۸۵۸۲۰۱
۲ نظر
۵۰۲۱
۲ نظر
۵۰۲۱
پ

صادقی: تمام انتقاد‌هایم برای تقویت سپاه است

یک نماینده تهران می‌گوید: ما از حاکمیت، سپاه و بسیج انتظار داریم قدر این وحدت و یکپارچگی را بدانند و این وحدت فقط وقتی در حوزه سیاست خارجی به آن نیاز است، نباشد؛ بلکه در زمان انتخابات، رعایت حقوق مردم و حقوق شهروندی و احترام به حریم خصوصی مردم هم این وحدت وجود داشته باشد.

خبرگزاری ایرنا: محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، از جمله نمایندگانی بود که در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با لباس این نهاد انقلابی در صحن علنی مجلس حاضر شد. او علت این کار را محکوم کردن دولت آمریکا می‎داند و می‎گوید که انتقادهایش به سپاه که البته هدفش تقویت این نهاد است، به قوت خودش باقی است.

علیرضا رحیمی دیگر نماینده مردم تهران است که سابقه اسارت در زندانهای عراق دارد و با لباس پاسداری برای حمایت از سپاه در جلسه صحن علنی مجلس حاضر شد. رحیمی در این باره به ایرناپلاس می‎گوید: این کار، سمبلیک بود. نمایندگان مجلس تصمیم گرفتند با یک حرکت سمبلیک از سپاه حمایت کنند.

صادقی: تمام انتقاد‌هایم برای تقویت سپاه است

در ادامه، شرح گفت‎وگو با صادقی را می‌خوانید:

بعد از تصمیم آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی خود، شما و نمایندگان دیگر از سپاه حمایت کردید و در جلسه صحن علنی، لباس پاسداری پوشیدید، اما به همین دلیل، از سوی برخی در فضای مجازی مورد انتقاد قرار گرفتید.

صادقی: بحث ما در حمایت از سپاه بوده‎ است. خیلی‎ها حمایت کردند. حتی گروه‎های نهضت آزادی و ملی مذهبی هم از سپاه حمایت کردند. وقتی می‎بینیم دولت آمریکا که پشتیبان اصلی نسل‎های مختلف تروریسم در منطقه ما بوده، حالا داعیه‎دار مبارزه با تروریسم شده‎ است و سپاهی را که نقش اصلی در سرکوب تروریست‌ها در سوریه داشته، تروریست می‌خواند، درنتیجه ما واکنش نشان می‎دهیم، چون این کار آمریکا، تعرض به تمامیت ارضی ماست.

اما منتقدان می‎گویند اینکه شما تا قبل از این، در حوزه‎های مختلف مانند شفافیت اقتصادی و حوزه داخلی منتقد سپاه بودید و حالا از سپاه حمایت می‎کنید، رفتار دوگانه‎ای است. برخی دیگر هم مدعی‌اند حمایت از سپاه به‌خاطر نزدیکی انتخابات و گرفتن تأیید صلاحیت است.

صادقی: پوشیدن لباس، جنبه نمادین دارد و نشانگر اعتراض و محکوم کردن کار آمریکاست.

در این صورت، انتقاد‌های شما نسبت به سپاه چه می‎شود؟

صادقی: انتقاد‌های من به قوت خودش باقی است. من روز گذشته هم پیام تبریکی به سردار سلامی فرستادم و در ذیل همان تبریک، بخشی از انتظارات و انتقاد‌های خودم را مطرح کردم. ما باید هرچیزی را در جای خودش ببینیم. در برابر یک دشمن خارجی که به خاک و کیان کشور ما چشم دارد، با تحریم‎هایش مردم ما را با دردسر‌های زیادی روبه‌رو کرده و در برابر برجام هم عهدشکنی کرده ‎است، باید اختلافات داخلی را کنار بگذاریم و در برابر آن متحد شویم.
در عین حال، نقد‌های خودمان را هم داشته‎ایم، داریم و خواهیم داشت. انتقاد‌های ما به مداخلات در حوزه انتخابات، اقتصاد و موارد دیگر وجود دارد. من سال گذشته به آقای طائب و قبل از انتخابات ۹۶ نیز به آقای جعفری نامه نوشتم و در مقدمه هم ارادت خودم را به نهاد‌های نظامی ابراز کردم.

اما اتفاقاً انتقاد‌های ما هم در این جهت است که سپاه باید در جایگاه خودش قرار بگیرد. درواقع انتقاد‌های ما برای تقویت سپاه است؛ یعنی اگر سپاه و نیرو‌های نظامی در جای خود باشند، به تعبیر امام باعث تقویت قدرت نظامی آن‎ها می‌شود. اما وقتی در حوزه‌های دیگر دخالت می‌کنند، نیروی آن‎ها تلف می‎شود. انتقاد‌ها در جای خودشان باقی است، اما اعلام حمایت هم در جای خودش است.

افراد برای ورود به خانه ملت و نمایندگی مردم، حتی اگر هم سابقاً پاسدار بوده باشند، ناگزیر لباس سپاه را درآوردند. در این شرایط چرا یک نماینده مردم باید لباس نظامی بر تن کند؟

صادقی: ما حساسیتی به لباس سپاه نداریم. ما که لباس پرسنلی نپوشیدیم. یک جلسه به‌صورت نمادین پوشیدیم و در آوردیم.

آیا به نمایندگان گفته شد که در حمایت از سپاه لباس پاسدار بپوشند؟ از طرف کجا این هماهنگی‎ها انجام شده بود؟

صادقی: من شب قبل از آن توییت کردم و گفتم مجلس، یکپارچه در برابر دولت حامی تروریسم، از سپاه حمایت می‎کند.

اما این کار نمادین از طرف بعضی از نمایندگان فعال و معاون پارلمانی سپاه بود. حتماً با سپاه هماهنگ شده بود که این اتفاق افتاد، اما تحمیلی در پوشیدن لباس سپاه وجود نداشت و همه هم این کار را انجام ندادند.

من استقبال کردم هرچند ممکن است از دیدگاه برخی موجه نباشد، اما به نظر من کار نمادین خیلی خوبی بود و در ایجاد فضای روانی بین‌المللی مؤثر بود. کار آمریکا باعث وحدت و انسجام داخلی شد.

البته ما از خود حاکمیت، سپاه و بسیج انتظار داریم که قدر این وحدت و یکپارچگی را بدانند و این وحدت فقط وقتی در حوزه سیاست خارجی به آن نیاز است، نباشد؛ بلکه در زمان انتخابات، رعایت حقوق مردم و حقوق شهروندی و احترام به حریم خصوصی مردم هم این وحدت وجود داشته باشد. سپاه باید قدر این وحدت را بداند و درواقع وحدت هم با احترام به کثرت حاصل می‌شود. همه نیرو‌ها باید محترم شمرده شوند و در حول منافع ملی باهم متحد باشند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    همتون سر وته ی کرباسید

  • بدون نام

    رحیمی همون بود۱۸۰زده بودتاباموگیرینی عکس بنداز

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج