هشدار: سدهای عراق هم پر شدند
وزارت منابع آب عراق با بیان اینکه بزرگترین سدهای عراق در آستانه پرشدن کامل هستند، از ساکنان اطراف رودها خواست به هشدارهای این وزارتخانه توجه کنند.
خبرگزاری فارس: وزارت منابع آب عراق اعلام کرد که بر اثر بازندگیهای اخیر بزرگترین سدهای این کشور در آستانه پر شدن هستند.
«عون ذیاب»، سخنگوی این وزارتخانه عراقی سهشنبه (۲۰ فروردین) در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت که میزان آب ذخیره شده در مخازن سدهای بزرگ عراق به حداکثر ظرفیت خود رسیده است.
او گفت که میزان آب سد «دوکان»، واقع در منطقه کردستان عراق هفت میلیارد متر مکعب است و این سد تقریبا پرشده است.
در همین راستا، «حمه طاهر جلال»، رئیس سد دوکان به شبکه «روودآو» گفت که تنها یک متر باقی مانده است تا ظرفیت آبی این سد کامل شود. برای اولین بار است که این سد عراق از زمان ساخت آن در سال ۱۹۵۹ به طور کامل پر میشود.
سخنگوی وزارت آب عراق به وضعیت سایر سدهای این کشور نیز اشاره کرد و گفت که مخازن سدهای «دربند خان» و «حمرین» واقع در شمال بغداد نیز تقریبا پرشده است.
ذیاب در مورد سد موصل نیز گفت که آب سد موصل که بزرگترین سد عراق و گنجایش ظرفیت ۱۱ میلیارد متر مکعب را دارا است، به نُه میلیارد م.م رسیده است.
سخنگوی وزارت آب عراق با بیان اینکه اوضاع در سدهای عراق تحت کنترل است، به ساکنان و مجاوران رودخانهها و آبراههها هشدار داد و از آنها خواست که با دولت و مقامات محلی هماهنگ باشند.
«عزام علوش»، کارشناس محیطزیست عراق نیز اوضاع سد موصل را خطرناک خوانده است. او به خبرگزاری فرانسه گفت که این سد ساخته شده از گچ، نیاز دارد که شکافهای ایجاد شده در آن به صورت منظم با بتون تزریق شود.
این کارشناس هشدار داد در صورتی که این کار انجام نشود، منجر به فاجعه در عراق خواهد شد. او گفت که اگر سد موصل فرو بریزد، سیلی به ارتفاع پنج متر مناطق پایین دست را ویران خواهد کرد.
در پی بارندگیهای اخیر در عراق، ترکیه و ایران که سرشاخههای برخی از رودها در این دو کشور است، صدها خانواده عراقی در استان جنوبی «میسان» مجبور به مهاجرت شده و دو هزار نفر دیگر در معرض خطر سیلاب قرار دارند.
نظر کاربران
بارندگی اشتباه نوشتی
بارندگی اشتباه نوشتی
بسیاری از سد های ایران حیاتی و خوب هستند.و جای تبریک دارد.
اما مدیریت آب در کشور بسیار کند و سطحی نگر هستند.
آب در جنوب غرب ایران امکان هدایت در زمانهای تر سالی به مرکز کشور را دارد.
آب شیرین و پر حجم و بسیار حیاتی بایستی مدیریت کامل در حد وزارت آب داشته باشد.
دره های بزرگ در کشور فضای خوبی است برای استراحت سیلاب و نفوذ به آب های غیر سطحی
از سوی دیگر کویر هائی است که میتوانند آب را در خود نفوذ دهند.
لذا مدیریت آب در کشور میتواند بسیار بیشتر از این نقش اساسی داشته باشد.
امیدوارم عراق به دریا تبدیل بشه
پاسخ ها
چاه نکن بهر کسی اول خودت دوم کسی ، باور به این شعر ، رمز سعادت و خوشبختی ، پیشرفت ، نوع دوستی ، لذت از زندگی انسانها، می شود .
انشالا
عراق مایعه دردسر ..