۸۵۱۲۲۳
۲ نظر
۵۰۱۱
۲ نظر
۵۰۱۱
پ

گام تازه مجلسی‌ها به منظور رفع تبعیض

هفته گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی مصوبه‌ای مقرر کردند که از این به بعد، دارندگان مدرک لیسانس تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند نامزد انتخاباتی مجلس شوند. آنها همچنین با مخالفت این پیشنهاد که یک دوره نمایندگی مجلس یک مقطع تحصیلی لحاظ شود، جلوی تبعیض و پیش‏داوری و قضاوت جامعه نسبت به خود را گرفتند.

روزنامه ابتکار: هفته گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی مصوبه‌ای مقرر کردند که از این به بعد، دارندگان مدرک لیسانس تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند نامزد انتخاباتی مجلس شوند. آنها همچنین با مخالفت این پیشنهاد که یک دوره نمایندگی مجلس یک مقطع تحصیلی لحاظ شود، جلوی تبعیض و پیش‏داوری و قضاوت جامعه نسبت به خود را گرفتند.

گام تازه مجلسی‌ها به منظور رفع تبعیض

افرادی که لیسانس دارند به‏هیچ‏وجه نمی‌توانند نامزد انتخابات مجلس شوند

بهارستان‌نشینان همچنین در بررسی ایراد شورای نگهبان با پیشنهاد یونس اسدی، نماینده مردم مشکین‏‌شهردر مجلس و پیشنهاد «حذف تبصره 2 مبنی بر داشتن مدرک تحصیلی لیسانس یا معادل آن به شرط 5 سال سابقه خدمت» موافقت کردند. در حالی که حسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز پیش از رای‏گیری نسبت به این پیشنهاد در اخطار قانون اساسی اعلام کرد بود: «با این پیشنهاد مشارکت‌ عامه‌مردم محدود خواهد شد و مورد ایراد شورای نگهبان قرار می‌گیرد.»

علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز پیش از رای‌گیری خطاب به نمایندگان گفته بود: ‌«در صورتی‌که این پیشنهاد رای بیاورد با توجه به نظر شورای نگهبان در مصوبه قبلی، حضور مردم در انتخابات مجلس و کاندیداتوری برای آن محدود می‌شود و مجددا مورد ایراد شورای نگهبان قرار می‌گیرد.» ولی نمایندگان بدون توجه به نکته مدنظر لاریجانی، با آن پیشنهاد موافقت کردند. بنابراین در صورت تایید شورای نگهبان، از این پس نامزدهایی که مدرک تحصیلی کارشناسی دارند به‏هیچ‏وجه امکان نامزدی در انتخابات مجلس را نخواهند داشت.

مدرک بالای نمایندگان باعث فرهیختگی بیشتر مجلس می‌شود

میرزایی نیکو در پاسخ به این پرسش که «با بالاتر بردن سطح مدرک تحصیلی نمایندگان، آیا مجلس ما مجلس فرهیخته‌تری می‌شود»، افزود: «البته قانون‌اساسی درباره مقطع تحصیلی نامزد انتخاباتی مجلس چیزی نگفته و شرطی نگذاشته است ولی با گذشت زمان متوجه ضرورت داشتن اطلاعات کافی علمی و شاخص‌ها شدیم. قطعا کسی که از دانشگاه تهران، امیرکبیر یا شریف فارغ‌التحصیل می‌شود با کسی که از یکی از دانشگاه‌های کوچک و نامعتبر مدرک می‌گیرد، از نظرعلمی دریک سطح نیستند و درک بهتری از موضوعات دارد.»

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد:‌ «به همین دلیل کسی هم که کارشناسی ارشد یا دکترا دارد نسبت به فردی که کارشناسی دارد یا یک دوره نماینده بوده است، درک بهتری از شرایط دارد. به همین دلیل در کمیسیون هم که موضوع مطرح می‌شد، پیشنهاد کردم استثنای محاسبه یک دوره نمایندگی به عنوان یک مقطع تحصیلی برداشته شود چون یک دوره نمایندگی معادل فوق‏لیسانس نیست و با فوق‏دیپلم برابری می‌کند.» او ادامه داد: «این نکته صرفا در حد یک تجربه است و تجربه نباید معادل یک مقطع تحصیلی درنظر گرفته شود.»

قانون اساسی نامی از مدرک تحصیلی به زبان نیاورده است

البته عزت‏الله یوسفیان‏ملا، نماینده چنددوره مردم آمل در مجلس نظری متفاوت با این موضوع دارد و طی گفت‌وگویی اعلام کرده است:‌ «در دوره‌های قبل مدرک تحصیلی را برای ثبت‌نام کاندیداها الزامی کرده بودند اما در قانون اساسی گفته شده که داشتن سواد خواندن و نوشتن کافی است و در قانون‌اساسی نامی از مدرک تحصیلی به میان نیامده است و گفته سواد داشته باشند.» عضو فراکسیون مستقلین مجلس افزود: «سواد یک امر نسبی است. سواد مورد نظر برای نمایندگان مجلس این است که فردی که وارد مجلس می‌شود باید حداقل بتواند قانون اساسی را به خوبی بفهمد و از آن برداشت داشته باشد یا اینکه نسبت به دستگاه‌های اجرایی کشور شناخت داشته باشند.»

افرادی مدرک تحصیلی بالایی ندارند ولی مقبولیت ملی دارند و با این قانون محدود می‌شوند

بادامچی یادآور شد: «مثلا آقای خاتمی 8 سال رئیس‏جمهوری محبوب مردم بودند و دولت ایشان از موفق‏ ترین دولت‏ها از نظر اقتصادی و سلامت مالی بود، در حالی که ایشان مدرک تحصیلی و دانشگاهی بالایی نداشتند، ولی از طرفی یکی دیگر از روسای جمهوری که مدرک دانشگاهی بالای دارد، ولی از مقبولیت و محبوبیت بالای اجتماعی برخوردار نبود و از نظر فساد مالی هم دولتش زبانزد خاص و عام شد. پس با مدرک تحصیلی بالا نباید نامزدهای انتخابات را محدود کرد.»

این نماینده مردم تهران در خانه ملت همچنین تاکید کرد:‌ «به نظر من مدرک تحصیلی نباید سطح مجلس را تعیین کند و بینش و آگاهی سطح مجلس را تعیین می‌کند نه مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا و موافق این طرح نبودم. در مجلس موضوعاتی تصویب می‌شود که به درایت نمایندگان بستگی دارد نه سطح مدرک تحصیلی‌شان.»

مصوبه‌ای عقلانی به منظور رفع سوءتفاهم‌ها

با وجود پیشنهادهای مختلفی که درباره تبصره 2ماده 28 قانون انتخابات از طرف نمایندگان مطرح شد، نمایندگان به منظور تامین نظر شورای نگهبان مدرک لیسانس با شرایط 5 سال سابقه اجرایی را که برای کاندیداها مجاز دانسته بود، حذف و مصوب کردند که کاندیداهای انتخابات مجلس با مدرک لیسانس و حتی با داشتن سابقه اجرایی 5 ساله نمی‌توانند به عنوان کاندیدا در انتخابات مجلس شرکت کنند و مدرک فوق‏لیسانس یا کارشناسی ارشد ملاک کاندیداهای این انتخابات است.

تصمیمی که جلوی سوءتفاهم‌ها و تبعیض بین نمایندگان با سایر نامزدهای انتخاباتی مجلس را گرفت و می‌توان به عنوان گام عقلانی مجلس به منظور کاهش تبعیض‌ها از آن نام برد. بند 9 اصل سوم قانون اساسی عبارت است از: «رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه‌های مادی و معنوی.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بله بعضی ها مدرک با پول می گیرند و با پول هم کار میکنند خواه رییس جمهوری باشد خواه نماینده باید این افراد فقط گزینش درست بشوند یعنی بمعنای درست. انسانیت داشته باشند

  • بدون نام

    ازاین مجلس بخاردرنیومدچه باسوادچه بیسوادواینهابه راحتی بااسنادمدارکی دارن میتونستن روحانی برکنارکنن هم مدرک اقتصادی اجتماعی امنیتی ....ولی چرانمیکنن تعجبه بنی صدروبامدرک گفتن بیکفایت وچندماه بیشترنتونست ریس جمهورباش

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج