آلودگی سالانه جان ۳۰ هزار ایرانی را میگیرد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کل آبهای فسیلی ما که از صدها هزار سال پیش شکل گرفته ۵۰۰ میلیارد مترمکعب برآورد شده بود ولی ما در ۲۵ سال گذشته بیش از ۱۱۰ میلیارد مترمکعب آن را مصرف کردهایم. از سال ۷۴ فهمیدم که در مورد آب در حال رفتن اشتباه راه هستیم.
خبرگزاری ایسنا: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کل آبهای فسیلی ما که از صدها هزار سال پیش شکل گرفته ۵۰۰ میلیارد مترمکعب برآورد شده بود ولی ما در ۲۵ سال گذشته بیش از ۱۱۰ میلیارد مترمکعب آن را مصرف کردهایم. از سال ۷۴ فهمیدم که در مورد آب در حال رفتن اشتباه راه هستیم.
به گزارش ایسنا میلادی سیاستهای زیست محیطی دنیا تغییر کرده و سیستم توسعه پایدار با چهار اصل توسعه اقتصادی، موافق با نظام اجتماعی و زیست محیطی و حقوق نسلهای آینده تعریف شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: کشور ما در طول این مدت در بخشهای آموزشی و امنیتی توسعه پیدا کرده است. امنیت ما در مرکز ثقل تروریسم خوب است. عمر متوسط هر ایرانی ۲۰ سال زیاد شده است ولی به بهای تخریب محیط زیست و این وضعیت در اثر ناپایداری توسعه ایجاد شده است.
وی در ادامه گفت: سالانه در کلانشهرهای ما کسانی که بر اثر بدی و آلودگی هوا فوت میشوند ۲۹ هزار و ۶۰۰ نفر است در حالی که کل تلفات جادهای ما ۱۷ هزار نفر است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: بخشهای دیگر هم مثل فرسایش خاک و آلودگی آب وجود دارد و نشان میدهد که ما در راستای توسعه پایدار حرکت نکردهایم.
وی با بیان اینکه ۶۶ درصد آلودگی تهران به خاطر خودروهای گازوئیلی است،گفت: امسال که هوا کمی بهتر شد به خاطر جلوگیری از ورود خودروهای گازوئیلی بود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در تهران دو و نیم میلیون موتورسیکلت کاربراتوری چهار برابر سه و نیم میلیون خودرو هوا را آلوده میکنند. اینها نتایج توسعه ناپایدار است. ما به عنوان سازمانی که باید از حقوق نسلهای آینده حفاظت کنیم به دلیل اینکه گفته میشود به هر قیمتی شغل ایجاد شود با مشکل مواجه هستیم.
کلانتری افزود: سال گذشته خسارت ریزگرد در خوزستان بیش از کل تولید کشاورزی این استان بود. اینها نهایتا منجر به این میشود که تولید ناخالص سرانه داخلی ما تفاوت چندانی نکند. ما در افق ۱۴۰۴ باید اقتصاد اول منطقه شویم ولی نتوانستهایم چون توسعه پایدار نیست.
وی با انتقاد از بیتوجهی به سرمایهگذاری برای حفظ محیط زیست گفت: ۲۴ ساعت هم در منطقه عسلویه نمیتوان زندگی کرد چون نخواستیم برای تمیزی محیط سرمایهگذاری کنیم و گازهای سولفوردار و آبهای برگشتی از پالایشگاه را کنترل کنیم.
کلانتری خاطرنشان کرد: واقعا باید در بعد محیط زیست یک حرکت جدی انجام دهیم. توسعه با حفظ محیط زیست هیچ تضادی ندارد. از ۱۴ سال پیش بیش از ۲۵۰ طرح توسعه با ۲۶ میلیارد دلار سرمایه در محیط زیست مانده بود. طی پنج ماه همه طرحها بررسی و اکثر آنها ابلاغ شد.
وی افزود: محیط زیست حقوق شهروندی همه است. سازمان حفاظت محیط زیست نمیتواند با ۷۰۰۰ پرسنل حافظ محیط زیست باشد. باید ۸۰ میلیون ایرانی حافظ محیط زیست باشند.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: امروز در جهان محیط زیست مساله اول توسعه است. بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که الان ۱۰ میلیون تن در سال پلاستیک وارد دریا میشود. با این روند در سال ۲۰۵۰ این رقم به ۵۰ میلیون تن میرسد. کره زمین تحمل این حجم از تخریب را ندارد.
وی در خصوص انتقاداتی که برخی به کنوانسیون پاریس میکنند، گفت: برخی کنوانسیون پاریس را یک .بار هم نخواندهاند و با آن مخالفت میکنند. ما در کنوانسیون پاریس برای سال ۲۰۳۰ تعهد کردیم که در آن سال نسبت به سال ۲۰۱۵، چهار درصد از انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهیم. طبق دستور مقام معظم رهبری تا سال ۱۴۰۹ ما باید ۷۳۲ میلیون تن تولید کربن را کم کنیم.
کلانتری در ادامه با بیان اینکه ما پس از روسیه بالاترین مصرف انرژی را داریم، گفت: آلمانیها برای یک میلیارد دلار تولید معادل ۱۰۰ هزار تن نفت مصرف میکنند ولی ما برای همین میزان تولید، ۸۵۰ هزار تن نفت مصرف میکنیم.
وی با بیان اینکه درست است که نفت و گاز داریم ولی نباید آن را حراج کنیم،اظهارکرد: بهرهوری ما در تولیدات کشاورزی و صنعتی پایینترین در دنیاست.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ما نگهبان خوبی برای محیط زیست نیستیم. در مصرف آب، فرسایش خاک، آلودگی هوا و تولید پسماند بد عمل کردهایم. به عنوان مثال هر نفر ۸۰۰ گرم در روز زباله تولید میکند در حالی که سرانه تولید ناخالص داخلی ما ۵۰۰۰ دلار در سال است. این میزان پسماند در حد سرانه ۵۰ هزار دلار در سال است.
وی در خصوص مصرف آب هم گفت: متوسط بارش منهای تبخیر در ۱۰ سال گذشته زیر ۸۰ میلیارد مترمکعب در سال رسیده است. کشورها حداکثر میتوانند ۴۰ درصد آبهای تجدید پذیر را مصرف کنند ولی مصرف ما نزدیک به ۱۲۰ درصد است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سرانه آب شرب ما ۱۰۰۰ مترمکعب برای هر نفر شده است،اظهارکرد: وقتی سرانه آب زیر ۱۷۰۰ مترمکعب باشد، وضعیت خطر است و سرانه زیر ۱۰۰۰ مترمکعب بحران است. ۷۰ درصد جمعیت ما چنین وضعی دارند.
وی افزود: ما از سد کوثر ۱۰۰۰ کیلومتر لوله میکشیم که برای سواحل جنوبی آب تامین کنیم در حالی که میتوان از آب دریا استفاده کرد.
کلانتری با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب از خزر به سمنان در صورت رعایت اصول توسعه پایدار و ضوابط زیست محیطی موافق است، گفت: اگر سمنان آب نداشته باشند ۷۰۰ هزار نفر به جمعیت حاشیه نشین تهران اضافه میشود.
وی در پایان به موضوع شکار هم اشاره و اظهارکرد: الان نزدیک چهار میلیون اسلحه در اختیار مردم است در حالی که قبل از انقلاب ۳۵۰ هزار اسلحه شکاری در کشور وجود داشت.
نظر کاربران
هیچ کدام از مسولین در این 40ساله که سر کارآمده اند لیاقت کاری نداشته و ندارند به همین جهت ایران عزیز 500سال عقب هستیم و ......
علی برکت اله به این تدبیرامیددشمن ماهمین جاس
گرانی هم نفس مردم را گرفته
آره دیگه فقط نمیدونم چرا جان شمارو نمیگیره از شرتون راحت بشیم
ای خدا چرا هرچی آلودگی و بدبختی واسه ملت ولی اینا ککشون هم نمیگزه و روز به روز گردن کلفت تر میشن لامذهبای بیوجود
مردم باید ضایعات پلاستیکی و ظروف را به ضایعاتی ها بدهند تا بازیافت شود و از آلودگی محیط جلوگیری شود......
فسیل ها مصونیت دارند!
زیاد توفکرنرو همین جورپیش بریم تاتابستون اینده همه از بی گوشتی زامبی میشن خون هم دیگرو میخورن
الودگی . هوا. اب. غذا . داروهای تاریخ گذشته . بیکاری. خودکشی.. جاده ها.. هواپیماها .. قطار.. کشتیها ..ریزش بهمن .. افتادن درختان قدیی سر مردم .. سیلاب ها. خشکسالیهاا..بی ابی مزارع.. زلزله ..انواع سرطان ها .. غصه ها ..مشکلات مالی ها .. فشارهای صاحب خونه ها .. رشد گرانی هر یک ساعت یه بار .. و بسیاری دیگه .....
هرکدوم باعث مرگ میر تو ایرانن ..لطفا یه امار بگیرید ببینید چندنفرمون هنوز نمردیم ما رو هم کنار دیوارها ردیف کنید به رگبار ببندید .. از عراق و یمن بیچاره ..فلسطین اشغال شده و سوریه جنگ زده بیارید تو مملکت ایران رو اباد کنید ..