۸۴۳۵۸۲
۶ نظر
۵۰۲۱
۶ نظر
۵۰۲۱
پ

افزایش ۳۳ درصدی میوه برای تنظیم بازار شب عید ­

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سهمیه امسال عرضه میوه شب عید درمقایسه با سال قبل برای هر استان ۳۳.۶ درصد افزایش یافته است

خبرگزاری صدا و سیما: حسین شیرزاد افزود: ۲۲.۶ درصد نیز تعداد مکان های توزیع میوه تنظیم بازار افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه یک درصد مداخله بازاری در بخش میوه داشته ایم گفت: امسال اختیار عرضه میوه را به کمیته های استانی واگذار کرده ایم و قیمت پرتقال تا ۲۰ درصد و قیمت سیب ۱۰ تا ۲۰ درصد زیر قیمت خرده فروشی ها عرضه می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای نخستین بار در استان یزد مردم با استفاده از اپلیکیشن می توانند میوه تنظیم بازار سفارش دهند و در منزل تحویل بگیرند.

شیرزاد گفت: با توجه به اینکه سرانه مصرف سیب کشور ۲۴ کیلوگرم است و امسال سه میلیون و ۷۷۰ هزار تن سیب در کشور تولید شد کمبود سیب وجود ندارد و نیازی به واردات نیست.

وی افزود: اتحادیه های تعاونی مباشر ما ۴.۵ میلیون عضو و سابقه ۵۷ ساله در تهیه و توزیع میوه دارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخش خصوصی باید از شرکت های بزرگی تشکیل شده باشد که بتوانند به موقع وارد بازار شوند و به دولت کمک کنند گفت: امسال به اتحادیه های روستایی نقش بیشتری برای تامین میوه شب عید داده شد.

شیرزاد افزود: ۳۰ هزار تن سیب و ۴۰ هزار تن پرتقال از کشاورزان خریداری شد.

وی گفت: از باغداران شمال پرتقال تامسون سه هزار و ۱۰۰ تا چهار هزار تومان، والنسیا جنوب از چهار هزار و ۲۰۰ تا ۵ هزار و ۱۰۰ تومان و سیب از ۶ هزار و ۱۰۰ تومان تا ۸ هزار تومان برای ذخیره سازی میوه تنظیم بازار شب عید خریداری شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در دو روز گذشته قیمت میانگین تنظیم بازار سیب ۷ هزار و ۳۷۵ تومان ، پرتقال شمال سه هزار و ۶۰۰ تومان و پرتقال والنسیا جنوب چهار هزار و ۷۸۵ تومان توزیع شده است.

شیرزاد گفت : هزار و ۵۰۰ مرکز عرضه میوه شب عید در سراسر کشور آماده شده که از این تعداد ۴۳ درصد را صنوف و ۵۷ درصد غرفه ها را میادین تره بار آماده کرده اند.

وی با بیان اینکه بر توزیع میوه شب عید نظارت می شود افزود: سامانه ای نیز امسال برای نظارت کامل بر توزیع میوه شب عید ایجاد شده که مشخصات مراحل و اشخاص توزیع کننده میوه در آن وجود دارد.

اسدلله کارگر رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی نیز در این برنامه گفت: قیمت میوه در میدان مرکزی و هفتگی و بر اساس فاکتور خرید تعیین می شود.

وی افزود: قمیت ها بین هزار تا هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است اما ملاک ما برای تعیین قیمت فاکتور خرید است.
کارگر گفت: اکنون در عمده فروشی ها پرتقال شمال 5 هزار ، جنوب 7 هزار و سیب 8 هزار تومان فروخته می شود.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی افزود: اگر خلافی در توزیع میوه اتفاق می افتد پیش از رسیدن آن به میادین میوه و تره بار است زیرا میوه ای که از میدان خارج می شود ساماندهی شده و بر اساس فاکتور است.

صدرالدین نیاورانی نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی نیز در این برنامه گفت: سال گذشته به دلیل سرما زدگی و تگرگ کمبود میوه در کشور به وجود آمد البته برخی میوه ها مانند گیلاس تاثیری در این بازار نداشت اما کمبود و ضرورت تامین سیب، پرتقال و نارنگی به وزارت جهاد اعلام کردیم.

وی با بیان اینکه امسال روش توزیع میوه شب عید بهبود یافته است افزود: به دلیل کمبود میوه بعد از عید با مشکل روبرو هستیم.

نیاورانی با بیان اینکه بخش خصوصی در تنظیم بازار میوه دیده نمی شود گفت: به عنوان نمونه از زنجیره سیب و اتحادیه و تشکل های ملی برای تامین این محصول استفاده نشده است.

نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: دولت برای تنظیم میوه شب عید از بخش خصولتی به جای خصوصی استفاده می کند.
وی گفت: اگر بودجه به موقع در اختیار تعاونی های روستایی قرار بگیرد بخش خصوصی به موقع از باغداران محصولاتشان را خریداری می کند.

نیاورانی افزود: اینکه دولت سیب و پرتقال را بیش از قیمت باغدار از اشخاص خریداری کرده است پولی نیست که به صورت سود به کشاورز باز گردد.

نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: تیر امسال به وزارت جهاد نامه نوشتیم که کمبود سیب داریم و دولت آن زمان باید از کشاورزان سیب را خریداری می کرد.

وی افزود: امسال کمبود سیب داشتیم زیرا بخشی از سیب تولیدی کشور برای کنسانتره و آبگیری استفاده می شود.

نیاورانی از دولت خواست: سبد میوه شب عید مردم را گسترده تر ببیند و بر کالاهای دیگر مانند موز نیز نظارت داشته باشد.

سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز در این برنامه گفت: پنج هزار و ۵۰۰ پرونده در سال ۹۷ مربوط به میوه در این سازمان تشکیل شده که ۸۴۰ پرونده مربوط به قاچاق است.

وی افزود: دلالی بر اساس قانون تجارت به رسمیت شناخته شده است اما در کشور ما که رتبه هشتم تولید میوه و پنجم تولید سبزی و صیفی را در دنیا دارد وضع توزیع میوه نامطلوب است.

رایگانی گفت: واسطه ها بدون عوارض و مالیات بیشترین سود را در چرخه تولید و توزیع میوه به خود اختصاص می دهند در حالی که اتحادیه ها و صنوف این بخش مرجع نظارت بر توزیع میوه هستند.

سعید خطی عضو هیات مدیره تعاونی سورتینگ داران مازندران نیز در این برنامه گفت: باید در قیمت تمام شده میوه ها هزینه حمل و نقل ، انبارداری و ... را نیز محاسبه کرد.

وی افزود: تولید پرتقال در مازندران امسال ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافت اما این رقم تاثیر چندانی بر بازار ندارد.
خطی با بیان اینکه هزینه های امسال ما سه برابر شده است گفت: با افزایش هزینه ها برای باغداران قیمت های خرید از آنها چندان تغییر نکرده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مراد نظری

    سلام بر بهترین اخبار وتمامی عوامل ومدیریت محترم// فقط برای
    ما یک حرف صادقانه مانده است باید به یکدیگر بگوییم خداوند به اعضای خانواده صبر بدهد تا باهم بر سر کمبودها در گیر نشوند وما میدانیم مجلس ودولت کار مفیدی برای کل مردم نمیکند که چیزی ارزان شود

  • بدون نام

    پس چند روز قبل رییس اتحادیه میوه خبر از ذخیره سازی و کاهش قیمت میوه در شب عید داده بود که!!!میخای بگی مسولین ما دروغ میگند!!!؟؟؟؟

  • مریم یه ایرانیم .

    خاککککککککک

  • نااشنا

    افزابش حقوق ۱۰ درصد.افزایش قیمت کالاها ۳۰۰درصد

  • بدون نام

    میوه ها قبل از اینکه بدست مصرف کننده برسد، بدست دلالان افتاده وباقیمت بالا واردبازارشده، احتکار دولتی..

  • بدون نام

    کدوم تنظیم...خدا شاهده خیلی بی غیرت شدیم..واقعا که از خود ماست..هر بلایی سرمون بیاد حقمونه.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج