چرا دلار تا مرز ۱۵هزار تومان رفت و برگشت؟
در دومین روز هفته، قیمت دلار برای مقطع کوتاهی از مرز ۱۵ هزار تومانی عبور کرد، ولی از اواسط روز بازارساز دست بالاتر را گرفت و قیمت به کانال ۱۴ هزار تومانی بازگشت. به گفته فعالان، بازارساز با چسباندن قیمت صرافیهای بانکی به نرخ بازار، مانع از ورود تقاضای هیجانی کاذب به بازار شد و با پاسخگویی به تقاضای واقعی، قیمت را عقب برد.
دنیای اقتصاد نوشت: در دومین روز هفته، قیمت دلار برای مقطع کوتاهی از مرز ۱۵ هزار تومانی عبور کرد، ولی از اواسط روز بازارساز دست بالاتر را گرفت و قیمت به کانال ۱۴ هزار تومانی بازگشت. به گفته فعالان، بازارساز با چسباندن قیمت صرافیهای بانکی به نرخ بازار، مانع از ورود تقاضای هیجانی کاذب به بازار شد و با پاسخگویی به تقاضای واقعی، قیمت را عقب برد.
در ابتدای روز یکشنبه، دلار معاملات خود را در محدوده ۱۴ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز کرد که افزایشی ۱۰۰ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. حدود ساعت ۱۱:۳۰ شاخص ارزی به بالای مرز ۱۵ هزار تومانی رفت. با این حال، پس از ساعت ۱۲، فروشهای ارزی بیشتر شد و قیمت حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان قرار گرفت. این قیمت ۱۰۰ تومان کمتر از روز شنبه بود و موجب شد که اولین افت قیمتی دلار پس از ۳ افزایش متوالی به ثبت برسد.
در بازار سکه نیز در ابتدای روز قیمت این فلز گرانبها به بالای مرز ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قدم گذاشت، ولی در انتهای روز قیمت آن روی عدد ۵ میلیون و ۷۰ هزار تومان قرار گرفت که حتی ۲۰ هزار تومان کمتر از روز شنبه بود. در واقع میتوان گفت بازار ارز و سکه در ابتدای روز یکشنبه هیجانی شد، ولی به سرعت در مسیر عادی شدن قرار گرفت. سکه در ساعات انتهایی روز حتی تا مرز ۵میلیون و۲۰ هزار تومان کاهش یافت و دلار نیز کمی بیشتر افت کرد.
به گفته فعالان، یکی از عواملی که در ۲ روز ابتدایی هفته، فضای انتظاری بازار را تحت تاثیر قرار داد، عدمتمدید موردی معافیتهای نفتی ایران از سوی آمریکا بود. در واقع برخی از معاملهگران انتظار داشتند تا تاریخ ۱۲ اردیبهشت آمریکا به کشورهایی مانند چین و هندوستان معافیتهای واردات نفت از ایران را اعطا کند، ولی این اتفاق نیفتاد و زمینهساز تغییر انتظار شماری از معاملهگران ارزی شد.
در کنار این، بخشی از فعالان باور داشتند، اخبار سیاسی در روزهای اخیر چندان مثبت نبوده است و بیشتر حکایت از افزایش تنشها داشت، عاملی که موجب میشد برخی از معاملهگران ترجیح دهند به سرمایههای امنی چون سکه و دلار روی بیاورند.
این در حالی است که گروه دیگری از معاملهگران باور داشتند، اخبار سیاسی چندان تاثیری در روند قیمتی دو روز ابتدایی هفته نداشته است و بیشتر نوسانات افزایشی بازار داخلی، ریشه در افزایش نرخ حواله درهم داشته است.
برخی از این معاملهگران عنوان میکردند، احتمالا در عرضه درهم اختلالی رخ داده است و همین عامل زمینهساز تقویت درهم نسبت به ریال شده است. این عده باور داشتند افزایش قیمتی ابتدای روز دلار نیز ناشی از رشد نرخ حواله درهم بوده است. دیروز صبح نرخ حواله درهم از مرز ۴ هزار و ۱۰۰ تومانی عبور کرد و انتظارات بازیگران ارزی داخلی را تحت تاثیر قرار داد. در این میان، روز یکشنبه زمانی که نرخ حواله درهم تغییر مسیر داد و به زیر مرز یاد شده رفت، ارزش دلار در بازار داخلی نیز نزولی شد. به گفته یکی از بازیگران باتجربه بازار، حدود ساعت ۳ بعدازظهر دیروز حواله درهم در محدوده ۴ هزار و ۵۰ تومانی معامله میشد. به گفته یکی از فعالان باتجربه بازار، امروز بازار دبی بهدلیل آغاز ماه رمضان تعطیل است و احتمالا دلار از این ناحیه در این روز تحریک نخواهد شد.
عامل تغییر مسیر دلار
در این میان، تعداد زیادی از معاملهگران بازار داخلی باور داشتند، عامل اصلی برگشت دلار از مرز ۱۵ هزار تومانی، رفتار بازارساز ارزی در نوع قیمتگذاری دلار بود. دیروز بازارساز ارزی از همان ابتدای روز نرخ صرافیهای بانکی را افزایش داد و اجازه نداد فاصلهای با قیمت بازار آزاد ایجاد شود. حتی در مقاطعی از روز گذشته آربیتراژ منفی بین قیمت دلار در بازار آزاد و صرافیهای بانکی ایجاد شد؛ یعنی قیمت دلار در صرافیهای بانکی در سطح بالاتری نسبت به بازار آزاد قرار داشت.
این در حالی بود که در روزهای گذشته بازارساز معمولا سطح قیمتی صرافیهای بانکی را ۲۰۰ تومان پایینتر از بازار آزاد نگه میداشت. ولی دیروز در واکنش به عبور روانی دلار از مرز ۱۵ هزار تومانی، بازارساز در کمال ناباوری برخی از نوسانگیران جسارت کرد و قیمت خود را به سقف چند ماه اخیر برد تا نوسانگیران نتوانند با ایجاد فاصله قیمتی زمینهساز ورود تقاضای کاذب به بازار و افزایش بیشتر قیمتها شوند. این تاکتیک موجب شد که بازارساز تنها به تقاضای واقعی پاسخ دهد و نوسانگیران نیز از میانه روز از بازار خارج شوند.
نظر کاربران
یه جوری خبر رو آب و تاب میدید هر کی ندونه فکر میکنه کارشناسان اقتصادی نزدک دارن بازار دلار تو ایران رو مدیریت میکنن بابا 4 تا حرومخور از خدا بی خبر به کمک دولت خدمتگذار برای تامین نیازهای خودشون که سیرمونی ندارن قیمت رو بالا و پایین میبرن مملکت از دست همه خارج شده تاکید میکنم همه حتی اون یه نفر
پاسخ ها
رفت ببینه اگه صدایی درنیمد
برگرده پوست بکته اره
چون حسش نبود بره تا 15 تومن حال نداشت!
بستگی به کسری بودجه دولت دارد...
پاسخ ها
احسنت
تا۲۵میرایشاله علی برکت تله
چون امروز شانزده تومان میشه
نبودن مدیریت همین دیگه
پس وقتی همه میگن کار دولت هست آقای همتی نگن نه .الان ثابت شد که اگر بانک مرکزی بخواد .به هر نرخی که تصمیم بگیره شورای پول واعتبار میتونه دلار ویورو وطلا رو در همون قیمت نگه داره اگر بخوان میتونن همین امروز دلار رو به ۵ تومن کاهش میدن .
کانال ۱۴ هزار تومن ینی ۱۴۷۰۰ به بالا
پاسخ ها
خوب که چی اینکار که میکنید مردم بلند بشند ن خیر مردم مثل کبک سرشون کردنه زیر برف
چون ما مردم ایران احمقیم ،همین...وگرنه ادم وقتی میبینه چیزی ک گرون میشه تعدیل میکنن تحریم میکنن نمیخرن تا تعادل برقرار بشه،ولی ما برعکسیم،،دولتم میگه عجب احمقایی هستن اینا بزا تا میشه فشار بیاریم،،،خدااااااااایا ب دادمون برس.....
چون ما مردم ایران احمقیم ،همین...وگرنه ادم وقتی میبینه چیزی ک گرون میشه تعدیل میکنن تحریم میکنن نمیخرن تا تعادل برقرار بشه،ولی ما برعکسیم،،دولتم میگه عجب احمقایی هستن اینا بزا تا میشه فشار بیاریم،،،خدااااااااایا ب دادمون برس.....
چون دولت غربزده اصلاحطلب روی کار است...، ،*:!)٪٫۵۸۹&﷼-!:٪&!«-!۴٪۹-»)&»_۸۵&)٫&٫)*۹&&)*&)*&(*&]*
ژچذچ
خوب باید بره و بیاد دیگه
مسولین هی میگیرن و ول میکنن