمیدیم چی گفت
مردم به دزدا باج نمیدن
پاسخ ها
از مسئولین محترم خواهش میکنم عاقلانه تصمیم گیری کنند بانگ فروخته اگر مالیات گفته نشده برای هر سکه مشخص شود بتعدادخرید بگیرنند قطعی پرداخت شود چه بکی یا تعداد زیاد سکه را قاب نمی کنند معلوم دز زمانهای مختلف بفروش میره
مالیات==بهترین امکانات برای ملت
آقای پارسا. شما لطف کنین بیان کنین که این مالیات طبق چه اصلی می خواهد از مردم اخذ شود؟ بر اساس اصل عایدی بر سرمایه؟ که این اصل هنوز به تصویب نرسیده. یا بر اساس اصل عایدی بر درآمد؟ که تعداد سکه های مردم هنوز تغییر نکرده و سکه ها هنوز نزاییده اند. اگر هم بر اساس معامله و سود انجام شده مالیات می گیرین که باید درخواست از فروشندگان سکه بکنین نه خریداران سکه که آن فروشندگان اظهارنامه مالیاتی پر کنند. که شامل همه فروشندگان سکه و ارز و مسکن و ... می شود
این دستور العمل که ناقض اون بخش نامه اول و خود دستوالعمل هم مخالف نص صریح قانون و عرف جامعه و شرع است. شما خریدار را با فروشنده یکسان در نظر گرفته اید و حکم خریدار رو همچون حکم فروشنده فرض کرده اید. و برای اثبات اینکه خریدار فروشنده نیست بار گزاف مالی و زمانی و مشکلات سلامتی فرد را بر دوشش نهاده اید. در صورتیکه در بیع اسلامی نمی بایستی فروشنده را خریدار فرض کرد. و این موضوع قابل پرسش از مراجع تقلید است.
چرا. دولت بی تدبیر اصلاحطلب با پیش فروش سکه در بسته های مختلف بصورت نامحدود باعث کاهش ذخایر سکه بانک مرکزی و گرانی شدید سکه شد!؟؟؟!!؟؟؟؟؟!؟؟!!؟؟؟؟؟؟!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!؟؟؟؟
چرا مردم سردرگم می کنید.دو کلمه حرف درست حسابی بزنید،
این دستور العمل که ناقض اون بخش نامه اول و خود دستوالعمل هم مخالف نص صریح قانون و عرف جامعه و شرع است. شما خریدار را با فروشنده یکسان در نظر گرفته اید و حکم خریدار رو همچون حکم فروشنده فرض کرده اید. و برای اثبات اینکه خریدار فروشنده نیست بار گزاف مالی و زمانی و مشکلات سلامتی فرد را بر دوشش نهاده اید. در صورتیکه در بیع اسلامی نمی بایستی فروشنده را خریدار فرض کرد. و این موضوع قابل پرسش از مراجع تقلید است.
بجای اینکه بیاین اینجا این خزعبلات رو بخونین و نظر بدین
اگه میخواین حقتون رو بگیرین
پاشین یه دادخواست بزنین دیوان عدالت
که گویا تا الان شکایتی نشده!!!!!
پس هرچی بگیرن ازتون،نصف حقتونه
من 20 تا خریدم
خانومم 20 تا
پسرم 20 تا
دخترم 20
جمعا 80 تا
بدون دادنه مالیات
شما هم برید دنبال حقتون