WHO: دسترسی به پزشک در ایران بدتر از سوریه!
طبق برآورد آمارهای سازمان جهانی بهداشت از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ شاخص سرانه تعداد پزشک در ایران نسبت به استاندارد جهانی بسیار کمتر است؛ تعداد سرانه پزشک در ایران حتی از کشورهای کمتر توسعهیافته و جنگزده سوریه و فلسطین هم کمتر است.
تسنیم نوشت: طبق برآورد آمارهای سازمان جهانی بهداشت از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ شاخص سرانه تعداد پزشک در ایران نسبت به استاندارد جهانی بسیار کمتر است؛ تعداد سرانه پزشک در ایران حتی از کشورهای کمتر توسعهیافته و جنگزده سوریه و فلسطین هم کمتر است.
یکی از شاخصهای مهم سلامتی افراد جامعه، میزان دسترسی بهموقع و تعداد پزشک کافی در جامعه است.
بهدنبال انتشار گزارش سازمان جهانی بهداشت درباره سرانه تعداد پزشک، واکنشهای مختلفی را از سوی مردم و کارشناسان شاهد بودهایم؛ طبق این گزارش، سرانه تعداد پزشک در ایران نسبت به میزان استاندارد جهانی بسیار کم است تا جایی که کشورهای جنگزده فلسطین و سوریه وضعیت بهتری در زمینه سرانه تعداد پزشک نسبت به ایران دارند!
یکی از آخرین اقدامات مردمی تشکیل کمپین در مخالفت با سرانه کم تعداد پزشک در کشور است؛ هدف این کمپین، شکستن انحصار پزشکان و افزایش ظرفیت تعداد پزشکان در کشور است؛ در همین راستا گفتگویی با حسینعلی حاجیدلیگانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره سرانه کم تعداد پزشک در کشور انجام شده است.
مردم دسترسی راحت به پزشک متخصص ندارند
حاجیدلیگانی درباره تعداد سرانه پزشک گفت: تعداد سرانه پزشک بهویژه پزشکان متخصص در کشور کم است.
وی افزود: درباره پزشکان متخصص چند مسئله مهم داریم؛ یکی این است که مردم دسترسی راحت ندارند یعنی شما مثلاً در ایام تعطیلات عید از روز ۲۸ اسفند تا حدود بیستم فروردین هیچ کجا دسترسی به پزشک متخصص نمیتوانید داشته باشید؛ من خودم موردی بود چند تا شهر رفتم، مرکز استان رفتم اما دسترسی پیدا نکردم و نتوانستم یک پزشک متخصص ببینم؛ نکته بعدی روزهای جمعه، روزهای پنجشنبه و روزهای تعطیل معمولاً دسترسی به پزشک متخصص وجود ندارد.
نماینده مردم شاهینشهر، میمه و برخوار درباره رویکرد وزارت بهداشت گفت: البته ممکن است که وزارت بهداشت بگوید "آقا، در بیمارستانها پزشک متخصص هست"؛ بله پزشک متخصص هست اما کم است؛ در بیمارستان هم پزشک متخصص برای بیمارانی است که مثلاً بستری هستند، ممکن است یک ساعتی پزشکی بیاید سری بزند و برود اما دسترسی کاملی نیست.
وزیر اقتصاد باید انحصارها را بشکند
حاجیدلیگانی درباره علت دسترسی کم به پزشکان متخصص گفت: علت این مشکل، انحصار است؛ طبق قانون وزیر اقتصاد مسئول است و باید این انحصارها را بشکند؛ برابر قانون نباید انحصار وجود داشته باشد؛ پذیرش پزشک عمومی ممکن است برای کشور هزینه داشته باشد اما در مورد تربیت پزشکان متخصص، این امر هزینهبر نیست چرا که پزشکان دوره طرح خود را در بیمارستان میگذرانند و تخصص خود را دریافت میکنند.
مردم توان مالی برای مراجعه به پزشک متخصص ندارند
وی افزود: نمیدانم چرا این انحصار برداشته نمیشود و شاهدیم که مرتب فقط تعرفههای پزشکی اضافه میشود؛ در این میان فقط مردم بیچاره ضرر میکنند؛ افرادی که ضعیف هستند بهخاطر تعرفههای بالایی که پزشکان متخصص میگیرند امکان درمان ندارند؛ خب، چرا انحصار وجود دارد؟ آن وقت افراد بیچاره واقعاً مرگ را جلوی چشم خودشان میبینند اما توان مالی برای مراجعه به پزشک متخصص یا کارهای تشخیصی ندارند.
حاجیدلیگانی خاطرنشان کرد: هر جایی که انحصار داریم، دچار مشکل هستیم؛ در بحث متخصصین پزشکی دچار انحصار هستیم و خدمات به مردم نمیرسد؛ وزیر بهداشت و درمان روز قیامت هم که شده باید پاسخگوی این مرگومیرهایی که بهجهت این انحصار، دسترسی به پزشک ندارند، باشد.
شاخص سرانه تعداد پزشک در بسیاری از کشورهای پیشروی حوزه سلامت عموماً بین ۳۰ تا ۴۰ پزشک بهازای هر ۱۰۰۰۰ است در حالی که سرانه تعداد پزشک در ایران ۱۱ نفر بهازای هر ۱۰۰۰۰ نفر است!
طبق برآورد آمارهای سازمان جهانی بهداشت از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ شاخص سرانه تعداد پزشک در ایران نسبت به استاندارد جهانی بسیار کمتر است؛ تعداد سرانه پزشک در ایران حتی از کشورهای کمترتوسعهیافته و جنگزده سوریه و فلسطین هم کمتر است.
نظر کاربران
کاملا درسته مخصوصا روزهای پنج شنبه و جمعه وایام تعطیلات عید متخصص خیلی کم هست
پاسخ ها
پزشک عالی رتبه قلب ایران در لندن هته ای ۳۰ تا عمل جراحی میکرد . هنوز عنوان ارشد را نگرفته بود . و حقوقش از جراح قلب ایران که ماهی ۲ تا یا ۳ تا عمل می کنند کمتر بود . این نشون می دهد در ایران زیاد منت پزشکان را میکشند و با کمترین کار بیشترین دستمزد را می گیرند . در صورتیکه وقتی مهاجرت میکنند در کشورهای دیگر ۱۰ ها برابر ایران کار میکنند و همین دستمزد یا کمتر را می گیرند .
تا وقتی پزشک به جایگاه اصلی خودش یعنی یک کار خدماتی مثل بقیه کارها به مردم بر نگرده همین اش و همین کاسه هستش
راس میگن پول نداریم که به دکتر دسترسی داشته باشیم
جناب دکتر هاشمی که برا طرح نظام سلامت وغیره هم شما وهم رئیس جمهور محترم به خودمیبالیدید ومنت سر مردم میگذاشتید
اعلا برکت الله
خجالت بکشید
خدا لعنتشون کنه
نه مالیاتی میدن و نه خدماتی
این مملکت شده بهشت پزشکان. راحت پول در میارن و برای عیش و عشرت تو کشورای دیگه هزینه میکنند.
پاسخ ها
فکر کردی چی میگی ؟؟؟؟؟چراحرف مفت میزنی ..
واقعا خدا به جال مریضا تو ایران باید گریه کنه یا باید میلیاردر باشی بری بیمارستان خصوصی یا بمیری
در پزشکی و وکالت لابی گری ها مانع پیشرفته.
پزشکان برای خدمت به استان هاو شهرستان های محروم نمیروند.دولت باید برای هر استان سهمیه ای در پزشکی قرار دهد وفارغ التحصیلان موظف به خدمت در منطقه ای باشند که از نیروهای آن میباشند.مثل آموزش وپرورش دراینصورت کمبود پزشک درهیچ شهر یا روستایی نخواهد بود.
متاسفانه قشر پزشکان کشور خیلی بی وجدان شدن و البته در تشخيص بیماری خیلی ضعیف هستن کل نوروز نود و هشت تو بیمارستانها بودیم اخرم نفهمیدن مشکل دخترمو واقعا ازیت شدیم وقتی یه بیمار تو بیمارستان دولتی هست انگار جرم مرتکب شده خدا لعنت کنه کسی که بیمارستان خصوصی رو تو این مملکت باب کرد
پزشک و رشته های پزشکی کلا مافیا داره.مجوز تاسیس بیمارستان هم همینطور.
کجای دنیا اینجوری میگن که چون پدرت ادم خوب و با ایمانی بوده پس پسرش حتما پزشک و مهندس بهتری میشه که تو ایران خانواده شهدا و جانبازان انقدر سهمیه دارن.
پاسخ ها
چرا حرف مفت میزنید همه مثل اینکه قاطی دارین...
راس میگه دیگ
بسه این دروغ ها چقدر به پزشک های خدوم ما توهین میکنید شما مردم کثیف شما پول ندارید بدید چه ربطی به پزشکای خدوم ما داره؟نمیتونید دکتر برید خودتون بمالید
پاسخ ها
خخخخخ
بخدا اینجا از کره شمالی وخیلی از کشورهای مورد تحریم بدتره چرا چون اینجا مسولان بی شرف وبی لیاقتی داره.
خدای نکرده اگر روزی ارز دولتی را حذف کنند 80%مردم نمی توانند به پزشک متخصص راجعه کنند!
قیمت ها خیلی بالاست، برای یه سرماخوردگی معمولی بین هشتاد تا صد هزار هزینه باید کرد!
مشکل درمان در ایران،بیمه های دولتی و ورشکسته می باشد وگرنه بیمار نباید از جیب هزینه کند،ازطرفی تعداد پزشکان کم نیست فقط توزیع بطور نامتوازن میباشد.
توایران دکتر فراوانه پول دکتره که کمه ویانیست