روز بزرگداشت سعدی بود یا روز عروسیاش!
سعدی این بار نه با اخبار نشستهای بررسی گلستان و بوستان که با ویدئویی ۲ دقیقه و ۱۶ثانیهای از بزرگداشتش در سعدیه بر سر زبان ها افتاد.
خراسان: سعدی این بار نه با اخبار نشستهای بررسی گلستان و بوستان که با ویدئویی ۲ دقیقه و ۱۶ثانیهای از بزرگداشتش در سعدیه بر سر زبان ها افتاد.
اولین نمای این ویدئو، حضور یک گروه کر دست کم 20 نفره با لباسهایی سراپا مشکی را بر عرصه آرامگاه سعدی نشان میدهد که برای شروع کار چشم به رهبر خود دارند که پشت به دوربین ایستاده است. کارِ گروه آغاز میشود و آنها بعد از چند نوای فولکلور شیرازی، کار خود را با مطلع «عروس خانم دو تا گوشوار آویزون کرد به گوشش» شروع میکنند و با دست و جیغ و کِل حاضران مواجه میشوند. آنها کار خود را با «جینگ و جینگ ساز میاد» ادامه میدهند و همچنان مورد تشویق مردم پشت صحنه قرار میگیرند. به ظاهر ویدئو متعلق به اول اردیبهشت و بزرگداشت سعدی است اما باید روز بزرگداشت شاعری مانند او را این چنین جشن گرفت؟
ادبیات فارسی مملو از شاعران بزرگی است که هر کدام را به تنهایی میتوان یک درخت تناور ادب دانست که زبان فارسی به پشتوانه آنها تا امروز جاودان مانده است. شاعرانی که در طول تاریخ، بارها پژوهشگران را برای رمزگشایی از سِر اشعارشان به زحمت انداختهاند و با کشف رازشان خوانندهها و موسیقیدانان را به ساخت قطعههایی بر اساس اشعارشان مشتاق کرده اند. حال این که در مراسم بزرگداشت چنین شاعرانی که چهره جهانی نیز دارند، روی آوردن به اجرای یک گروه کر در قالب چند قطعه فولکلور شیرازی که بیشتر شایسته مراسم ازدواج است، هم نشانه کجسلیقگی و هم توهین ناروایی به جایگاه آن شاعر است.
کافی است در روزهای بزرگداشت مولانا سری به قونیه و مزار مولانا با حضور خوانندههای اصیل ایرانی که اشعار مولانا را خواندهاند، بزنید. پر از شور و شعور و نمایشی از قدرت اشعار او ست که در قالب آواز ایرانی-جهانی جلوه میکنند.
با این که جایگاه موسیقی فولکلور کشورمان در جایِ خود قابل اعتناست اما شایسته است مراسم بزرگداشت چنین شاعری، نمایش اصیل و باشکوهی از اشعار نغز او و حکایتهای حکیمانه سعدی که از قضا از نیازمندیهای این روزهای جامعه است باشد نه مراسمی دمدستی که مانند مراسم سال تحویل شبکه 4 با حضور شخصی در شمایل سعدی دستمایه شوخی و بذله شود تا برخی بنویسند: «میگم این جشن عروسی همون آقاییه که روز عید مهمون برنامه زنده تلویزیون شبکه 4 بود؟»، «نمیشد یه شعری از سعدی میخوندن؟ دلیل این که شعرهای عروسی شیرازیها رو خوندن چی بوده؟»
نظر کاربران
چشم دیدن شادی مردم را ندارید دلشون خواسته اینطوری برای بزرگداشت سعدی خوشحالی کنند.
بسیار هم عالی
اینها همه با برنامه اینکار را انجام میدن و کسانی که احازه کار را میدهند نیز باربرنامه همکاریهای لازم را با آنها دارند .باید بررسی شود چه کسی اجازه فعالیت به آنها داده.این افراد خود بخود نمیتوانند این اقدام را بکنند.کار از جای دیگه خرابه
داداش من ارزش مردم ایران و مخصوصا شیراز همون جینگ جینگ ساز میاده
از هر هزار گردشگر ایرانی دونفرش سعدی نمیشناسه فقط جهت کنجکاوی وعکس یادگاری میان
شما چقدر دلخوشی شیراز را با قونیه مقایسه میکتی
این کجا واون کجا
حلا دفه دیگه اگراجازه دادین کاکو ابراهیم خشیج وچنتا مداح میاریم که شعرهایه سعدی روبخونن چنتاشونم گریه کنن
والوقبر کورش رفتیم چند بار امدین گیردادین چندسالم هست که میبندن راه رونمیزارین بریم ماشیرازیا نمیدونم باید چیکارکنیم شما بگید باتشکر ازداغ داغ
کاکو حالو شومو یه زهمتی بکشین سال دیگه اون سازی که دوستارین بزنید تا برقصیم
تو گور لرزوندن تنشو
دونفر شاد شدن ، شما دلواپس شدی بااااااز !!!!!
حالا چه عیبی داره
تو این همه بدبختی و مشکل
دوست دارن چند دقیقه شاد باشن
پاسخ ها
اولا مولانا توی یک کشوری که همه چی سر جاش مردم به اندازه کافی شادی دارن کسی دلواپس نون شبش نیست شادی وحوشی توی اون کشور جرم نیست نه توی کشور ما که مردم دلمرده وافسرده هستن چه اشکالی داره حتما باید به نفر از حضرات آقايون بیادو حرف بزنه حوصله مردم سر بره مردم گوششون از این حرفا پره شادی لازمه شادی
آهان اینا باید حدادیان،کریمی یا هر کی میآوردن که مصیبت بخونه
تا چشم شما در آد .
دلیلش را نمی دانید یا خود را به خواب زده اید مردم با کمترین بهانه که بدست بیاورند میخواهند شادی کنند چون شادی ونشاط از این کشور رفته جاش شده یاس ونا امیدیچرا باور ندارید لطفا باور کنید
به شما غم زده ها ربطی نداره
مردم میخوان شاد باشن
شما برید گریه و مویه کنید سرتون تو لاک خودتون باشه