ارتباط قهوه و سرطان معده
صاحبنظران معتقد هستند که سرطان یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیبهای ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد میشود.
خبرگزاری ایسنا: صاحبنظران معتقد هستند که سرطان یک بیماری چندعاملی است که در نتیجه تداوم آسیبهای ناشی از مواجهه مداوم با عوامل سرطان زا ایجاد میشود.
آمارها نشان میدهد که پس از سرطانهای ریه، سینه و کولورکتال، سرطان معده به لحاظ شیوع در جهان رتبه چهارم را دارد و به لحاظ مرگ و میر، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز در خصوص روند ابتلا به سرطان معده، در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تفاوتهای نژادی و جغرافیایی قابل توجه موجود در بروز سرطان معده در نواحی مختلف، میتوان نتیجه گرفت که خطر این سرطان تا حدود زیادی متاثر از عوامل محیطی و رژیم غذایی و عفونت هلیکوباکترپیلوری است.
فاطمه شفیعی با بیان اینکه عفونت H پیلوری عامل بسیار مهم در ابتلا به سرطان معده محسوب شده اما تنها عامل خطرزا نیست، گفت: مطالعات متعددی در مورد ارتباط سرطان معده را با انواع نوترینتها، اجزای غذایی، گروههای غذایی و الگوهای غذایی انجام شده اما هنوز هم نقش عوامل رژیمی و چگونگی ارتباط آن با سرطان معده بحث برانگیز است.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه قهوه مخلوطی از حدود هزار ترکیب شیمیایی با خواص متفاوت ضد سرطانی و سرطانزایی است، ادامه داد: با توجه به مصرف گسترده قهوه و ترکیبات شیمیایی متعدد موجود در آن و اثرات متضاد این ترکیبات، مطالعاتی با هدف بررسی ارتباط این نوشیدنی و خطر انواع سرطان ها نظیر سرطان معده انجام شده است.
او توضیح داد: وجود ترکیبات مطلوب و نامطلوب موجود در ساختمان قهوه، می تواند اثرات متفاوت قهوه بر خطر سرطان معده را توضیح دهد؛ قهوه دارای صدها ترکیب شیمیایی مانند هیدروکربن های آروماتیک و آمین های هتروسیکلیک با خاصیت سرطان زایی در مقادیر بسیار کم و در کنار آن، دارای صدها ترکیب ضد سرطانی نظیر آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات پلی فنولیک، دی ترپن ها، ملانوییدها پیش سازهای ویتامینی است.
مدرس دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: در بسیاری از مطالعات «کافئین»، «کافستول» و «کائول» موجود در قهوه، اثرات محافظتی در برابر سرطان ها نشان داده است.
او ادامه داد: کافئین می تواند با ایجاد اختلال در سیکل سلولی، تغییر مکانیسم های تعمیر DNA، تعدیل پاسخهای مرگ سلولی، تغییر در متابولیسم کارسینوژن ها و کاهش فعالیت هیدروکربن های آروماتیک، اثرات ضد سرطانی اعمال کند، همچنین کافستول و کاوئول نیز اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی ایجاد می کنند.
شفیعی اضافه کرد: با توجه به نتایج مطالعات و ترکیبات پیچیده موجود در ساختمان قهوه با اثرات متفاوت، نمیتوان نتیجه گیری واضحی داشت و به طور کلی شواهد روشنی از این که آیا مصرف قهوه اثری بر خطر سرطان معده دارد و یا نقش محافظتی دارد، مورد تایید قرار نگرفته است.
نظر کاربران
خسته نباشی کلی معطلمون کردی همون اول میگفتی نمیدونم و جماعتی رو از معطلی در می اوردی
خودتون فهمیدید چی گفتید؟
سلام.بنظر من نوشیدن یک فنجان قهوه در روز ضرری ندارد شاید افراط در نوشیدن ضرر داشته باشه
سلام.بنظر من نوشیدن یک فنجان قهوه در روز ضرری ندارد شاید افراط در نوشیدن ضرر داشته باشه
يكي از بهترين ويروس ضعيف شده طبيعي كه عامل طول عمر و سلامت قلب مي باشد،،،
ما که نفهمیدیم خوردن قهوه مفیداست یا مضر
پاسخ ها
منم همینطور
نکنه قهوه هم گرون شده یا در مرحله گرون شدنه
منظورشون اینه که میگن سم بخور کم بخور
قهوه کمش خوبه درماه یکبارنوشیدن کافیه
روزی یه قهوه کافیه،اونم از ساعت ۸ تا ۱۱ صبح بهترین زمان هستش،طب سنتی تو تلویزیون پخش میشد ،شنیدم
کشور ما میشه گفت کشوری معتدل به خشکی هستش ...اگه بد بود کل اروپایی ها نمی خوردند.... بخوریداما کم ....