۸۵۳۲۱۹
۱۸ نظر
۵۰۱۰
۱۸ نظر
۵۰۱۰
پ

طرح مشترک روسیه و امارات برای تقسیم یمن

راهبرد روس ها در خاورمیانه مبتنی بر اتحاد و ائتلاف با هیچ از بازیگران عمده منطقه ای نیست و به دنبال آن بوده تا با تمامی بازیگران اثرگذار منطقه ای به صورت موازی و همزمان کار کند.

تابناک: راهبرد روس ها در خاورمیانه مبتنی بر اتحاد و ائتلاف با هیچ از بازیگران عمده منطقه ای نیست و به دنبال آن بوده تا با تمامی بازیگران اثرگذار منطقه ای به صورت موازی و همزمان کار کند.

کنشگری روس ها در خاورمیانه تابعی از منافع آن هاست و خود را به هیچ بازیگری به صورت مجزا متعهد نمی دانند.

در این میان، بازیگری آن ها در بحران ها و تحولات خاورمیانه نیز از همین منطق راهبردی پیروی می کند. بحران یمن نمونه مشخصی از اینگونه الگوی رفتاری روس ها است. جایی که آن ها هم با حوثی ها و ایران ارتباط نزدیکی دارند و هم عربستان و امارات.

به طوری که از یک سو، قطعنامه شورای امنیت علیه ایران و انصارالله در یمن را وتو می کنند و از سوی دیگر نیز با موضع عربستان و امارات در بحران یمن همراه می شوند.

در همین زمینه، پایگاه آمریکایی «المانیتور» در مطلبی به راهبرد روس ها در یمن پرداخته و مدعی شده که مسکو با همکاری امارات متحده عربی به دنبال ایجاد یمن مستقل جنوبی است. در بخشی از این مقاله آمده است:

گرچه سوریه و لیبی از اولویت بالاتری در سیاست خارجی روسیه در خاورمیانه برخوردارند، اما مسکو اخیرا فعالیت های خود برای کار با گروه های متعدد یمنی برای کمک به حل و فصل بحران در این کشور آغاز کرده است.

در عین حال، با در نظر گرفتن روابط بلندمدت روسیه با یمن، مسکو نیز منافع خود را در این کشور دنبال می کند. به همین دلیل، مسکو ارتباطات موجود با طرفهای درگیر را حفظ کرده و برای ایجاد امکانات جدید تلاش می کند.

عيدروس الزبيدي رئیس شورای انتقالی جنوب(STC) و سعید بن بریک رئیس مجمع ملی در شورای انتقالی جنوب اخیرا به دعوت وزارت خارجه روسیه به مسکو سفر کردند. شورای انتقالی جنوب در سال ۲۰۱۷ تحت هدایت امارات متحده عربی در عدن ایجاد شد. هدف استراتژیک این اقدام، تشکیل مجدد کشور مستقل یمن جنوبی است که از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۰ با نام رسمی جمهوری دموکراتیک خلق یمن کشوری مستقل بود. این کشور در ۲۲ آوریل ۱۹۹۰ با جمهوری عربی یمن (معروف به یمن شمالی) متحد شد و جمهوری یمن را تأسیس کرد.

شورای انتقالی یمن متشکل از گروه های ستیزه جوی مقاومت جنوب است است که از سوی امارات متحده آموزش و تجهیز شده اند.

لازم به ذکر است که سفر الزبیدی به مسکو با سفر ولادیمیر دِدوشکین سفیر روسیه در یمن به شهر عدن- یک شهر مرکزی در جنوب یمن- که قرار است کنسولگری روسیه در آنجا بازگشایی شود، همزمان شد. این کنسولگری می تواند نفوذ روسیه بر شورای انتقالی که اکثر مناطق جنوبی را در اختیار خود دارد بیشتر کند و در مقابل وابستگی مسکو به دولت منصور هادی را کاهش دهد. لذا مسکو، با توجه به نفوذی که بر شورای انتقالی دارد، نقش «قدرت سوم» را در آنجا بعد از امارات متحده عربی ایفا می کند.

ذکر این نکته ضروری است که یمن جنوبی در فاصله سال های ۱۹۶۷ تا ۱۹۹۰ که تحت عنوان جمهوری خلق یمن یا جمهوری عربی یمن یک کشور مستقل را تشکل داده بود، تحت نفوذ و حمایت شوروی قرار داشت. تعدادی از مقامات کنونی شورای انتقالی جنوب نیز در شوروی آموزش دیده اند.

طرح مشترک روسیه و امارات برای تقسیم یمن به دو کشور شمالی و جنوبی/ منافع ایران چه می شود؟

از سوی دیگر، مسکو پس از سال ۲۰۱۷ گرچه ارتباطات خود با انصارالله را حفظ کرد، اما این کشور ماموریت دیپلمایتک خود در صنعا(پایتخت انصارالله) را بست و از این گروه وابسته به ایران بیش از پیش دور شد و شروع به همکاری با منصور هادی و ائتلاف سعودی کرده است.

با این روس ها به زودی متوجه شدند که منصور هادی مهره چندان اثرگذاری نیست و به تدریج در حال واگذاری رهبری خود به گروه های تحت حمایت امارات به ویژه شورای انتقالی جنوب است. لذا، مسکو روابط خود با شورای انتقالی و گروه های وابسته به آن تقویت کرده و به نظر می رسد به همراه امارات متحده عربی به دنبال طرح بلندپروازانه تاسیس دوباره کشور مستقل یمن جنوبی است.

این طرح وقتی تقویت می شود که بدانیم اخیرا امارات متحده عربی به شریک قابل اتکایی برای روسیه تبدیل شده است و مواضع دو کشور در بحران های منطقه ای به یکدیگر نزدیک شده است. به ویژه در سوریه که اماراتی ها با تشویق روس ها، سفارت خود در دمشق را بازگشایی کردند. روسیه نیز از متحدان امارات در منطقه از جمله از خلیفه حفتر در لیبی حمایت کرده است.

حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا قرار است روس ها در یمن با همکاری و اتحاد با امارات، منافع ایران و انصارالله را با چالش مواجه کند؟در واقع، طرح تقسیم یمن و تشکیل کشور یمن جنوبی چه چالش ها و فرصت هایی را برای انصارالله و متحدش ایران به همراه خواهد داشت؟

در این زمینه، دو فرضیه مطرح می شود:

نخست آنکه، این طرح روس ها ممکن است در راستای منافع و ملاحظات راهبردی ایران در یمن نباشد. از این جهت که مسکو بدون توجه به ملاحظات ایران در زمینه تمامیت ارضی یمن، به دنبال تقسیم یمن به دو کشور شمالی و جنوبی است. آنچه در دوران جنگ سرد شاهد بوده ایم.

دوم؛ برخی از ناظران از همان ابتدا بر این باور بودند که با تقسیم یمن به دو کشور، منافع تمامی طرفین و از جمله ایران و محور عربستان می تواند تامین شود. در واقع، از این طریق هم نزاع میان شمال و جنوب از بین خواهد رفت و هم سطح تنش میان ایران و محور عربستان. لذا از دیدگاه این صاحب نظران، طرح روس ها می تواند منافع ایران را نیز به خوبی تامین کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    آخه من نمیدونم ما تو یمن چه منافعی میتونیم داشته باشیم؟؟؟!!!به غیر از هزینه تو یه کشور گرسنه و جنگزده!!!!!!

    پاسخ ها

    • حیات داودی

      داریم عاموداریم..کلی منافع داریم...دلارمیدیم

  • بدون نام

    روسیه پرستها بدونن

  • بدون نام

    مرگ برروسیه که تمام بدبختی ایران زیرسرهمین روسیه لعنتی

  • ضد امریکا

    بیچاره ملت یمن بیچاره ملت ایران

  • حمید

    سلام
    مشکل اینجاست که روسها همیشه دنبال منافع خودشان هستند. و هرگز نباید به روسها به چشم متهد نگاه کرد انها تاجر هستند هرجا منافع شان ایجاب کند هر کشوری را فقط برای منافع خود قربانی میکنند. بر خلاف امریکا که متهدان سنتی خود را حمایت میکنند حتی کمکهای مالی و اقتصادی میکنند. بقول قدیمی ها سگ زرد برادر شغال است. روسها بارها ایران را تکه تکه کردند و هربار بخشی از ایران را به یغما برده اند. روسها از تکه تکه کردن کشورها منفعت میبرند. فرقی ندارد ان کشور ایران باشد یا یمن یا هرکشور دیگری.

    پاسخ ها

    • اصفهانیان

      دوست ڱرامی آمریڪا هم همینڱونه است در ایران پهلوی در لیبی قذافی در تونس ملک حسن در مصر مبارڪ و در پاناما اورتگا وخیلی جاهای دیگه آمریڪا هم دنبال منافع خودش هست وبه ڪسی رحم نمیڪند این است سیاست وسیاست بازی غرب وشرق هم ندارد ،هر طرف سود بیشتر باشد به آنجا میروند

    • دونالد ترامپ

      دوست عزیز امریکا مثل روس گدا گشنه نیست اگه یه قدم براش برداری دوقدم برات برمیداره

    • hassan.h

      دوستان در مقایسه رابطه ایران با دو کشور روسیه و آمریکا از نقش صهیونیستها غافل نباشید
      اگر حضور موذیانه و کفتار صفت صهیونیستها در دستگاه سیاسی آمریکا نبود امروز ما گرمترین رابطه را با آمریکا می داشتیم
      آنچه که بارها تنش میان ما با آمریکا را تقویت کرد لابی گری صهیونیستها بود خروج آمریکا از برجام و تروریست اعلام کردن سپاه این مطلب را به وضوح اثبات کرد

  • faryad

    بیچاره یمن. باید منافع همه تامین بشه به غیر از اینکه خواست خود نردم یمن در نظر گرفته بشه.

  • بدون نام

    روس ها نان را به نرخ روز میخورند !؟ وتاریخ نشان داده خیلی از پشت به ایران خنجر زده است

  • بدون نام

    کی باشه روسیه و عربستان ایران و تقسیم کنن

    پاسخ ها

    • سلام سانسورچی

      تو رو هم بدن به افغانستان

    • اصفهانیان

      در مورد ایران نیست دوست من خیلی عقبی ،در مورد یمنه کمی بخون بعد پستوبزار

  • بدون نام

    چون مطلب زیاد است، داستان راکوتا کنیم، روس‌ها هم نمی‌خواهند گاوهای شیرده قدیم وجدید خودرارهاکنند..

  • بی نام

    روسیه کفتا صفت . ننگ بر پوتین دیکتاتور .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      روسیه سیاست داره به هیچ وجه نمیخواهد ایران با عربستان دست دوستی بدهند مشکل اینجا ست هیچ کشوری سیاست میانجیگری دو کشور ندارد بجز ایران

  • .....

    هزینه یمن با ایران برد بدون هزینه.برای روسیه.چه سیاست تلخی.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج