۸۴۶۹۱۵
۱۵ نظر
۵۰۱۱
۱۵ نظر
۵۰۱۱
پ

توضیح وزیر نیرو در خصوص احتمال شکستگی سد‌ها

وزیر نیرو گفت:پیش بینی ها نشان می دهد در اردیبهشت و خرداد امسال رواناب های شدید و بیش از ظرفیت نگهداشت سدها در خوزستان خواهیم داشت.

خبرگزاری ایرنا: رضا اردکانیان در مرکز پایش سدهای خوزستان در سازمان آب و برق در جمع خبرنگاران، افزود: این رواناب ها به سمت تالاب ها جاری می شود، تبخیر شده و یا به مصرف می رسد و یا سهمی از آن به دریا و تالاب مرزی وارد می شود.

وی دبی کنونی کارون در مقطع اهواز را ۲ هزار و ۳۵۰ مترمکعب برثانیه بیان کرد و گفت: احتمال افزایش دبی کارون در مقطع اهواز به بیش از این میزان وجود دارد و ملاثانی، شیبان و ویس از توابع شهرستان باوی در شمال اهواز در معرض خطر سیل خواهند بود.

توضیحات وزیر نیرو در خصوص احتمال شکستگی سد‌ها

وی با بیان اینکه شرایط تاکنون در کنترل بوده خاطرنشان کرد: اطلاعات مربوط به سدها به صورت لحظه ای با ستاد مدیریت بحران استانداری تبادل و هماهنگی لازم صورت می گیرد تا آنها نیز آمادگی برخورد با این قضیه را داشته باشند.

اردکانیان افزود: بخش مهمی از رواناب های آینده ناشی از برف های وسیعی است که در بالادست باریده و در ماه های آتی با افزایش دما ذوب خواهد شد، که البته این موضوع غیرمترقبه ای نیست.

وی با تاکید بر آمادگی و برنامه ریزی برای رویارویی با سیلاب های بهاره، بیان کرد: افزایش رهاسازی آب از سدها، دایک بندی و باز کردن معابر برای ایجاد آمادگی در سیلاب و بارش های آینده است.

اردکانیان در ادامه با اشاره به نشانه های تغییرات اقلیم که در محافل علمی بیان می شود، گفت: یکی از مشخصه های آن قرار گرفتن سال های خشکسالی شدید و ترسالی شدید پشت سر هم است، بنابراین پارسال شدیدترین خشکسالی ۵۰ سال اخیر و سال آبی جاری نیز بی سابقه ترین ترسالی را تجربه کردیم.

وی افزود: پیش بینی می شود تا پایان سال آبی جاری در حدود ۸۰ درصد رواناب بیش از متوسط درازمدت در خوزستان داشته باشیم.

به گفته وی تاکنون که حدود نیمی از سال آبی سپری شده، در خوزستان بیش از متوسط بلندمدت ۵۰ ساله در خوزستان رواناب بوده که برآورد می شود تا پایان سال آبی حدود ۲۲ میلیارد مترمکعب نیز به آن اضافه شود.

سدهای کشور در وضعیت پایدار هستند به اخبار جعلی گوش ندهید

وزیر نیرو همچنین با اشاره به بازدید از سدهای بزرگ خوزستان تاکید کرد: اطمینان خاطر می دهم که بحث پایداری سدها نه تنها در خوزستان بلکه در کشور به دلیل دقت بالا در مطالعات و طراحی سدها و پیش بینی سیلاب با دوره های بلندمدت، هیچگونه جای نگرانی ندارد.

وی درباره شایعات منتشر شده در مورد احتمال شکستگی برخی از سدها تصریح کرد: در این زمینه هیچ جای نگرانی نیست، افرادی هستند که در فضای خشکسالی، ترسالی، زمستان و تابستان، شغلشان را در ایجاد التهاب می بینند، هر چند که بعد از ۲۴ ساعت خبرهای جعلی آنها تکذیب می شود، اما در همان ۲۴ ساعت روی تاثیرگذاری بر روح و روان مردم حساب می کنند.

اردکانیان با بیان اینکه اصلی ترین موضوع آمادگی و هوشیاری مردم و توجه آنها به کانال های رسمی اطلاع رسانی است افزود: مردم با آگاهی که دارند، به این منابع غیرمعتبر اهمیتی نمی دهند و اخبار صحیح را از رسانه های معتبر و صدا و سیما دریافت می کنند.

وی اظهار امیدواری کرد: آنچه از این سیل باقی بماند بیش از خسارت انبوه، منافع قابل توجه است که تاکنون نیز منافع بسیاری در سراسر کشور برای ما به ارمغان آورده است.

حجت الاسلام روحانی رییس جمهوری روز جمعه گذشته در سفر به خوزستان به منظور بررسی وضعیت سیلاب، اردکانیان وزیر نیرو را مامور کرد برای مدیریت سیلاب در خوزستان بماند.

وزیر نیرو پیش از این نیز وقوع سیل در خوزستان را حتمی دانسته و گفته بود: از روز ۱۱ تا ۱۶ فروردین جاری به دلیل بارش های باران حدود سه میلیارد متر مکعب آب وارد سدهای خوزستان می شود که ۱.۲ میلیارد متر مکعب از این حجم آب سبب پر شدن ظرفیت خالی مخازن سدها می شود و بقیه باید تخلیه می شود که بر اثر این تخلیه نقاط پایین دست سدهای خوزستان دچار آبگرفتگی و سیلاب خواهند شد.

به گفته وی مطابق پیش بینی ها از سد دز ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه و از سد کرخه یکهزار متر مکعب آب بر ثانیه رهاسازی می شود از این رو باید برای هفته آینده آمادگی کامل داشته باشیم.

سازمان آب و برق خوزستان در روزهای اخیر با صدور چند اطلاعیه نسبت به وقوع سیل در حوضه رودخانه های دز، کرخه و کارون هشدار داده و اعلام کرده سه شهر و ۵۱ روستا در حوضه کرخه، ۱۸ روستا در حوضه دز و ۱۸ روستا در حوضه کارون در معرض سیلاب هستند و دستگاه های اجرایی باید آمادگی تخلیه آنها را داشته باشند.

هواشناسی پیش بینی کرده از ۱۱ فروردین به مدت ۴۸ ساعت بارندگی شدید در تمام حوضه های خوزستان اتفاق افتد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خدا لعنت کند انهایی را که شایع سازی می کنند. در پشگاه خدا رو سیاه شودند امین

    پاسخ ها

    • یوناس حقی

      خبرهای نهایی را از کانالهای خبری معتبر پیگیری کنند!!!!
      کدام کانال معتبر!؟؟؟؟؟
      همانهایی که عزاداری در سیل را نشان میدهند؟!!!
      دقیقا کدام منابع معتبر مدنظر شماست ؟!!!!
      من لایق داشتن مدیران و حاکمانی مثل شما هستم چون بی لیاقت هستم و بهتراز شما شایسته مدیزیت من نیست .

  • بدون نام

    خدا بخیر بگذره

  • بدون نام

    باید چاره ای اندیشید هر چیز ممکنه اتفاق بیفتد.مناطق نزدیک به سدها باید خالی از سکنه شود.روش ننوشته شرایط جوی و بارش ها و استقامت سدها رو نمیشه خیلی دقیق پیش بینی کرد .پس بهترین کار خارج کردن ساکنین این مناطق به جاهای امن هست.خدا کمکمون کنه

  • بدون نام

    لازم به ذکر است بتن سدها پس از سالها زیر فشار بودن فشرده تر و محکم‌تر میشوند وسرریز هایی دارند که اجازه نمی دهند آب از حدی بیشتر شود.ضمنا دریچه های دیگری وجود دارند که آب سد را به سرعت کاهش می دهند

  • بدون نام

    من در کنار سد همدان زندگی میکنم یکبار در این سالها لایروبی شد و انهم حدودا ده سال پیش .یعنی اینکه سد گنجایش اب بسیار کمی دارد واینکه در دوران خشکسالی اهمیت رودخانه را یاد مان رفت و انها رسیدگی نشدند و حالا فریاد واویلا بلند شده اب نعمت است و برای ما که گرفتار کم ابی شده مصیبت

  • بدون نام

    بابا جان چرا چرند میگید. چهل ساله که خوابید. با حرف و روزمرگی که کشور اداره نمیشود.
    یه روز این مشکل، یه روز اون مشکل و کلی اشتباه و دزدی. اینجوری کشورداری رو همه میتونند.

  • بدون نام

    من ماندم چرا اب را با تونل هایی که زدند که وصل میشود به سد زاینده رود انتقال نمیدهند که هم مردم خوزستان اسیب نبینند هم اینکه سد زاینده رود ابگیر شود .این برای من سوال است اگر از دوستان کسی در این مورد میداند مطب بگذارد متوجه شویم.مننون از برترین ها

  • ‌در مورد سدها

    اگر مسئولین درک و فهم داشتند سال ۱۳۵۹ طرح دولت بود ک که سر ریز اب را سد دز هدایت کنند بطرف سد زاینده رود و از این طریق یزد و کرمان و فلات مرکزی ایران مشروب بشه اما بجای لولهای که از سد زایندهرود زدند به یزد و قم باید این کار را از سد دز به زاینده رود میکشیدند که حالا مرکز ایران بی اب نباشه و کویر پیشروی کنه و از طرفی اب خوزستان هدر بره و خانه ها و کشاورزی خوزستان را نابود کنه از همین حالا به فکر این طرح باشید فقط طرح دزدی و اختلاس زود اجرا میشه

  • ‌در مورد سدها

    اگر مسئولین درک و فهم داشتند سال ۱۳۵۹ طرح دولت بود ک که سر ریز اب را سد دز هدایت کنند بطرف سد زاینده رود و از این طریق یزد و کرمان و فلات مرکزی ایران مشروب بشه اما بجای لولهای که از سد زایندهرود زدند به یزد و قم باید این کار را از سد دز به زاینده رود میکشیدند که حالا مرکز ایران بی اب نباشه و کویر پیشروی کنه و از طرفی اب خوزستان هدر بره و خانه ها و کشاورزی خوزستان را نابود کنه از همین حالا به فکر این طرح باشید فقط طرح دزدی و اختلاس زود اجرا میشه

  • بدون نام

    درواقع آب هدرکن ها جایزه خواهندگرفت؟!

  • بدون نام

    یعنی استاندار چهارمحال که گفته احتمال شکسته شدن دو سد وجود دارد دروغ گفته؟ یا وزیر نیرو دروغ میگه؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همه مسئولین همیشه دروغ میگن

  • بدون نام

    سدهایی که اجنبی ها ساخته اند قابل اعتماد بیشتری هستند چون با دانش زمانه خود ساختند ولی سدهایی که خودیهای منفعت طلب و‌............

  • طوفان صحرا

    اخه مگه بادزدی واختلاس هم میشود یه کشوررواداره کرد .یه خانه معمولی رودزد میبره صاحب خونه ۱۰سال میخواد تا وسایل دزدیده شده دوباره بگیره

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج