روزنامه دولت: در انتشار اخبار بنزین خوب عمل نشد
روزنامه ایران نوشت: تکذیب آغاز مرحله سهمیهبندی بنزین مانع از شیوع نگرانی و دامن زدن به تب و تاب مردم و بازار نشد. چنان که روز گذشته تصاویر و کلیپهایی از صفهای شلوغ مردم در برابر پمپ بنزینها گویای همین ادعاست.
روزنامه ایران نوشت: تکذیب آغاز مرحله سهمیهبندی بنزین مانع از شیوع نگرانی و دامن زدن به تب و تاب مردم و بازار نشد. چنان که روز گذشته تصاویر و کلیپهایی از صفهای شلوغ مردم در برابر پمپ بنزینها گویای همین ادعاست.
از عصر سهشنبه که خبرگزاریهای منتقد دولت تسنیم و فارس مدعی آغاز سهمیهبندی بنزین از روز پنجشنبه شدند، تنها مقام دولتی که آن را تکذیب کرد، سخنگوی شرکت ملی پخش و پالایش فرآوردهای نفتی بود.
با این حال این تکذیب و خبرها و اظهار نظرهای دیگر حاکی از منتفی بودن چنین تصمیمی نبود و گفته شده که اجرای آن به تعویق افتاده است. چنان که بیژن زنگنه، وزیر نفت هم دیروز در جمع خبرنگاران خبر آغاز سهمیه بندی بنزین از پنجشنبه را دروغ دانست و وعده داد که توضیحات بیشتری در این خصوص خواهد داد.
آن گونه که جلال میرزایی، عضو کمیسیون انرژی مجلس به ایسنا گفته، «تصمیمگیری در این زمینه نه در مجلس و دولت بلکه توسط شورای عالی هماهنگی اقتصادی گرفته شده است.» بحثهای کارشناسی در این زمینه هم از مدتها قبل در جریان است و زمزمههای سهمیهبندی شدن آن هم وجود داشت. مضاف بر اینکه به لحاظ اقتصادی و حجم بالای مصرف بنزین و همچنین قاچاق آن برخی کارشناسان هم از چنین تصمیمی دفاع میکنند.
با این حال سخن این مجال کم و کیف سهمیهبندی بنزین و زمان اجرای آن یا منتفی شدن آن نیست بلکه کیفیت اطلاعرسانی دولت و ارتباط آن با رسانههاست. همین ضعف اساسی است که در بزنگاههایی مثل شرایط فعلی شرایط میدان داری رسانههای منتقد و مخالف دولت را فراهم میآورد و دولتیها در موقعیت واکنشی قرار میگیرند.
در حالی که انتظار میرود مسئولان دولتی برای اجرای تصمیمهای مهم همچون سهمیهبندی پیوستهای رسانهای هم داشته باشند و در دیدار با رسانهایها استدلالها و ضرورتهای منجر به تصمیم یاد شده را تبیین کنند تا از این طریق جامعه هم بتدریج در جریان مزایا و آسیبهای احتمالی آن قرار گیرند.
نه اینکه به یکباره اعلام شود فلان تصمیم از فردا اجرا میشود. اگر چه توازن و تناسب منطقی بین رسانههای حامی و منتقد دولت وجود ندارد اما به هر روی دولت هم بی رسانه نیست ولی به نظر میرسد مشکل از همان نگاه دوستان دولتی به رسانه و نقش آن است.
گفته شد تصمیم سهمیهبندی بنزین محصول جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی است. حال آنکه بنا بر اهمیت این تصمیمات و بخصوص مواجهه با جنگ تبلیغاتی و رسانهای دشمن، شورای یاد شده، «ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور» را تشکیل داد و رئیس جمهوری 7 مهر سال گذشته در حکمی عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور را به عنوان رئیس این ستاد منصوب و سیاستگذاری و برنامهریزی رسانهای و نظارت بر اجرای آنها برای ایفای نقش فعال و مؤثر در مواجهه با جنگ روانی و اقتصادی و مقابله با هرگونه التهاب آفرینی در بازار و اقتصاد کشور را به عنوان وظایف رئیس این ستاد، به وی ابلاغ کرد.
اما به نظر میرسد این ستاد هم از حد برگزاری جلسات فراتر نرفته و پای اطلاعرسانی داخلی آن میلنگد، مواجهه مؤثر در برابر جنگ روانی دشمن که پیش کش. اینکه ماههاست دولت سخنگو ندارد هم مزید بر علت شده. ماجرای سهمیه بندی بنزین هر چه بود، رسانههای منتقد دولت با استفاده از بی توجهیهای دولتیها مانور خود را دادند و جامعه را به ضرر دولت ملتهب کردند.
نظر کاربران
اگر هم بنزین را می خواهند گرون بکنن نباید قبلش اعلام کنن که از ساعت ۱۲ شب گرون میشه این خودش باعث هرج مرج و هجوم به پمب بنزینها میشه وقتی گرون شد اعلام کنن این امادگی نمی خواد که قبلش اعلام بشه که مردم هجوم ببرن..
پاسخ ها
هنوز ادم شروع نکرده از این نام ونام خانوادگی میترسد .....شما ب نام طرف چکار دارید ...میخاد ی نظر یده ب نامش چکار
گرانی برابر است با فقر بیشتر ..
بازی باشعور ۸۰ملیون .....
جای خالی خودتون پرکنید
اینکه حرف نشد جلوی قاچاق بگیرید
مگر یک وزیر چقدر وقط داره انم وزارت کشور
اتفاقا این خبر رو خود دولت درست پخش کرده تا بیشعوری و الاقیت مردوم رو بسنجه
ببینه تا کجا میتونه فشاااااااااااااااار بده
مگر دولت در این شش سال حتی یک حرف راست هم زده است که مردم باور کنند؟
به والله نه تقسیر امریکاست نه تقصیر دولت ایران
تمام بدبختی و گرانی و هرچی تقسیر مردم ایران است مردم کم عقل ..تمام
خوب عمل نشد.....خوبشو شما بگیید........
من میگم.شب بخوابیم صبح بلند بشیم ببینیم جا خیسه بچه نیست
اینکه اطلاع رسانی و تصمیمات توی این مملکت از مغز های علیل تراوش میکنه شکی نیست ولی سوال اینجاست آیا شعور ایرانی اینقدر باید پائین باشه که ساعتها توی صف بایسته برای یک باک بنزین آخه ارزششو داشت ؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
خودم کردم که لعنط به خودم باد
روزنامه ها که خبر را بدون نظر دولت درج نمیکنند والا سهمیه کاغذ قطع میشه.فکرشو نمیکردید مردم شورش کنند.آخه آدم نادان با این فشاری که از گرانی ها به مردم وارد شده در این وضعیت ؛ گران کردن بنزین چی بود
این دولت چه کارمفیدتاحالا انجام داده میتونه بگین استعفابده برویعنی چی
پاسخ ها
امریکا از یک طرف دولت هم ازاون طرف به مردم فشار وارد میکنند انگار هماهنگن
قراره ملت تحمل کنند شما چرا ناراحتی بهتره برین به فکر وعده های دروغ دیگه باشین که اقای جهانگیری میگفتن : مردم یادتون میاد قیمت ها لحظه به لحظه بالا میرفت و.......