۸۵۴۹۹۰
۴ نظر
۵۰۱۲
۴ نظر
۵۰۱۲
پ

۵۰میلیون یورو دولتی در حساب شرکت «هفت‌تپه»

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در سال گذشته به دلیل اعتراضات و اعتصابات کارگران آن به حقوق های معوق و همچنین فراری بودن یکی از سهامداران به یکی از شرکت های خصوصی شده پرحاشیه تبدیل شده بود. به تازگی فهرست جدید ارزبگیران دولتی توسط بانک مرکزی منتشر شده است که نام شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در این فهرست به چشم می خورد.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه یکی از شرکت های واگذار شده به بخش خصوصی بود که در سال گذشته خبرهای بسیار زیادی در مورد آن منتشر شد. تا سال ۱۳۹۴ شرکت نیشکر هفت تپه که یکی از بزرگترین کارخانه های صنعتی استان خوزستان محسوب می شد، ۱۰۰ درصد در اختیار دولت بود. نحوه اداره این شرکت توسط دولت به گونه ای بود که این شرکت تا مرز ورشکستگی نیز پیش رفته بود.

به گفته علی اشرف عبدالله پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی زیان انباشته این شرکت در سال ۱۳۹۴ و قبل از واگذاری به حدود ۳۴۵ میلیارد تومان رسیده بود و حقوق کارگران و کارکنان شرکت ۷ ماه بود که پرداخت نشده بود. این شرکت قبل از واگذاری به بخش خصوصی حدود ۱۵۰ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار بود که این موضوع نشان می داد بیش از ۱۰ الی ۱۵ سال، حق بیمه کارگران پرداخت نشده بود. همچنین هدف گذاری تولید شکر در این شرکت، ۱۰۰ هزار تن بود که در زمان واگذاری این میزان به ۳۵ هزار تن رسیده بود.

به هر صورت با این شرایط دولت تصمیم گرفت که این شرکت تحت کنترل خود را به بخش خصوصی واگذار کند. سازمان خصوصی سازی نیز مامور انجام این کار شد. در مورخه ۲۱ شهریور ماه ۱۳۹۴ موضوع واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. تصمیم گرفته شد که ۱۰۰ درصد سهام شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه متعلق به شرکت مادر تخصصی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به صورت مزایده به بخش خصوصی واگذار شود. قیمت پایه هر سهم بـه مبلغ ۱۴,۹۷۴ ریـال جمعاً به مبلغ۲,۹۱۶,۰۵۶,۷۲۰,۳۴۲ ریال براساس ارزش روز خالص دارایی ها به ‏صورت نقد و اقساط شامل ۵ درصد نقد و مابقی به ‏صورت اقساط ۸ ساله طی ۱۶ قسـط مساوی بـا فـواصل زمانی۶ ماهه از طریق مزایده مورد تصویب قرار گرفت.

در ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۴ بود که روابط عمومی سازمان خصوصی سازی خبر مزایده این شرکت را منتشر کرد و سرانجام این شرکت دولتی در بهمن ماه ۱۳۹۴ و طی یک فرآیند قانونی در سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شد. با این واگذاری صاحبان جدید شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، دو شرکت زئیوس و آریاک بودندکه با پیش پرداخت ۶۰ میلیارد ریال صاحب این شرکت عظیم شدند. مهرداد رستمی چگنی و امید اسدبیگی به ‌عنوان دو جوان ۲۸ ساله و ۳۱ ساله بودند که توانستند در مزایده این شرکت را خریداری کنند.

از همان زمان واگذاری شرکت کشت و صنعت هفت تپه، اعتراضات به نحوه واگذاری آغاز شد. برخی به زیان ده بودن شرکت در زمان واگذاری به دیده تردید می نگریستند و معتقد بودند که این موضوع به آن دلیل مطرح شده است که خریداران، شرکت را با مبلغ کمتری خریداری کنند و برخی دیگر پیش پرداخت ۶۰ میلیارد ریال برای در اختیار گرفتن شرکتی که دارای ۲۴ هزار هکتار زمین مرغوب از قرار هر هکتار ۱۰۰ میلیون تومان می باشد را ناعادلانه می خواندند. عده ای نیز این پرسش برایشان مطرح بود که چگونه دو جوان ۲۸ ساله و ۳۱ ساله اهلیت خرید چنین شرکت بزرگی را داشته اند؟

به هر صورت این تردیدها و شک ها به نحوه واگذاری و سایر مسائل راه به جایی نبرد و صاحبان جدید شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه کار خود را در این شرکت آغاز نمودند. امید اسدبیگی که مدیرعامل شرکت آریاک بود به عنوان سهامدار اصلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به مدیرعاملی این شرکت نیز منصوب شد و مهرداد رستمی چگنی نیز رئیس هیات مدیره این شرکت شد. اعضای هیات مدیره را نیز احسان ‌الله اسدبیگی، امیرحسین اسدبیگی و سیامک نصیری افشار تشکیل می دادند.

رئیس سازمان خصوصی سازی از واگذاری این شرکت به بخش خصوصی کاملاً ابراز رضایت می کرد اما رفته رفته حقوق کارگران معوق شد و در سال گذشته اعتراضات کارگری در این شرکت به اوج خود رسید.

در ۱۱ دی ماه سال گذشته هنگامی که دادگاه قربانعلی فرخزاد مدیرعامل ماشین سازی تبریز به جرم فروش ارزهای دولتی در بازار آزاد برگزار شد، رد پای امید اسدبیگی سهامدار اصلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نیز در لابلای این پرونده دیده می شد. طبق اظهارات نماینده دادستان، فرخزاد با همکاری امید اسدبیگی از تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ تا ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۴ از بانک اقتصادنوین مبلغ ۹۸ میلیون و ۱۲۲ هزار و ۲۴۰ دلار ارز دولتی دریافت کرده، بدون اینکه اقدام به واردات کالایی کرده باشند. وی گفت: امید اسدبیگی که از متهمین تحت تعقیب دادسرا است با تهیه پروفرم های جعلی به نام قربانعلی فرخزاد اقدام به ثبت سفارش برای خط تولید نوشابه های گازدار و ورق خام MDF می کند و طبق وکالتی که از وی داشته به تخصیص ارز دولتی و دریافت ارز از بانک اقتصاد نوین مبادرت ورزیده و در بازار آزاد فروخته و سهم قربانعلی فرخزاد را پرداخت می نماید. نماینده دادستان گفت: متهم قربانعلی فرخزاد خود می‌گوید امید اسدبیگی مبلغ ۷ الی ۱۰ میلیارد تومان به وی پرداخت کرد و طبق بررسی توسط سازمان سپاه سود حاصل از ارز دولتی ۳۵۶ میلیارد و ۶۱۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۹۶۴ ریال است که متهم حدود سی درصد را دریافت و بقیه در اختیار امید اسدبیگی است که نامبرده به علت پرونده های اقتصادی متواری است.

در اوایل بهمن ماه سال جاری گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۶ نشان داد که واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به دلیل فقدان اهلیت و تخصص کافی توسط خریدار باعث ضرور و زیان به بیت المال گردیده است.

به هر صورت، در اواخر سال گذشته و با ورود دولت به ماجرای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه تا حدودی مشکلات این شرکت حل شد.

به تازگی جدیدترین فهرست ارزبگیران دولتی توسط بانک مرکزی منتشر شده است که بررسی این فهرست نشان می دهد این شرکت توانسته است علیرغم تمام مشکلات و شائبه های پیرامونش، ارز دولتی نیز دریافت کند.

بررسی ها نشان می دهد که شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه توانسته است طی بازه زمانی فروردین ماه ۱۳۹۷ تا ۳۱ فروردین ماه ۱۳۹۸ حدود ۵۰ میلیون یورو دولتی و ۷۲۵ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۱۶۷ یوان دولتی دریافت کند.

۵۰میلیون یورو دولتی در حساب شرکت «هفت‌تپه»

۵۰میلیون یورو دولتی در حساب شرکت «هفت‌تپه»

با توجه به اینکه سهامداران این شرکت با حاشیه های فراوانی رو به رو بوده اند و طبق اسناد منتشر شده مدیرعامل آن در ارتکاب جرم قربانعلی فرخزاد مدیرعامل ماشین سازی تبریز شریک بوده است حالا این پرسش مطرح می باشد که بانک مرکزی این ارزهای دولتی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را به چه کسی تحویل داده است؟ سرنوشت این ارزها چه شده است؟ آیا این ارزها نیز به سرنوشت ارزهای دولتی دریافت شده از بانک اقتصاد نوین دچار شده و از بازار آزاد سر در آورده اند؟

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مرگ بر مسولین بی غیرت و دزد

  • بدون نام

    بخورید فقط دعوا نکنید به همتون میرسه،

  • بدون نام

    یکی می گفت مملکتداری با نعلین نمی شه باید پوتین بپوشی بنداش رو هم محکم ببندی

  • بدون نام

    همش درست هست ولی شما باید قبول نمیکردی خودت باید جوابگو باشی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج