توضیح درباره ماجرای تیراندازی مداح معروف
جانشین فرمانده ناجا در مورد تیراندازی یکی از مداحان معروف در اتوبان بابایی، گفت: این فرد مجوز حمل سلاح داشته است و سلاح وی قانونی بوده است، فرد بنا به تشخیص خود از وسیلهاش استفاده میکند و باید جوابگوی تشخیصاش نیز باشد.
سردار احمدرضا رادان روز یکشنبه در حاشیه حضور در مرکز نظارت همگانی (۱۹۷) در مورد تیراندازی یکی از مداحان معروف در اتوبان بابایی، گفت: این فرد مجوز حمل سلاح داشته است و سلاح وی قانونی بوده است.
رادان با بیان اینکه پرونده متشکله در اختیار مقام قضایی قرار گرفته است، گفت: به نظر میرسد امروز، روز رسیدگی به این پرونده بوده است.
شاکیان مداح معروف در تعاریف هفتگانه اراذل و اوباش نمیگنجند
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به بزرگنمایی این خبر در رسانهها، در پاسخ به این سئوال که آیا اراذل و اوباش به این فرد حمله کردهاند، گفت: در خبرها آمده است که ارازل و اوباش به او حمله کردهاند، اما حرف من این است که این افراد (حملهکنندگان) از آن اراذلی نبودهاند که در تعریف هفت گانه پلیس گنجانده شود و گاهی یک حرکت در منظر مردم، حرکت اراذل و اوباشگونه جلوه میکند. اما این افراد در تعاریف و شاخصهای ما نمیگنجد.
وی افزود: ما حتی به ماموران خود نیز توصیه میکنیم که وسیله دفاعی به عنوان آخرین حرکت به کار گرفته شود، اما این یک اصل است و فرد بنا به تشخیص خود از وسیلهاش استفاده میکند و باید جوابگوی تشخیصاش نیز باشد.
شناسایی عوامل زورگیری از یکی از اساتید دانشگاه
رادان در مورد زورگیری از یکی از استادهای دانشگاه نیز گفت: شب گذشته چند نفر از زورگیران برای ربودن تلفن همراه این استاد دانشگاه با آلات برنده همچون قمه به وی حمله کرده بودند که سردار ساجدینیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز شب گذشته در بیمارستان محل درمان این فرد حاضر و از او دلجویی کرد.
وی با بیان اینکه در روزهای آتی خبرهای خوشی در زمینه دستگیری این زورگیران خواهید شنید، گفت: گاهی وقتها پردازش رسانهها به یک خبر سبب میشود که یک حادثه زورگیری نسبت به بقیه فراگیرتر شود. اما آن چیزی که مشخص است این است که اساسا موضوع زورگیری یک جرم خشن و زشت است که باید همه این افراد در یک سطح مورد برخورد قرار گیرند و قطعا نظر ما این است که جو برای مجرمان ناامن شود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر ساماندهی خوانندگان زیرزمینی گفت: قرار نیست اگر موضوعی جرم است را ساماندهی کنیم.
رادان با بیان اینکه خوانندگان زیرزمینی میخواهند با اقدامات زیرزمینی فعالیتی انجام دهند گفت: باید با آنها برخورد کرد و رودربایستی نیز نداریم و اگر خواننده و خوانندگی مجاز شود ناجا نباید سازماندهی کند.
وی افزود: معتقدیم اگر همه دستگاهها وظایف خود را به خوبی انجام دهند ناجا دیگر نیاز نیست به مسائلی وارد شود.
وی در مورد انتقاد وزیر بهداشت در مورد عدم همکاری پلیس در موضوع قاچاق دارو به ایسنا گفت: منظور وزیر بهداشت را نمیفهمم چرا که در هر عملیات نماینده وزارت بهداشت نیز به همراه تیم پلیس حضور دارد.
رادان بابیان اینکه قاچاق دارو در ایران وجود دارد و این مسئله ناصوابی است گفت: بنده اعلام میکنم وزیر بهداشت هر نوع همکاری را که دوست دارد پلیس با آنها در زمینه مبارزه با قاچاق دارو داشته باشد اعلام کند و بنده در خدمتشان هستم.
خط و نشان رادان برای اسکانیا
جانشین فرمانده ناجا همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر عدم برگزاری کلاس آرایشگری در یکی از هتلهای معروف تهران (اسپیناس)، گفت: وقتی در یک مکان همچون هتل میخواهند جلسات آموزشی و خاص برپا کنند، باید مجوز اجرای جلسه را بگیرند، چرا که نداشتن مجوز، علت عدم برپایی آن خواهد بود.
رادان همچنین در مورد پایان مهلت ارائه شده به شرکت اسکانیا و برخی اظهارنظرهای مسئولان این شرکت، گفت: اگر منظور مسئولان این شرکت، چشمپوشی پلیس از حقوق مردم است، باید بگویم که پلیس نمیتواند مردم را مکلف کند اما از تکلیف یک موسسه دیگر چشم بپوشد.
وی با بیان اینکه ما با کسی تعارف نداریم، گفت: قطعا اگر بخواهیم در این مقوله (ایمنی اسکانیا) صمیمی باشیم، نباید خیلی از حرفها را بزنیم. اما من به جرات سئوال میپرسم که اسکانیا چه چیزی باید به ناجا میداد که به ما نداده و ما شاکی شده و با آن بد شدهایم و من میخواهیم همین جا از این فرصت استفاده کنم و به آنها بگویم که اگر چیزی از ما دارید، بروید در تمام سایتهای رسمی و غیررسمی درج کنید.
تمدید مهلت برای کشتن مردم چه معنایی دارد؟
رادان در پاسخ به این سئوال که آیا این مهلت تمدید خواهد شد؟گفت: تمدید مهلت برای کشتن مردم چه معنایی دارد؟ من از شما سئوال میپرسم که نرخ جان مردم چقدر است که ۴۰ نفر از آنان را آتش بزنیم و بعد مهلت میخواهند و این مهلت برای خودروهای حمل و و نقل عمومی معنا ندارد.
جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه گاها دیده شده خودروسازان با قبول اشتباه خود، ضمن رفع آن از مردم عذرخواهی میکنند، گفت: اما این افراد عذر بدتر از گناه میآورند و انشاءالله اراده پلیس بر این است که از حقوق مردم کوتاه نیایند.
نظر مردم در مورد فیلتر ویچت و وایبر
رادان در مورد فیلتر ویچت، وایبر و دیگر شبکههای اجتماعی، گفت: نظر رسمی و سازمانی ناجا آن چیزی بود که سردار احمدیمقدم، فرمانده ناجا چند روز پیش اعلام کردهاند و تا آن زمان پسندیده نیست که خود ما احترام به قانون نگذاریم.
وی همچنین در مورد آخرین جزئیات پرونده کودک ربوده شدهای که پنج ماه از مفقود شدنش میگذرد، گفت: متاسفانه هنوز این کودک پیدا نشده است و شخص خود من در جلسهای که با سردار بتولی - رییس پلیس آگاهی ناجا داشتهایم، این موضوع را پیگیری کردهایم.
وی در مورد حضور مامورانش در کمپ ترک اعتیاد شفق نیز گفت: ماموران ما آنجا حضور ندارند، اما ممکن است ماموران ما حفاظت و مراقبت فیزیکی را بر عهده داشته باشند، اما رسیدگی به امور بر عهده مسئولان کمپ است.
جانشین فرمانده ناجا همچنین در مورد برخی انتقادات مبنی بر کمرنگ شدن گشتهای نامحسوس پلیس، گفت: پلیس دو گشت نامحسوس در حوزه راهور و واحدهای مقابلهای همچون اطلاعات و آگاهی دارد که بنده به قطع میگویم گشت نامحسوس راهور نه تنها کاهش پیدا نکرده است، بلکه افزایش نیز یافته است.
وی با بیان اینکه پلیس در صدد آن است که نظارت تصویری را جایگزین نظارت فردی کنیم، گفت: واحد گشت نامحسوس در پلیس راهور بسیار موفق بوده است و سبب کاهش تلفات شده است.
رادان با بیان اینکه امسال پلیس تلفات کمتر از ۱۸ هزار تن را تجربه میکند، گفت: گشت اطلاعات و آگاهی نیز که به صورت واحدهای مقابلهای فعالیت میکنند، به قوت خود باقی است و هیچ گونه تقلیلی در این زمینه نداشتهایم. اما اگر منظور شما گشتهای امنیت اخلاقی است، باید بگویم که یک بخشی از فعالیت این افراد در راهور تعریف شده است. چرا که اگر راننده و سرنشینان آن نخواهند حجاب اسلامی را رعایت کنند، پلیس راهور به این مسئله رسیدگی میکند.
به گفته جانشین فرمانده ناجا، به تعداد گشتهای اطمینانبخش نامحسوس آگاهی، راهور و اطلاعات خدشهای وارد نشده است.
وی در مورد پرونده یکی از مدیران ارشد وزارت ارشاد نیز با بیان اینکه جزئیات این پرونده را نشنیدهام، به پرونده خاوری اشاره کرد و گفت: برای پلیس، اینترپل، مقام قضایی و وزارت خارجه با دلیل و مدرک ثابت شده است که خاوری در کانادا به سر میبرد.
رادان در مورد آخرین وضعیت پرونده خاوری نیز گفت: با پلیس کانادا صحبت شده است، اما آنها در ابتدا قبول نداشتند که خاوری در کشور آنها مستقر است. اما، ما اطلاعات و مدارک کافی را در اختیارشان قرار دادهایم و به آنها ثابت کردیم که خاوری در کانادا است و به آنها گفتیم که پلیس ایران کفایت آن را دارد که در آنجا مستقر و ظرف ۸-۷ روز این فرد را پیدا و برگرداند. اما آن چیزی که مسلم است، اینکه خاوری به راحتی در اختیار آنها است و اخیرا نیز این پلیس کانادا قولهایی داده است. اما باید منتظر باشیم تا پلیس کانادا کی به قول خود عمل میکند.
وی در پاسخ به برخی شایعات مبنی بر حضور خاوری در دفتر حافظ منافع مشترک ایران در کانادا، گفت: ناجا در این دفتر ماموری ندارد تا با حضور این فرد، نسبت به جلبش اقدام کنیم.
جانشین فرمانده ناجا همچنین با بیان اینکه امروز در دفتر ۱۹۷ تعداد ۶۰ نفر از مردم برای پیگیری وضعیت خود حضوری مراجعه کرده و ۱۰ نفر نیز به صورت تلفنی با او ارتباط برقرار کردهاند، گفت: نکته جالب و منحصر به فرد امروز، حضور یک پسربچه ۱۱ ساله که در مقطع پنجم دبستان تحصیل میکرد است که این فرد طرح انیمیشنی در رابطه با فعالیتهای پلیس آورده بود وبه سردار منتظرالمهدی معرفی شد تا در صورت صلاحدید، نسبت به پرورش این پروژه اقدام شود.
وی همچنین با بیان اینکه از ۱.۵ سال قبل علاوه بر طرح تعالی کارکنان و استانداردسازی رفتار پلیس، طرح «مکنا» در سه بخش خوشایندسازی محیط کلانتری، فرآیند سرعت در رسیدگی و تعالی در رفتار پرسنل به اجرا درآمده است، گفت: با دستور سردار فرماندهی، در فرماندهان انتظامی یک نهضت برای اجرای هر چه بهتر طرح مکنا به وجود آمده، امروز یک هزار کلانتری و پاسگاه در حوزه راهور و انتظامی تحت پوشش طرح مکنا هستند.
وی با بیان اینکه پل ارتباطی مردم با پلیس، خط ۱۹۷ است، گفت: در ابتدای راهاندازی این سامانه، میزان شکایات و انتقادات مردم بسیار زیاد بود، اما امروزه خوشبختانه این انتقادات و شکایات عدد کمی را به خود اختصاص داده است.
رادان در مورد نقشه برخورد با مامورانی که مردم از آنها ناراحت هستند، گفت: با ماموران به سه شیوه توجیهی، برخورد انضباطی و پرونده به سازمان قضایی برخورد میشود. اما خوشبختانه عدد میزان شکایات و انتقادات از ماموران به شدت کاهش یافته است.
ارسال نظر