حذف صفر از پول ملی با اقتصاد چه میکند؟
ایسنا به نقل از یک کارشناس اقتصادی درباره مطرح شدن مجدد حذف صفر از پول ملی و جدی شدن اجرای آن نوشت: این طرح اثر روانی بر جامعه دارد و تغییر چندانی در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد نخواهد کرد.
ایسنا به نقل از یک کارشناس اقتصادی درباره مطرح شدن مجدد حذف صفر از پول ملی و جدی شدن اجرای آن نوشت: این طرح اثر روانی بر جامعه دارد و تغییر چندانی در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد نخواهد کرد.
طرح اصلاح نظام پولی کشور در قالب حذف چهار صفر از واحد پولی کنونی و تعریف واحد پولی جدید، مدتهاست که در دستور کار دولت قرار دارد اما تاکنون به اجرا درنیامده و در ابتدای سال جدید دوباره روی میز دولت قرار گرفته است. مسلماً نخستین پرسشی که در مواجهه با ارائه این طرح، مطرح میشود این است که آیا حذف صفر از پول ملی منجر به بهبود شرایط اقتصادی کشور و افزایش قدرت خرید مردم خواهد شد یا اینکه فقط به ایجاد تغییر در ظاهر اقتصاد میپردازد.
در این باره مهدی طغیانی ،عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان اظهار کرد که این طرح فقط اثر روانی بر ذهنیت مردم دارد و تغییری در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: مردم امروز با اعداد بزرگ در اقتصاد سر و کار دارند که معمولاً با مراجعه به خاطراتشان از اعداد کوچک در سالها قبل تناقض دارد؛ بنابراین حذف صفر از پول ملی از نظر روانی دلگرمکننده است.
این اقتصاددان درباره عدم اثرگذاری این طرح بر وضعیت اقتصادی کشور، گفت: تعداد صفر پول ملی متغیر کلیدی در اقتصاد نیست. متغیرهای کلیدی اقتصاد اموری همچون میزان نقدینگی، نرخ تورم، درآمدهای دولت و نرخ بیکاری است که هیچکدام از آنها با حذف صفر تغییر نخواهد کرد و فقط شاخص آن عوض میشود.
طغیانی افزود: مثلاً رقم ۲,۰۰۰ میلیارد تومان اگر صفرش برداشته شود، فقط عدد آن کوچک میشود و تأثیری در اقتصاد ندارد، چون نقدینگی کشور همچنان بالاست که بسیار بر اقتصاد تأثیرگذار است.
این استاد اقتصاد ادامه داد: هرچند اجرای این طرح هزینههایی را برای دولت به همراه دارد، اما این هزینهها به دلیل انتقالات و مبادلات الکترونیکی توسط مردم، کمتر از هزینهای است که تصور میکنیم.
وی تصریح کرد: امروز اغلب مبادلات مردم به شکل الکترونیکی انجام میشود و حجم پول در قالب اسکناس در ایران پایین آمده است که این باعث میشود دولتها بتوانند چنین طرحهایی را کمهزینهتر اجرا کنند.
نظر کاربران
فقط رقم اختلاس ورانت خواری مسئولین کمتر به چشم می آید وگرنه بر زندگی ما مردم عادی هیچ تاثیری ندارد
باورکنیداگر استاد! احمدی نژاد سرکار بود الان دستور برداشتن صفر داده بود چون براش مهم نبود
تنها کمکی که می کند کمتر در وارد کردن اعداد در دستگاه های پوز و خودپرداز ها اشتباه می کنیم.
صفر هاروکم میکنین تا عدد اختلاس(دزدی)کمتر در دید باشد،
از نظر روانی هم دلگرم کننده نیست چون درآمدها هم به همان نسبت کم میشود :
الان حقوق 2 میلیون تومان گوشت 100 هزار تومان یعنی یک بیستم حقوق
با حذف صفر حقوق 2 هزار تومان گوشت 100 تومان باز هم همان یک بیستم حقوق
فقط صورت مسئله رو پاک میکنه وچند سال مردمو سرکار میزاره تا مسولان کماکان به چپاول ملی بپردازن.
دولت در نظر دارد با حذف صفر های پول زمینه را برای چاپ مجدد پول وافزایش نقدینگی افزایش دهد وچاپ وافزایش نقدینگی دوباره صفر ها را برگرداند
بهتر نه بد تر می شود مخصوصاً باعث گرانی در اقلام ریز به جهت رند کردن قیمت آنها توسط فروشندگان می شود و این در این وضعیت طرحی غیر عقلانی است.
کاری را میکند که بمب اتمی با هیروشیما و ناکازاکی کرد.
کدوم اقتصاد
زیباترین حرکت ها بر هم زنندترین حرکت ها اقتصادی است.
با حذف صفر ها اقتصاد درست نمی شود ، با حذف اصلاحطلبان از قدرت اقتصاد آباد می شود.....................
آقا شما به جای یک هزار ریال بگید یک بادمجان ریال، چه فرقی میکنه مهم اینه که تا کنون با قرار دادن افراد بعضا کم سواد و یا دارای سواد غیر مرتبط در راس امور اقتصادی ارزش پول ملی به شدت تنزل پیدا کرده،
اشتباه محضه اینکار
اگر یک صفر برمیداشتند و با تومان محاسبه میشد
بهتر بود وگرنه چهار صفر برداری کله مملکت بهم میریزه
چرا بجای حذف صفر از پول ملی یک واحد پول جدید قوی در کنار واحد پول موجود ایجاد نمی کنیم .پول جدید با پشتوانه طلا و نفت و سایر منابع ارزشمند ما می تواند با قدرت در معاملات خارجی دو جانبه و چند جانبه بکار گرفته شود و پول موجود هم در اقتصاد داخلی بکار گرفته شود .در ضمن ارزش پول موجود دیگر متاثر از ارزهای خارجی بالا و پایین نخواهد شد بلکه تحت تاثیر واحد پول دوم ایران که در معاملات بین المللی بکار گرفته می شود قرار می گیرد .
هند چه فایده مخالف باشه