آیا قراردادهای اجاره دوساله میشود؟
مدت دارشدن قراردادهای اجاره برای بار دوم در کمیسیون اقتصادی هیئت وزیران در حال بررسی است و در صورت استقبال از آن، صاحبخانه ها در طول مدت اجاره از ۱۰۰ درصد مالیات بر درآمد املاک، معاف میشوند
ایرنا: آیا قراردادهای اجاره دوساله می شود؟اواخر سال گذشته هیئت دولت مصوبهای برای حمایت از دوسالانه شدن مدت قراردادهای اجاره داشت و این مصوبه که در زمان حضور عباس آخوندی به عنوان وزیر در وزارت راه و شهرسازی در خرداد ماه سال گذشته تهیه شده بود، مراحل تصویب را در دولت طی کرد، اما بعد از آن معلوم نشد که چرا به صحن علنی مجلس نرسید و نتوانست عنوان قانون را به خود گیرد؟
مصوبه دوسالانه شدن قراردادهای اجاره که با نیت حمایت از حقوق مستأجران برای نخستین بار در سال گذشته مطرح شد، هدف خود را پایان دادن به آسیبهایی دانست که مستأجران از یکساله بودن قراردادهای اجاره با آن روبرو میشوند.
براساس لایحه مزبور، صاحبخانه ها در سال دوم اجاره واحد مسکونی میتوانند ۱۰ درصد به سقف اجاره بها بیافزایند و در غیر این صورت، آنها تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند، مگر آنکه توافقی بین موجر ومستأجر انجام شده باشد.
اکنون یکسال بعد از تصویب لایحه بلاتکلیف دولت در حمایت از دوسالانه شدن قراردادهای اجاره؛ پیشنهاد جدید وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بازار اجاره مسکن با عنوان جدیدی در هیئت دولت در حال بررسی است.
اکنون پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی که براساس آن مدت قرارداد اجاره از ۲ سال کمتر نبوده و همچنین افزایش اجارهبها بیشتر از نرخ رشد اجاره بهای اعلامی از سوی «کمیته ملی تعیین نرخ افزایش اجاره بها» نباشد، موجرین در طول مدت اجاره از ۱۰۰ درصد مالیات بر درآمد املاک، معاف میشوند در قالب لایحه «اصلاح تبصره ۱۱ ماده ۵۲ قانون مالیاتهای مستقیم» اکنون برای بررسی و گذراندن مراحل قانونی به هیئت وزیران ارائه شده است.
برپایه این لایحه مالکان مجتمعهای مسکونی که دارای سه واحد استیجاری و یا بیشتر هستند با رعایت الگوی مصرف مسکن بنا به اعلام وزارت راه و شهرسازی ساخته شده یا میشوند و یا درآمد هر شخص ناشی از اجاره واحد یا واحدهای مسکونی در تهران تا مجموع ۱۵۰ مترمربع و در سایر شهرها تا مجموع ۲۰۰ مترمربع زیربنای مفید، در طول مدت اجاره از ۱۰۰ درصد مالیات بردرآمد املاک اجاری معاف میشوند، مشروط بر آنکه میزان افزایش اجاره بها بیشتر از نرخ رشد اجاره بهای اعلامی از سوی «کمیته ملی تعیین نرخ افزایش اجاره بها» نباشد.
اعضای کمیته متشکل از نماینده کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، نماینده کمیسون اقتصاد مجلس شورای اسلامی، نماینده وزارت راه و شهرسازی (رئیس کمیته)، نماینده وزارت امور اقتصادی و دارایی (دبیر کمیته)، نماینده شورای عالی استانها، نماینده اتحادیه مشاورین املاک، نماینده دادستانی کل کشور، نماینده بانک مرکزی و نماینده سازمان حمایت از مصرف کندگان و تولیدکنندگان است.
همچنین حداقل مدت اجاره در قرارداد اجاره واحد مشمول معافیت در هر بار کمتر از ۲ سال نباشد مگر اینکه مستأجر متقاضی تمدید نشدن مدت قرارداد اجاره باشد و نیز یک نسخه قرارداد اجاره (اعم از رسمی یا تنظیم شده در بنگاه معاملات املاک) در زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی به اداره امور مالیاتی مربوطه ارائه شود.
یکی از مستأجران در گفت وگو با ایرنا در ارتباط با مزایای ۲ ساله شدن قراردادهای اجاره گفت: اجرای این لایحه موجب میشود تا مستاجرین اطمینان خاطر بیشتری داشته باشند که قرار نیست هزینههای جابجایی اعم از نقل و انتقال و لوازم خانگی را در یکسال آینده داشته باشند.
وی گفت: سالیانه با افزایش بهای اجاره خانه روبرو هستم و زمانی که تقاضا زیاد است، صاحبخانهها اجارهبها را بیشتر از نرخ معمول تعیین میکنند و این مشکلی جدی پیش روی اجاره نشینان است.
همچنین یک زوج جوان در یک بنگاه املاک به خبرنگار ما توضیح دادند که هیچ نهادی در کشور وجود ندارد تا در زمینه قیمتگذاری در بخش مسکن مداخله داشته باشد و از سوی دیگر هیچ نظارتی توسط دولت بر قیمت اجاره خانه انجام نمیشود و مستأجران مرتب در مقابل این جمله قرار میگیرند که قیمت دلار افزایش یافته و این مبنایی برای افزایش اجاره خانه میشود.
مردجوان که از مدت زمان ازدواجش کمتر از تعداد انگشتان یکدست سپری شده، افزود: میزان حقوق ماهیانهام از سال گذشته تاکنون کمتر از ۲۰ درصد اضافه شده و این درحالی است که صاحبخانه ها بدون در نظر گرفتن این فاکتور به افزایش افزون بر این میزان میاندیشند
نظر کاربران
چرا نظر مستاجرین بیچاره رو نمیذارین؟چرا دروغ میگید ؟چرا الکی قضاوت میکنید؟ چرا قانون گذاری نمیکنید؟ چرا اجازه به املاکی ها وصاحب خانه های دلال میدهید تا گوشت وخون مستاجرین را بمکند؟؟ کجای تمدید قرارداد 10درصد افزایش میدهند؟؟ به مولا علی قسم به عباس قسم 10درصد نه 20درصد نه 30 40 50درصد نه 100دصد نه بلکه باافزایش115درصد صاحب خانه اجاره منو تمدید کرد ،ازروی ناچاری از روی دربه دری .ازروی دربه دری خانواده م مجبورم کرد، آیا بااین افزایش میتونم ازپس اجاره بربیام؟ میتونم اصلا این اجاره رو تامین کنم، ؟اگر بتونم تامین کنم هزینه خوراک وپوشاک دارو درمانو چیکار کنم،؟؟ بایدکارکنم مثل گاو و نون خالی بخورم اجاره پرداخت کنم. حالا شما مشاورین دلال املاک را تشویق کنید حالا بذارین املاکی ها با صاحب خونه ها دست به دست هم خون ما رو بمکند. حالا دست رو دست بذارین آفرین هنوز زوده راحت باشین زیر کولر گازی لم بده شکمو بده جلو . یامهدی عج خودت لازم شدی به حق امیرالمونین یه اندک ندایی بده .به وجدان های خوابیده.
پاسخ ها
امین
صاحب خونه ما بصورت طبیعی اجاره بها رو 60 دزصد افزایش داده حالا من با این افزایش 20در صدی حقوقم چطوری زندگی ام رو راه ببرم
اخ خدا خوشش میاد که صحاب خونه ما توی یک سال از دوست پنچاه تومان به بک میلیون کرایه رااضاف کرده ازسی میلون به پنچاه میلون رسانده خانه پازده ساخت بیست میلون پیش اضافه کرد هشصد کرایه تومنطقه دوازده تهران ی خدا خودش کمک کنه. من بیست روز وقط دارم دعا کنید تا بتونم جای اجاره کنم
شما رو خدا به داد مستجر ها برسید منی که بادوتا بچه نمیتونم جایرو اجارکنم تصمیم گرفتم اگر نتونم خودم دوتا بچه ام بکشم واقعا نمیتونم زندگیم بچرخونم خیلی سختت مادر شرمند بچه بشه حتا نتونه خونم ام اجاره کنم
بنگاههاوصاحب خانه قبول نمیکنن ومستاجرانم پول زیادندارن بریدبمیریدبااین طرح دولت ومجلس بیکفایت
نمیدانم چرا مالک همیشه خوار تو چشم هست با این هزینه های بالای نگهداری ملک .دولت از حقوق خودش نمیگذرد ولی برای اموال شخصی صاحب نظر است ...در بهترین حالت پودر لباسشویی را تا سیصد درصد پایین بیاورد ...قند و شکر تعزیراتی و حداکثر قیمت زیر دو هزار تومان شود...حقوق های دولت تا 200درصد بالا رود آنگاه مستاجرین کمتر در فشار خواهند بود ...اینها راههای ساده تریست تا اینکه وارد حاشیه اموال مردم شدن ...
چطور میتونن برای مال مردم تصمیم بگیرن ؟اون وقت هیچ کسی قرار داد رسمی نمیبنده
چقدردیر؟! چندین سال میگذره،، مستأجرین سختی کشیدن،طلاهای همسرشون وفروختن،وسیله زیر پاشون و فروختن،به حاشیه شهرها مهاجرت کردن و.... تا بتونن افزایش اجاره وتورم رو جبران کنن، امیدواریم چند سال تا تصویب نگذره، ولی جای تقدیر داره چون طرح خوبیه، بهترش اینه که سامانه مستاجرین و مالکین هم راه اندازی بشه و صاحبخونه ای که خونه خالی داره و به مستاجر نمیده هم نتونه از زیر مالیات در نره
چقدردیر؟! چندین سال میگذره،، مستأجرین سختی کشیدن،طلاهای همسرشون وفروختن،وسیله زیر پاشون و فروختن،به حاشیه شهرها مهاجرت کردن و.... تا بتونن افزایش اجاره وتورم رو جبران کنن، امیدواریم چند سال تا تصویب نگذره، ولی جای تقدیر داره چون طرح خوبیه، بهترش اینه که سامانه مستاجرین و مالکین هم راه اندازی بشه و صاحبخونه ای که خونه خالی داره و به مستاجر نمیده هم نتونه از زیر مالیات در نره
پاسخ ها
تنها چیزی که تو ایران زیاد نرفت بالا مسکن بود ماشین سواری باری خیلی رفته بالا
نمایندگان ملت در کنار فقرا هستند و آماده خدمت گزاری هستند