روزی که آمریکا و انگلیس بی اخلاق شدند
نخستوزیر انگلیس اذعان داشت: برخی تدابیری که آمریکا و انگلیس پس از حوادث ۱۱ سپتامبر اتخاذ کردهاند، سبب شد که این دو کشور قدرت اخلاقی خود را از دست بدهند.
این اظهارات دیوید کامرون در حالی بیان شد که شواهد جدیدی درباره همدستی ماموران اطلاعاتی انگلیس در انتقال غیرقانونی مظنونهای تروریست به کشورهایی که مورد شکنجه واقع میشدند، آشکار شد.
روزنامه گاردین ادعاهایی را از سوی سامی الساعدی، از مقامات نظامی و امنیتی گروه جماعت اسلامی لیبی منتشر کرد مبنی بر اینکه وی و خانوادهاش در سال ۲۰۰۴ توسط سرویس اطلاعات خارجی انگلیس (MI۶) دستگیر شده و پیش از سفر تونی بلر، نخست وزیر وقت انگلیس به لیبی و دیدار با معمر قذافی، رهبر این کشور به مقامات طرابلس تحویل داده شدند.
وی تاکید کرد که پس از آن مورد شکنجه واقع شده است.
دیوید کامرون سال گذشته گروهی تحقیقی را به منظور بررسی همدستی انگلیس و شکنجه متهمان به اقدامات تروریستی پس از حادثه ۱۱ سپتامبر تشکیل داد.
این گروه تحقیقی در چند روز اخیر اظهار داشته که به بررسی ادعاهای عبدالکریم بالحاج، از فرماندههان نظامی شورای انتقالی لیبی در این زمینه خواهد پرداخت.
کامرون درباره این موضوع اظهار داشت: انگلیس دست به شکنجه افراد نمیزند چرا که اعتقادی به شکنجه نداریم. از نظر ما شکنجه اشتباه است.
اما وی همچنین افزود که هیات تحقیقی را به منظور بررسی همه پروندهها از جمله پرونده لیبی درباره شکنجهها تشکیل داده تا حقیقت را آشکار سازد.
پرونده سامی الساعدی، نخستین پروندهای است که در آن ماموران انگلیسی به هماهنگی انتقال غیرقانونی متهمان متهم شدهاند.
نخستوزیر انگلیس در ادامه مصاحبه خود با شبکه الجزیره گفت: ایجاد زندان گوانتانامو یکی از اصلیترین اشتباهات رخداده پس از حوادث ۱۱ سپتامبر بود.
وی تاکید کرد: البته اشتباهاتی پس از ۱۱ سپتامبر رخ دادند و از اتفاقات زندان گوانتانامو با خبر هستیم.
کامرون اذعان داشت: باید به یاد بیاوریم، دولتهای غربی در آن زمان دوره فوقالعاده دشواری را طی میکردند.
وی اظهار داشت: به یاد بیاورید چه تعداد از افراد اعم از انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و افرادی از دیگر کشورها در تاریخ ۱۱ سپتامبر کشته شدند. همه این کشورها و دولتها و دولت آمریکا عقیده داشتند که این حملات بار دیگر اتفاق خواهد افتاد و شاید حملات بعدی با استفاده از سلاحهای شیمیایی و بیولوژیکی باشد. این عقیده با اجبار شدیدی به وجود آمد.
منبع: ایسنا
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر