۸۴۵۱۲۹
۱۸ نظر
۵۰۰۸
۱۸ نظر
۵۰۰۸
پ

خطر سیلاب این ۱۰ استان را تهدید می‌کند

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که حدود ۱۰ استان هشدار‌های سیل را دریافت کرده‌اند، گفت: بوشهر، آذربایجان غربی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، هرمزگان، خراسان شمالی و رضوی از جمله مناطقی هستند که هشدار‌های سیلاب را دریافت کرده‌اند.

خبرگزاری ایسنا: رضا اردکانیان وزیر نیرو با تاکید بر این‌که سیلاب گلستان با دوره بازگشت ۵۰ ساله بوده است، گفت: وقوع خشکسالی در کشور نباید چنین تصوری را ایجاد کند که نیازی به وجود رودخانه‌هایی با پهنای بزرگ وجود ندارد و در کنار آن‌ها به ساخت‌وساز بپردازیم.

رضا اردکانیان در حاشیه جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با بیان این‌که باید به مرز‌های طبیعت احترام بگذاریم، گفت: مسیر رودخانه‌ها باید به موقع لایروبی شود، مسیل‌ها باز باشد، تعرضی به آن‌ها صورت نگیرد و ساخت‌وساز‌ها باید متکی بر ضوابط باشد.

خطر سیلاب این ۱۰ استان را تهدید می‌کند

وی بر لزوم توجه جدی به لایروبی رودخانه‌ها تاکید کرد و افزود: اگر ما با چندین سال خشک مواجه می‌شویم نباید این تصور ایجاد شود که رودخانه‌های با پهنای بزرگ لازم نیست و در کنار آن‌ها به ساخت‌وساز بپردازیم چرا که سیلاب‌ها با دوره بازگشت‌شان تعریف می‌شوند و بر اساس برآورد‌های اولیه احتمالاً همین سیلاب با دوره بازگشت پنجاه ساله بوده است که این امر حاکی از بزرگی این سیل بوده است.

وزیر نیرو در پاسخ به سوالی مبنی‌بر عدم کنترل حجم مخازن سد‌های گلستان همزمان با وقوع سیلاب در این منطقه، گفت: این اقدام به طور کامل صورت گرفته است به طوری که از ۲۵ اسفند زمانی که هشدار‌های هواشناسی از کانال‌های رسمی به ستاد فرماندهی پیشگیری از سیل شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام شده است، بلافاصله دستورات لازم به شرکت‌های مسئول داده شده است و از همان زمان اقدامات لازم در این بخش صورت گرفته است.

اردکانیان ادامه داد: در استان گلستان تنها سه سد با ظرفیت ۸۰ میلیون مترمکعب وجود دارد که در فاصله زمانی حدود ۴۸ ساعت به میزان ۷۰ درصد کل بارش یک سال استان بارندگی رخ داده است به‌طوری که در همین بازه زمانی کوتاه ورودی ۱۱۲ میلیون مترمکعبی به سد گلستان ثبت شده است؛ آن هم به مخزن سدی که حجم آن ۴۸ میلیون مترمکعب است.

وی خاطرنشان کرد: به فرض محال اگر ما امکاناتی و دریچه‌های داشتیم که می‌توانستیم بلافاصله سد را خالی کنیم، باید در یک فاصله زمانی کوتاه دو بار مخزن خالی و پر می‌شد که همین امر حجم بسیار وسیعی از سیلاب را ایجاد می‌کرد.

وزیر نیرو افزود: بنابراین از زمان دریافت هشدار بلافاصله اقدامات لازم در این بخش انجام شده است و در سد گلستانی که ظرفیت نرمال آن ۴۸ میلیون مترمکعب است حدود ۷۳ میلیون مترمکعب آب نگهداری شده است، منتها شدت بالای بارش به همراه طول دوره بالای بارندگی موجب بروز خسارت‌های این‌چنینی در استان شده است.

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که حدود ۱۰ استان هشدار‌های سیل را دریافت کرده‌اند، ادامه داد: بوشهر، آذربایجان غربی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، هرمزگان، خراسان شمالی و رضوی از جمله مناطقی هستند که هشدار‌های سیلاب را دریافت کرده‌اند.

همچنین احد وظیفه، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از ورود سامانه جدید از غرب کشور طی امروز (۴فروردین) خبر داد و گفت: شدت بارش در استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و شمال خوزستان و شمال هرمزگان پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز (۴ فروردین) علاوه بر رگبار باران و رعد و برق و وزش باد، در استان‌های هرمزگان، کرمان، سیستان‌ و بلوچستان و جنوب فارس با ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور در بخش‌هایی از غرب و جنوب غرب کشور، افزایش ابرناکی و رگبار باران، گاهی همراه با رعد و برق رخ می‌دهد.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی اضافه کرد: طی امروز (۴ فروردین) سامانه بارشی در غرب، شمال غرب و جنوب غرب کشور فعالیت می‌کند و از بعد از ظهر گستره فعالیت آن در دامنه‌های البرز غربی و مرکزی و غرب سواحل دریای خزر را در بر می‌گیرد.

وی ادامه داد: فردا (۵ فروردین ماه) با تقویت این سامانه بارشی علاوه بر نیمه غربی کشور بارش به مناطق مرکزی و دامنه‌های شمالی و جنوبی رشته کوه البرز و مناطقی از شمال شرق کشور کشیده می‌شود و در بیشتر مناطق بارش شدت و میزان بالایی دارد به‌خصوص در جنوب لرستان، خوزستان، چهارمحال‌ و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و نیمه شمالی استان فارس.

به گفته وظیفه طی سه روز آینده خلیج فارس مواج و طوفانی خواهد بود و در اواخر وقت امروز (۴ فروردین ماه) و طی دوشنبه (۵ فروردین ماه) ارتفاع موج در غرب خلیج فارس به بیش از سه متر می‌رسد. همچنین امروز تنگه هرمز مواج است و دوشنبه و سه‌شنبه (۵ و ۶ فروردین) غرب دریای عمان و دریای خزر مواج پیش‌بینی می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    در چند سال آینده ما شاهد از بین رفتن شمال کشور خواهیم بود .
    چرا چون ساختار آنجا را بهم زده ایم.
    جنگل را به زمین زراعی تبدیل کرده ایم .
    ضمن اینکه خانه هایشان خراب خواهد شد .
    زمین ها آنها چند بار در سال تخریب و از بین خواهد رفت .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بله درسته چوب خدا صدا ندارد

    • m.f

      مرغ کیلو چند شده؟

    • بدون نام

      امان از مدیریت نا کار امد هر که را خواستیم بعنوان مدیر معرفی کردیم بدون اینکه متوجه بشیم این مدیران لیاقت این پست را دارند یا نه نتیجه همان خواهد شد که میبینیم...

    • مهربانی

      لپ کلام، یه بودجه ای بدید ما بخوریم

  • Htc

    زور داره اسم ایلام رو نمیبری؟؟

  • بدون نام

    چوب خدا صدا نداره از بس درختان بی گناه را بریدیت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بریدند و برای زامبی ها و غربتی ها ویلا ساختند

  • بدون نام

    وای ماخوزستان هستیم دزفول اتفاقارودخانه ازوسط شهرمون میگذره

  • بدون نام

    تو تهران باید اینطوری بارون بیاد یا اهواز

  • بدون نام

    چهل سال مدیریت مملکت رو هواست دیگه

  • رضا شیرازی

    وقتی وزیر نیرواطلاعات جامع ندارد،همین است!!
    جنگل ها ۴۰٪تخریب وتبدیل به ویلا و زمین کشاورزی شده!
    رودخانه ها لای روبی نشده!
    درخت کاری نگردیده بجای جنگل های تخریب شده!
    محیط زیست تخریب با برداشت بی رویه از کوه ها ومعادن!
    مسیر آب رود خانه هاتغییر پیدا کرده!
    عرص رودخانه وسیلاب ها بعلت تصرف کم شده!
    سدهای بی رویه وبی مطالعه بوم شناسی فقط بخاطر در آمد،ساخته شده!
    از همه مهمتر مدیران نالایق وبی سواد....باعث عدم برنامه ریزی بلند مدت !!!بهره اش اینست.
    سانسور بفرمایید!

  • نظر

    چون شمال عیاشی ومیگساری /وعده خدا.حتمی.تخریب%

  • بدون نام

    اگر با تدبیر درست آب سدها قبل از بارندگی تخلیه می شد ، طغیان آب رودخانه ها و سیل با این عظمت نداشتیم!!؟؟؟؟!!!؟؟؟؟...

  • بدون نام

    از بین بردن جنگلها و مراتع همینه دیگه سیل

  • مصطفی

    هیچ ربطی به سد و خشکسالی و ... نداره ، وقتی پوشش گیاهی و جنگل رو نابود میکنید زمین زراعی و ویلا میکنید معلومه باران بیاد سیل میشه ، هرسال بدتر خواهد شد

  • بدون نام

    قطع بی رویه درختان و جنگلها بدون شک تاثیر زیادی در سیلابها داره تنه درختان و ریشه درختان خیلی کمک میکنه از جلوگیری سیلاب و فرسایش خاک.

  • بدون نام

    خدايا به دادمون برس
    خدايا اين بلاها را از ما دور كن
    خدايا خودت همه گندكاريهاى ما رو جبران كن
    خدايا كار ما اينه كه گند بزنيم به همه چى و بعدش بگيم بيا درستش كن خدا
    خدايااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج