ارائه بن کالا به جای افزایش حقوق در سال ۹۸
اصغر آهنی نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار به جامجم آنلاین گفت: این پیشنهاد جدی است که امسال به صورت غیر نقدی و با تکیه بر ارز دولتی به دستمزد و وضعیت معیشتی مردم کمک کنیم.
اصغر آهنی نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار پیرامون نرخ افزایش دستمزد سالانه به جام جم آنلاین گفت: ابعاد افزایش نرخ دستمزد سالانه در جلسه دیروز شورای عالی کار مطرح شد و قرار شد همه طرفین پیشنهادات خود را در این خصوص آماده کنند که در جلسه آتی مطرح شود.
برای تعیین دستمزد باید مولفههای مختلفی مورد توجه قرار بگیرد؛ اولین نکته مهم مربوط به بحرانی اقتصادیای که کشور درگیر آن شده و مشکلات زیادی برای صنایع کوچک ما ایجاد کرده است. وضعیت ارزی کشور هم باعث شده شرکتهایی همچون نفت گاز، پتروشیمی و صنایع خودروسازی که در انحصار دولت هستند شرایط خیلی بهتری پیدا کنند در حالی که سهم بسیار کوچکی از اقتصاد کشور را دارا هستند.
او ادامه داد: در سالهای قبل ما دیدیم که وقتی کمی بیشتر از نرخ تورم افزایش دستمزد را انجام دادیم مشکلات زیادی برای قشر کارگر بوجود میآمد و عملا برای تامین مواد غذایی و کالاهای ابتدایی مورد مصرفشان دچار مشکل شده بودند. بنابراین به نظر میرسد که در این شرایط بهترین کار این است که مدلی پیاده سازی شود که اطمینان داشته باشیم یک سری اقلام ضروری به دست قشر ضعیف جامعه کارگری برسد. در حالت اول اگر یک مبلغی به حقوق کارگر اضافه کنیم بعد از یک مدت کمی آن مبلغ به دلیل تورمی که وارد میکند بخار خواهد شد و عملا به بهبود زندگی اقشار ضعیف کمک نخواهد کرد.
آهنی ضمن اشاره به پیشنهاد جدی مطروحه در شورای عالی کار توضیح داد: با بررسی مدلهای موجود در کشورهای مختلف و با توجه به اینکه دولت ۱۴ میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم با ارز ۴۲۰۰ تومان اختصاص داده به این نتیجه رسیدیم که بخشی از حقوق را در قالب بن و کالا در اختیار کارگر قرار بدهیم.
در فیش حقوقی هر کارگرد یک ردیف مختص بن کالا وجود دارد که مثلا ماهانه عددی حدود ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان را شامل میشود؛ حالا پیشنهاد ما این است که این عدد را به جای واریز به حساب کارگر در یک صندوق اعتباری جمع آوری کنیم و در قالب بن کالا در اختیار کارگر قرار بدهیم. حسن این کار این است که با این بن کالا مردم میتوانند کالای با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه کنند در حالی که اگر قرار باشد خودشان آن کالا را تهیه کنند باید چیزی معادل دو یا سه برابر این عدد را پرداخت کنند.
نماینده کارفرمایان اضافه کرد: در سبد معیشتی چیزی حدود ۱۰ درصد مربوط به خوار و بار است و مولفههای دیگری همچون آموزش هم چیزی حدود ۶ درصد در آن دیده شده اما نکته مهم این است که بر اساس قانون تامین معیشت به عهده حاکمیت است. مثلا اگر سهمی برای آموزش مردم وجود دارد در قانون این بخش برای کارگر رایگان تعریف شده، یا در مورد درمان و مسکن هم برای کارگری سهم رایگانی وجود دارد که باید پرداخت شود؛ اگر این سهمها که بر اساس قانون وظیفه حاکمیت است و هر کدام به عهده یک بخش از حکومت است پرداخت شود از این طرف سبد معیشتی سبکتر میشود و لازم نیست ما این هرینهها را متحمل شویم.
او ادامه داد: در همه جای دنیا سهم مسکن که چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد است با ارائه وامهایی درازمدت و کم بهره یا با در اختیار گذاشتن خانههای ارزان قیمت به مردم باعث میشوند که این سهم مسکن از سبد معیشتی خارج بشود. اگر در ایران هم این هزینه ها تامین شود ما میتوانیم با یک رویه ی منطقی کار خود را انجام دهیم.
آهنی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت به عنوان بزرگترین کارفرمای کشور به دلیل آنکه مجبور خواهد شد پول زیادی را از جیب خود هزینه کند ممکن است اطلاعات را به طور دقیق مطرح نکرده باشد؟ گفت: به دلیل اینکه بیش از ۷۰ درصد ساختار اقتصادی در کشور ما دولتی است، ممکن است که این موضوع وجود داشته باشد. راهکار حل این معضل هم این است که طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید اقصاد را به مردم واگذار کنیم.
او همچنین در خصوص توان کارفرمایان برای پرداخت افزایش مبلغ دستمزد بیان کرد: برخی از بخشهای تولیدی همچون نفت، پتروشیمی، خودرو و ... در کشور ما به دلیل آنکه سود کلانی از افزایش قیمتها به دست آوردهاند توانایی پرداخت این افزایش دستمزد را دارند اما مشاغل خرد و خصوصی عموما با توجه به مشکلات فعلی تابآوری ندارند و لازم است در این شرایط برای حفظ اشتغال از کمکهای دولتی بهرهمند شوند تا بتوانند از این پیچ اقتصادی عبور کنند.
نماینده کارفرمایان در پایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اعلام عدد دقیق احتمالی که ممکن است تصویب شود تصریح کرد: به اینکه بخواهیم عددی را به عنوان نرخ افزایش دستمزد اعلام کنیم اعتقادی نداریم و اطمینان میدهیم اگر قرار باشد عددی روی حقوقها افزوده شود عملا چیزی دست کارگر را نمیگیرد؛ این پیشنهاد جدی است که باید امسال به صورت غیر نقدی و با تکیه بر ارز دولتی به دستمزد و وضعیت معیشتی مردم کمک کنیم.
نظر کاربران
بن کارگری کار را حل نمیکند حقوق را به 5 میلیون برسانید
پاسخ ها
دقیقا
حقوق باید 5 میلیون تومان باشد
فقط همین
کثافت ها
آنهایی که مدعی دفاع از حقوق کارگران هستند... یا مستقیم یا با واسطه صاحب کارخانه اند... گوسفند را سپرده اند دست گرگ....از این مجلس و نمایندگانش......جز دغل انتظاری نیست ً..
وقتی ما شغل نداریم شما پنج میلیون حقوق بگیرید که ما بی شغل ها از گرسنگی میمیریم دیگه نون هم نمیتونیم بخریم
ازاین حرف هاخیلی می زنید
پیشنهاد میکنم شما بمیرید ثوابش بیشتر است.
وعده سر خرمن
مشکل اینجاست که دیگر هیچ اعتمادی به مسئولین ما نیست. وممکن است این صنوق هم مثل صندول سرمایه فرهنگیان مورد دست برد قرار بگیرد وانها هم مثل فرهنگیان سرشان بی کلاه یماند
اجرای این روش چند تا مشکل عمده داره
اول اینکه با افزایش پایه حقوق سالانه همه مزایای حقوقی دیگر نیز مثل اضافه کار حق شیفت وعیدی وسنوات حق اولاد وسایر مزایا به همان اندازه افزایش پیدا می کند
دوم اینکه برای با توجه به میزان تورم سالانه اگر پایه حقوق ثابت بماند حقوق بازنشستگی وپاداش سنوات بسیار نا چیز وپایین خواهد بود مگر اینکه تورم ما صفر باشد
میخاد اجناس مونده وتاریخ گذشته را به کارگر بدهید
حقوق کارگران تامین اجتماعی باید 5 میلیون تومان بشود
...
نماینده کارفرما نظرت رو برا خودت نگه دار تاحال کم دزدی کردین الان میخاین از جیب کارگر بزنین
سلام منبا نظر ار فرما موافقم که بجای واریز معیشتی بن کالا داده شود بسیا کار بجایی است
یه کار گر هزار مشکل داره همچی حداقل ۱۰۰ درصد رشد کرده حقوق کار گر هم باید رشد کنه
چه ربطی داره اون روز تا حالا که قیمتا میرفت بالا مگه حقوق کار گر زیاد شده بود که حالا با افزایش حقوق کار گر قیمتها بره بالا
چه ربطی داره اون روز تا حالا که قیمتا میرفت بالا مگه حقوق کار گر زیاد شده بود که حالا با افزایش حقوق کار گر قیمتها بره بالا
حقوق کارگران تامین اجتماعی باید 5 میلیون تومان بشود
وگرنه قیام می کنیم
پاسخ ها
دوست دارم چقدر تو بلائی.
تااتباع خارجی افغانی نراوصاع همینه وبدترم میش ایشالا وچون بالا۳۰۰سال بودجه مملکت ومردم هزینه وصررشون طبق گفته خودکارشناسان مسولین وبه هرایرانی سالی بالا۳۰۰ملیون تومان فقط ازشغلی ضررمیزنن جبران ناپذراینقدرزیادن وزیرکارگفته اگه اینهابرن مشکل بیکاری حل میش
خسته نباشی دلاور، شب چه خورده بودی که حالا رودل کردی، کارگران حلوای نسیه نمیخواهند..
حرف..... .نزن ! بن کالا به کنار ، قیمت کالاها و خدمات شما دو برابر شده پس افزایش دستمزد باید دو برابر بشه .
دوباره یه رانت دیگه برای یه اقازاده دیگه
احسنت. یارانه ها هم باید به کارت بن کالا واریز شود و صرفا برای خرید خواروبار یا کالا باشد.
باز هم در یک رانت دیگر را بروی چند آقازاده دیگر باز میشود. صندوق های قبلی خورده و تمام شده حالا نوبت این صندوق میشود!!!!
نه فداتون شیم همون پول بدید به عنوان کارمند نیروهای مسلح همون یه حکمت کارتی که با هاش مرغ یخی و مایع ظرفشویی بد بو رب میدید برا هفت نسلمون کافیه پول بدید ملت هر طور خواست خرج کنه
حالا دیگه میخان بنجالا توانبارقالب کنن
ننگ ننگ ننگ ننگ برشما
برو کوهتودبخور پارسالم همین عنوان خوردید بی ناموسی شالارتان
باسلام چطور نماینده ای هستی که هنوز نمیدونی تو فیش رقم بن ۱۱۰هزار تومانه نه ۲۰۰ یا۳۰۰ هزار تومن صبح بخیر
حرف از صندوق اعتباری نزن که حالم رو بهم میزنه.صندوق اعتباری درست کنند و پول رو بریزن به این صندوق!!!حتما تو هم صندوق دارش باشی و مثل سایر صندوق دار ها پول رو بخوری و بزنی به چاک و ملت هم مثل کاسپین و شاندیز و ثامن هر روز پلاس بشندم این صندوق
راستی یکی پیشنهاد داده شما بمیرید ثوابش بیشتره.میخواستم بگم منم با پیشنهاد این فرد موافقم
خفه
برو دنبال کارت بابا اگه تونستی مشکل ترافیک تهرانو حل کنید از پس اینکار هم بر میایید،کدوم جامعه کارگری منظورت مدیر کل ها ومدیران ارشدو میگی اقا جان شما تو کشور اصلا امار ندارید اطلاعات ندارید نخواستید که داشته باشید اگر داشتید این گرانی ها بوجود نمی امد،یه مثال میزنم اگه تو امار تعداد کارگران فصلی را دقیق بگی من میرم ریشمو میزنم اسممو میزارم اقدس
بازم یه خیمه شب بازی دیگه اینا به حقوق بگیر کارگرو کارمندو بازنشسته میرسن انگار ه
متاسفم برامسولین گدا گیراوردین واقعان
با این حرفها میخواد افزایش حقوق را ماست مالی کنه بعدا هم که بن غیر نقدی یکی دو ماه بدند بعد اونم ماست مالی کنند مثل همین سبد معیشتی که ماست مالی کردند.
ولي دمت گرم اضغر اقا باز يه راه دزدي ديگر
5+5+5+5+5+5+پنج؟پنج؟پنج؟پنج ؟میلیون کمترین حق کارگره بدبخت بی همه کسه بی صحاب تامین اجتماعیه
خاک تو سر هرچی مسول گدا صفته