کبوترها، گزارشگر وضعیت آب و هوا میشوند
گروهی از پژوهشگران دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا موفق به طراحی نوعی کوله پشتی کوچک شده اند که میتواند از طریق سنسورهای هوشمند اقدام به جمع آوری دادههای آب و هوایی کند. نکته جالب این است که این کوله پشتی، مخصوص کبوتران طراحی شده است.
پایگاه خبری انتخاب: گروهی از پژوهشگران دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا موفق به طراحی نوعی کوله پشتی کوچک شده اند که می تواند از طریق سنسورهای هوشمند اقدام به جمع آوری داده های آب و هوایی کند. نکته جالب این است که این کوله پشتی، مخصوص کبوتران طراحی شده است.
تا مدتی پیش بررسی وضعیت خون و آزمایش پرندگان وحشی تنها راه بررسی آلودگی ها و تغییرات آب و هوایی بود. اما اکنون روش کار تغییراتی جدید کرده است.
محققان دانشگاه بیرمنگام در انگلستان مجموعه ای کوچک از سنسورها را ایجاد کرده اند که روی بدن کبوترها نصب می شود.
ریک توماس، متخصص تحقیقاتی که این پروژه را هدایت می کند، از پرندگان برای جمع آوری داده ها در مورد میکروکلیمات های شهری استفاده می کند . میکروکلیمات، تغییرات دقیق درجه حرارت، رطوبت و باد را بررسی می کند که بر شرایط زندگی در شهرهای بزرگ تأثیر می گذارد.
او در این خصوص می گوید: "بسیاری از مردم می گویند خوب، چرا فقط از یک پهباد برای ارزیابی های خود استفاده نمی کنید؟ پاسخ من این است که پهبادها در همه جا و در هر آسمانی حق پرواز ندارند، اما پرنده ها آزادانه در هر شرایطی پرواز می کنند."
جالب است بدانید این پروژه هزینه چندانی برای تیم تحقیقاتی نداشته و این پروژه با کمک داوطلبان محلی کار می کند که کبوترهای خانگی یا کبوتر های محلی را به مسیر پروژ هدایت می کنند.
هنگامی که پرندگان به آشیانه های خود باز می گردند، سنسورها بازیابی می شوند و اطلاعات در سیستم های پژوهشگران بارگیری می شوند. هر کوله پشتی پرنده شامل اطلاعات مربوط به درجه حرارت، رطوبت، نور محیط و همچنین موقعیت GPS و فشار هوا است.
هنگام طراحی سنسورها، تیم این پروژه، دستورالعمل های دقیقی را برای اطمینان از اینکه هیچ اشتباهی رخ نمی دهد ایجاد می کنند. کل بسته روی دوش پرندگان کمتر از ۳ درصد وزن بدن کبوتران است، بنابراین فشاری به آنان وارد نمی کند. برای طراحی این سیستم بارها و بارها آزمایش هایی انجام شده است.
تا به امروز، پنج پرنده که در این پروژه شرکت داشته اند، ۴۱ بار پرواز کرده و تقریبا ۱۰۰۰ کیلومتر را پوشش داده اند. قیمت هر بسته سنسور حدود ۲۵۰ دلار است و این راه حلی کم هزینه برای به دست آوردن اطلاعات در مکان هایی است که به سختی در دسترس هستند.
داده های جمع آوری شده توسط کبوتر ها می تواند به محققان کمک کند تا پیش بینی کنند که آلودگی هوا در اطراف کدام شهرها اتفاقی می افتد، که به نوبه خود می تواند تصمیمات مربوط به ساختن زیرساخت های کلیدی مانند بیمارستان ها و مدارس را در اختیار شهرداری ها قرار دهد.
افزون بر این ها، شناسایی نقاط مهم می تواند به مقامات دولتی کمک کند تا سیاست های مربوط به سازگاری با تغییرات آب و هوایی را بهتر تدوین کنند.
نظر کاربران
قدیمی هست و این نوع کبوتران الان مواد هم جابجا میکنن سنسور ! که چیز ی نیست
ای جانم کبوتر کوله به پشت
جالب بود و عملیاتی ، میشه با این کار یک سطح وسیعی رو پوشش داد ، چه دیدی ؟ شاید برای دقت بیشتر فردا رو زنبور هم کار کردن ، چون موجودی حساس تر است !
قطعا اگر سنسورهايي جهت گرفتن سيگنالهاي درون مغز كبوتر و يا حيوانات وصل كنند بهتر ميفهمند،،،از حيوانات كمك بگيرند،،،فكر كنم كه عصر الاغ سواري هم دوباره احيا شود و به جاي خودرو بي ام و ايكس شيش به الاغ سواري روي بياورند،،،